Bursalı Müslümanlar Gazze için tek yürek

Bursalı Müslümanlar Gazze için tek yürek

Bursa’daki Müslümanlar, ‘Filistin Gönüllüleri Dayanışma Platformu’ olarak Kent meydanında Gazze’li Müslümanlara destek amacıyla bir araya geldi. Saat 19.00’da toplanan Filistin gönüllüleri, Filistin’e destek amaçlı imza kampanyası başlattı ve basın açıkla

Basın açıklamasını Filistin Gönüllüleri Dayanışma Platformu adına Mazlum-Der Bursa Şube başkan yardımcısı Ahmet TİLCİ okudu.

Ahmet TİLCİ basın açıklamasına, Batılı emperyalist güçlerin Filistin'i işgal ederek kendilerine o bölgeyi vatan ilan ettiklerini ve bu gün bir buçuk milyon kişiyi ablukaya alarak soykırım gerçekleştirdiğini, Filistin'li Müslümanları acımasızca katlettiğini vurgulayarak başladı. TİLCİ, Cami, Hastane, Okul demeden bomba yağdıran Siyonist çete İsrail'e karşı direnen Gazze halkına ve Hamas'a her daim destek olacaklarını ve bu vahşeti durdurmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Bununla birlikte, Müslüman halkların yöneticilerine seslenen TİLCİ, Özellikle Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerine, Venezuella başkanı kadar yürekli olmalarının, İsrail ile yapılan askeri anlaşmaların iptal edilmesinin ve Konya'daki uçakların bir an evvel durdurulması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler