Çorumlu Filistin Dostları Haması Selamladı

Çorumlu Filistin Dostları Haması Selamladı

İşgalci çete İsrail’in kara harekâtıyla birlikte işlediği vahşeti, Çorum Filistin Dostları Çorum merkez PTT önündeki eylemle tel’in etti. Müslümanlar önce Grup yürüyüş’ün seslendirdiği el-İntifada marşını, meydana konuşlandırılan hoparlörler ile eylem baş

Konuşmasında alçak İsrailin işlediği katliamın son durumuna ilişkin bilgiler aktardı. Daha sonra ABD ve AB'den gelen açıklamalara değinen Efe, kâfirlerin zalimlerle birlikte işbirliğine gittiklerinin somut göstergesinin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Hükümete de İsraile yaptırımı olmayan beyhude çabalarla uğraşmasının anlamsız kaldığını vurguladığı açıklamasında, hükümetin samimiyetini ancak somut ve yaptırıma dönük icraatlarla gösterebileceğini söyledi.

Direnişin yiğit erleri Hamas'ı, İslami Cihad'ı ve diğer direnişçileri de selamladığı konuşmasının devamında Müslümanların sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirterek açıklamasını tamamladı. Açıklama esnasında "Hamasa Selam Direnişe Devam!", "Gazze İsraile Mezar Olacak!", "Yaşasın Küresel İntifada!", " Müslüman Zulme Sessiz Kalma!", Katil Amerika, Katil İsrail"," Gazze Halkı Yalnız Değildir!", "Kahrolsun İşbirlikçi Zalimler!","Katil İsrail Filistinden Defol!" sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.

Serdar Efe'nin açıklamasının ardından küçük kardeşimiz Sümeyye Sena Özkabakçı "Filistinim Ben" adlı şiirini okudu.

Etkili bir şiir okumasının ardından Gazze'deki kardeşlerimize destek olmak ve katil İsraili Tel'in etmek için İlke-der Başkanı Selim Özkabakçı da dua okudu. Âmin temennileriyle duaya iştirak eden topluluk Lailahe illallah tekbirleriyle duayı tamamladılar. Eylem esnasında İHH nın temin ettiği Gazze ve Filistin konulu afişler sergilendi. Basın açıklamasının ardından bir süre daha el-İntifada marşı eşliğinde afişler sergilendikleri sehpalarda Çorum halkı tarafından ilgiyle incelendi.

Önceki ve Sonraki Haberler