Adana’da İftar ve Mısır Darbesini Protesto

Adana’da İftar ve Mısır Darbesini Protesto

Sisi darbesinin yıldönümü dolayısıyla bir protesto eylemi de Adana'da gerçekleştirildi.

Mısır darbesinin yıldönümünde Kalem Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Vakfı, Heda-Der ve Özgür-Der'den oluşan Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu iftar programı düzenledi.

Adana 5 Ocak Meydanı'nda gerçekleşen program iftar yemeği ile başladı. İftarda su, hurma ve simit dağıtıldı. Yemeğin ardından cemaatle namaz kılındı. Programı Serdar Gürbey sundu. Mısır özelinde tüm mazlum coğrafyaların içinde bulunduğu sıkıntıları anlatan ve bu coğrafyalarla ilgili bilgiler veren Gürbey konuşmasını yapması için sözü Muhammed Çelebi'ye bıraktı.

Muhammed Çelebi mazlum coğrafyaların içinde bulunduğu duruma Kur'an ve sünnet perspektifinden bakmamız gerektiğini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Müslümanlar Allah'a iman ettiği gibi Allah'ın vaadine de iman etmelidirler. Saff suresinin 8 ve 9. ayetlerinde yazdığı gibi; Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Kafirler Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmeye çalışıyorlar ama Allah bize bunu gerçekleştiremeyeceklerini bildiriyor. Allah islam nurunu Kuzey'den Güney'e, Doğu'dan Batı'ya Dünya'nın her yerinde hakim kılacağını bize vaad ediyor. Bu sosyolojik bir tespit veya siyasi bir söylem değil, bu müslümanların akidesidir. Allah'a iman etmişsek en üstün bizleriz. Bizlerinde gevşemeyip, üzülmeyip, davamızı terk etmeyip eğer iman etmişsek en üstün olanların bizler olduğu bilincinde olmamız gerekiyor. Sahabe nasıl Bedir'in ardından Uhudu yaşamışsa Mısır'daki kardeşlerimizde Bedir'in ardından Uhud'u yaşıyor. Ancak unutmayalım ki Uhud'un ardından da Hendek gelecektir.

Kafirler gecenin uzun olmasını istiyorlar. Ancak Allah'ın izniyle güneş yeniden doğacak. İslam insanlar üzerinden yürütülen bir dindir ama planı insanlar değil Allah yapar. Gece bazen uzun sürecek ama İslam güneşi er ya da geç doğacaktır. Resulullah bir hadisinde şöyle diyor; “Allah'ın bu dinde sakladığı fidanları vardır, onları kulluğunda kullanır”. Bu fidanlar Musab'lar mı olmadı, Şeyh Ahmed Yasirler mi olmadı. Şimdi de Gazze'de, Mısır'da, Irak'ta ve şu an 5 Ocak Meydanında yok mu? Allah hak eden kullarına yardım edecektir ve karanlıklar aydınlığa bu kullarının eliyle ulaşacaktır.

Muhammed Çelebi'nin konuşmasının ardından Mahşuk Özdemir dua etti ve program sona erdi.

 

adana-misir-darbe-yildonumu-protesto-iftar02.jpg

 

adana-misir-darbe-yildonumu-protesto-iftar03.jpg

 

adana-misir-darbe-yildonumu-protesto-iftar04.jpg

 

adana-misir-darbe-yildonumu-protesto-iftar05.jpg

 

adana-misir-darbe-yildonumu-protesto-iftar06.jpg

adana-misir-darbe-yildonumu-protesto-iftar07.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler