ASİM: “Sivil Toplum Kuruluşları Özgün Kalmalıdır”

ASİM: “Sivil Toplum Kuruluşları Özgün Kalmalıdır”

Onlarca vakıf dernek ve medya kuruluşundan oluşan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) aylık olağan genel kurul toplantısı Medeniyet Vakfı Adana Şubesinde gerçekleştirildi.

ASİM Aylık genel kurul toplantısında ilk gündem maddesi geçtiğimiz ay içerisinde yapılan geziler idi.

Başkan Mahmut Eraslan İstanbul'dan Batman'a kadar gerçekleştirdikleri ziyaretlerde toplumun temel dinamikleri olan ilim adamları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile verimli istişarelerde bulunduklarını ve önümüzdeki süreçte yapacakları Karadeniz turu ile nihai bir rapor hazırlayacaklarını ifade etti ve sivil toplum kuruluşlarının özgün ve nitelikli olmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Hazırlanacak raporların ilgili kurumlara da sunulacağını sözlerine ekleyen Başkan Eraslan ASİM Heyetinin izlenimlerini genel kurul üyeleri ile paylaştı.  Sivil toplum kuruluşlarının ve kanaat önderlerinin üzerinde durdukları iki hususun dikkat çekici olduğuna dikkat çeken Eraslan görüşülen her yerde sekülerleşme ve dünyevileşme virüsünün sivil toplumun manevi dinamiklerini kemirdiğinden şikayet edildiğini söyledi.

genelkurul2.jpg

ASİM'İN FAALİYETLERİ KURULACAK KOMİSYONLARLA GÜÇLENECEK

ASİM genel kurulunda ayrıca Yardımlaşma faaliyetleri ile Gençlik ve Aile konusunda çalışacak ihtisas komisyonları oluşturulmasına karar verildi.

Önümüzdeki günlerde konu hakkında detaylı açıklama ve bilgilendirmelerin ASİM Basın Birimince yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

Önceki ve Sonraki Haberler