Diyarbakır’da On Binler Gazze Direnişini Selamladı

Diyarbakır’da On Binler Gazze Direnişini Selamladı

Diyarbakır İstasyon Meydanı bugün tarihi bir güne daha ev sahipliği yaptı. Diyarbakır’da bugün yer gök Gazze oldu! On binlerce insan soğuğa, yağışa aldırış etmeden direnen Gazze’ye sahip çıkmak, Siyonist vahşeti kınamak için İstasyon Meydanına akın etti.

"Diyarbakır Gazze Girişimi"nin organize ettiği "Gazze İle Dayanışma Mitingi" bugün Diyarbakır İstasyon Meydanında 50 binden fazla katılımla gerçekleşti. Diyarbakırlılar soğuk havaya rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren, ellerinde Filistin bayrakları, şehitlerin-direnişçilerin resimleri ve dövizlerle miting alanını doldurmaya başladılar. Ayrıca, Ofis Camisi başta olmak üzere bazı camilerden tekbir ve sloganlar eşliğinde miting alanına yürüyüş yapıldığı, İsrail vahşetinin kınandığı görüldü.

Saat 12'de İstasyon Meydanını doldurmaya başlayan müslümanlar, "Konya Siyonist İsrail Uçaklarına Kapatılsın! İsrail'le Stratejik ilişkiler Sona Erdirilsin! Canımız Kanımız Sana Feda Ey Aksa! Hamas'a Gazze'ye Direnişe Bin Selam! Allah'ım Ümmetin Suskunluğunu Sana Şikâyet Ediyorum… Dün Bush'a Fırlattığımız Ayakkabıyı Bugün Vahşete Sessiz Kalanlara Fırlatıyoruz! Apachi İle Ölmek İsteyen Filistin Komutanı! Yolun Yolumuzdur! Gazze Direniyor! Ya Biz! Ji Sêvîyên Ümmetê Hamasên Ra Bi Hezaran Silav!" Türkçe ve Kürtçe pankartlarla tepkilerini yansıttılar.

Pankartlara ek olarak taşınan döviz ve Filistin bayraklarıyla İsrail protesto edilirken, Türkiye hükümetine de katil çete ile her türlü ilişkinin derhal kesilmesi çağrısında bulunuldu. 

Yunus Emiroğlu'nun sunuculuğunu yaptığı miting, Muharrem Güneş'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından konuşmacıların konuşmalarına geçildi.  Konuşmacılar, Mahmut Kılınç (Kürtçe olarak), Bülent Yıldırım, Hasan Bereket ve Abdurrahman Dilipak, bu meydanı dolduran bu kalabalığın Gazze'nin zaferinin ilanı anlamına geldiğini, Gazze'deki direnişin hepimizin adına olduğunu ve Gazze'ye sahip çıkmanın kendi geleceğimize sahip çıkmak anlamına geleceğini söylediler.  Bütün konuşmacıların ortak vurgusu; Siyonist İsrail'in "uygar" dünyanın bakışları arasında yeni bir katliama imza attığı, seyirci olanların ve Siyonistlerle antlaşmalarını kesmeyenlerin de bu katliama ortak olduklarıydı. Bundan hareketle, İsrail malları boykot edilmeye, Türkiye hükümetine de "kardeşlerimize bombaları yağdıran uçakların Konya'da eğitildiği" hatırlatılarak katil çete ile her türlü ilişkinin derhal kesilmesi çağrısında bulundular.

"Hamas'a Gazze'ye Şeyh Ahmet Yasin'e Selam Direnişe Devam! Filistin Halkı Yalnız Değildir! Hepimiz Filistinliyiz! Direnen Filistin Kazanacak! Katil İsrail Ortadoğu'dan Defol! Biji Filistin Bimre İsrail! Jî Bo İslam Caneme Feda! Jî Bo Kur'an Caneme Feda! Tekbir ve tevhit" sesleriyle yankılanan miting, Nureddin Yargıcı'nın okuduğu dua ve yer yer topluluk tarafından İsrail bayrağının yakılmasıyla sona erdi.

Haber ve Foto: Emin Altun / Haksöz-Haber / Diyarbakır

Önceki ve Sonraki Haberler