Ankara’da Adeviyye Nöbeti Devam Ediyor

Ankara’da Adeviyye Nöbeti Devam Ediyor

Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlar Ankara’da akşamları “Adeviyye Nöbeti”nde protesto edilmeye devam ediyor.

Hacı Aydemir / Haksöz-Haber

Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik saldırılar ve Suriye’de yaşanan katliamlar bir haftadır Ankara Sıhhiye’de Abdi İpekçi Parkında “Adeviyye Nöbeti” adı altında protesto ediliyor.

İHH çatısı altında düzenlenen ve çeşitli İslami kuruluşların destek verdiği etkinlik akşam namazından önce başlıyor. Çeşitli yazarların, STK temsilcilerinin, sanatçıların katıldığı etkinlikler yatsı namazının cemaatle kılınmasıyla sona eriyor.

Önceki gün yapılan etkinliğe Grup Yürüyüş de destek verdi. Mısır ve Suriye için yaptığı eserleri seslendiren Grup Yürüyüş’ün marşlarına katılımcılar da coşkuyla eşlik ettiler.

“Ahi Ente Hurrun”, “Ey Şehit”, “Milyonlarız”, “Unadikum”, “Yine Biz”, “Çağlara”, “Özgürlük Türküsü”, “Özgür Suriye”, “İntifada”, “Vur” ve Yalla İrhal Ya Beşşar u Ya Sisi” adlı eserleri seslendiren Grup Yürüyüş’ün şarkıları tekbirler ve sloganlarla karşılık buldu.

Katılımın yoğun olduğu ve Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunmasıyla başlayan etkinlikte Araştırma ve Kültür Vakfı Ankara Başkanı Hikmet Yıldırım da bir konuşma yaptı. Yıldırım, Mısır’daki katliamı kınayarak katliam karşısında dünya sussa dahi kendilerinin susmayacağını söyledi.

Geç vakitlere kadar süren program yatsı namazının kılınması ve Kunut duası ile sona erdi.

Dilipak ve Yıldırım Katılıyor

Ankara Sıhhiye’deki Adeviyye nöbetine bugün (26 Ağustos Pazartesi) gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da konuşmacı olarak katılacak. Nöbetin sona ereceği 10. Gün (27 Ağustos Salı) ise İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, katılımcılara hitap edecek.

24-08-2013-ankara-adeviyye-nobeti04.jpg

24-08-2013-ankara-adeviyye-nobeti02_grup-yuruyus.jpg

24-08-2013-ankara-adeviyye-nobeti03_grup-yuruyus.jpg

24-08-2013-ankara-adeviyye-nobeti01.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler