Siyonist vahşete İzmir’den lanet yağdı!

Siyonist vahşete İzmir’den lanet yağdı!

İsrail ordusunun hava harekâtının ardından dün gece de karadan Gazze’ye girerek katliamının boyutunu genişletmesi, İzmir’de de protesto edildi. Saldırı haberini alan Müslümanlar, gece geç saatlerde Konak’taki Hisarönü Camisi’nde toplandı. Topluca namaz kı

Sabah namazı öncesi tekrarlanan duada Siyonist katiller ve işbirlikçileri lanetlendi; Allah'tan sabır ve yardım dilenildi.

Öğle saatlerinde Konak Meydanı'nda bir araya gelen İzmirli Müslümanlar, burada da katillere öfke yağdırdı. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Özgün-Der Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Songür, İsrail'in bir haftadır sürdürdüğü ve dört yüzden fazla Gazzelinin şehid edildiği katliamın kara harekâtıyla devam ettiğini ifade ederek "Filistin'de insanlık katlediliyor. İnsanlık onuru, korkak ve korkusuyla canavarlaşan İsrail tarafından yok ediliyor. Gazze iki yıldır ambargo altında. Gazze halkı ekmeksiz, susuz, ilaçsız. Aynı Gazze halkı bugün batılı devletler ve işbirlikçi bölge yönetimleri tarafından, güçlerine taptıkları İsrail ve destekçisi ABD'ye kurban edildi. En az katil İsrail kadar suçlu olan bu devletler, insanlığa karşı zulmü seçmiş durumda" dedi. AKP hükümetine de seslenen Songür "Türkiye oligarşisiyle ve onların ağababaları olan ABD ve İsrail'le ilişkilerinizi insanlık onurunun gerektirdiği şekilde düzeltmedikçe bu zulme ortak olacaksınız. Stratejik ortaklıklara son verilmeli, İsrail'le tüm askeri ve ekonomik ilişkiler durdurulmalı. Konya hava sahasının İsrailli pilotların eğitim alanı olarak kullandırılması sadece yapılmış anlaşmaların gereği diye ifade edilemez. Orda eğitim uçuşu yapan uçaklar bugün kardeşlerimize bomba yağdırıyor. Onlar ile yapılan anlaşmaların gereği değil, Allah ile yapılan anlaşmanın gereği yapılmalı" şeklinde konuştu.

Topluluğa hitabeden Av. Halit Çelik, İsrail'in son saldırılarıyla artık sözün bittiği yere gelindiğini ifade ederek "Terör devleti İsrail'in katliamlarına ses çıkarmayan, dur demeyen, bu katliamları destekleyen ülkeler ve kuruluşlar, bu suça ortak olmuşlardır. Müslümanların bir araya gelememesi, ümmet bilincini kuşanıp işgale ve zulme karşı ortak tepki gösterememesi, canilerin elini güçlendirmektedir. Bu katliamın durdurulması için gerekli bütün girişimlerde bir an önce bulunulmalıdır" dedi. İşgal sona erene dek İsrail'in elçilik ve konsolosluklarının abluka altına alınması gerektiğini söyleyen Çelik, Ankara ve İstanbul'daki bu kuşatmalara diğer şehirlerden de destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Selvet Çetin'in Osman Sarı'nın 'Hüzün Şiiri'ni okumasının ardından Hamza Akdeniz'in de 'Şehid Şeyh Ahmed Yasin'in Duası ve Ümmete Yakarışı'nı toplulukla paylaşması, duygulu anlar yaşanmasını neden oldu.

"Katil İsrail Ortadoğu'dan Defol" ve "İsrail Ortadoğu Ateşinde Yanacak" pankartları açan grup "Filistin Halkı Yalnız Değildir", "Siyonist Elçilik Kapatılsın", "Küfür Devam Edebilir, Fakat Zulüm Asla", "Katil İsrail, Katil ABD", "İsrail'e Ambargo Hemen Şimdi!" dövizleri taşıdı. "Hamasa Selam, Direnişe Devam", "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol", "Yaşasın Küresel İntifada", "Filistin Halkı Yalnız Değildir", "Zulme Karşı Omuz Omuza", "Müslüman Uyuma, Kardeşine Sahip Çık", "Üzülme, Gevşeme, Allah Bizimle", "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun Avrupa", "Kahrolsun İsrail Siyonizmi", "Müslümanlar Kardeştir" sloganlarının atıldığı eylem, Sedat Hoca tarafından yaptırılan dua ile sona erdi. Duada işgal altındaki beldelerdeki Müslümanlar için gözyaşları döküldü; ümmetin bilinçlenmesi için Allah'tan yarım istendi.

 

Fazlı İnderin – HaksözHaber/İzmir

Fotoğraflar: Yakup Takır

Önceki ve Sonraki Haberler