İzmir Özgür-Der’de Bayram Coşkusu

İzmir Özgür-Der’de Bayram Coşkusu

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programı, ramazan bayramının ikinci günü dernek salonunda gerçekleştirildi. Özgür-Der İzmir Şubesi Başkanı Nurcan Büyük gündemle ilgili bir konuma yaptı.

Konuklara yapılan ikramın ardından söz alan Özgür-Der İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük, ramazan ayı ve ardından gelen bayram ile ilgili olarak müslümanların yapması gerekenler üzerinde durdu. Ramazanın arınma ayı olduğu kadar direnme ayı da olduğunu vurgulayan Büyük, vahyi yaşamlaştırma ve kitlelere ulaştırma hususunda böylesi zamanların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kur'an'ı sürekli yüzünden okuyan bir toplumun yüzüne açık açık Kur'an'ı okumanın öneminden bahseden Büyük, bu konunun kilit nokta olduğunu vurguladı. Bayramın Arapça karşılığı olan 'ıyd' kelimesinin 'aslına dönmek' anlamına geldiğini belirten Büyük, bu konuda gerekli olan kardeşliğin sağlanması konusunda ise sun'î ayrılıkların bırakılıp vahiy merkezli ve tevhid temelli bir yapılanmanın oluşturulup geliştirilmesinin önemine değindi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen etkinlikte farklı illerden gelen konuklarla da kaynaşıldı. Yeni dönemde yapılması planlanan etkinliklerle ilgili bilgi verildi.

HaksözHaber - İzmir

Önceki ve Sonraki Haberler