Batman Özgür-Der Suriyeli Kardeşleri İçin Kermes Düzenledi

Batman Özgür-Der Suriyeli Kardeşleri İçin Kermes Düzenledi

Kamplara yığılan kardeşlerimizin yaşadığı bu drama sessiz kalmayan Özgür-Der Batman şubesi, Cuma ve Cumartesi günlerini kapsayan iki günlük bir kermes düzenledi.

2011 yılında başlayıp devam eden olaylar neticesinde Suriye'de yaklaşık yarım milyon insanın hayatını kaybettiği ve milyonlarcasının da göç etmek durumunda kaldığı bilinmektedir. Suriye rejim güçlerinin İran ve Rusya'nın da destekleriyle sürdürdüğü katliamlar hız kesmeden devam etmektedir.

Geçtiğimiz aydan bu yana Suriye'nin İdlib ve Doğu Guta gibi bölgelerine düzenlenen yoğun hava saldırılarında, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da olduğu onlarca sivil hayatını kaybetti. Saldırıların etkisiyle de bu bölgelerden yüzlerce insan kamplara doğru göç etmek durumunda kaldı. Kış şartlarının etkisiyle öncelikle soba ve kömür ihtiyaçları başta olmak üzere özellikle kamp bölgelerinde çok sayıda ihtiyacın olduğu bildirilmektedir.

Kamplara yığılan kardeşlerimizin yaşadığı bu drama sessiz kalmayan Özgür-Der Batman şubesi, Cuma ve Cumartesi günlerini kapsayan iki günlük bir kermes düzenledi. Kermes programı Sena düğün salonunda Cuma günü saat 10:00'da başlayıp, ertesi gün 16:00'da son buldu. Tüm gönüllülerin evde hazırladıkları çeşitli yemeklerle destek verdiği kermes programına Batman'daki duyarlı tüm kesimlerin katılım gösterdiği gözlendi.

batman-20180218-02.jpg

batman-20180218-03.jpg

batman-20180218-04.jpg

batman-20180218-05.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler