Bursa’da “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”ne Destek Eylemi

Bursa’da “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”ne Destek Eylemi

Bursa Şehreküstü Meydanı’nda, Özgür-Der, Asır-Der, İHH ve Busey-Der’in öncülüğünde “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”ne destek vermek adına sivil toplum örgütleri bir araya geldi.

Marşlar ve sloganlarla başlayan eylem, Filistin halkının onurlu mücadelesinde yalnız olmadığını haykırmak ve İşgalci İsrail'in barışçıl eylemlere gerçek mermilerle ateş açarak yaptığı katliamları protesto etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Filistinli Müslümanların da katıldığı eylemde, Gazze ROWAD Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Raid Saati; Türkiyeli Müslümanların desteğinin kendilerini onure ettiğini, ümmetin dirilişi ve Kudüs'ün kurtuluşu için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını ifade eden bir konuşma yaptı.

Özgür-Der Bursa Şube Başkanı Aziz Avar, katılım gösteren kuruluşlar adına basın açıklamasını okudu. Avar yaptığı açıklamada; 1948'ten beri işgal altında bulunan Filistin'de halkın tüm imkansızlıklarına, yalnızlaştırılmasına ve donanımlı bir orduya karşı mücadele ediyor olmasına rağmen onurlu direnişini sürdürdüğüne vurgu yaptı. Ortadoğu'da yaşanan tüm katliamlara sessiz kalan Avrupa'nın Filistin direnişini de görmezden geldiğine ve Suud belamlarının sözde fetvaları ile yaptığı gibi hain işbirlikçilerin direnişe engel olmaya çalıştığına dikkat çekti.

Avar; ABD'nin geçtiğimiz günlerde Afganistan'da gerçekleştirdiği katliamı lanetleyerek Müslümanların Suriye, Filistin, Arakan, Doğu Türkistan ve diğer tüm mazlum coğrafyalarda kardeşlerinin yanında bulunmasının bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Asır-Der Bursa Şubesi'nden Muhammed Kızıl'ın yaptığı dua ile eylem sona erdirildi.

bursa-20180405-01.jpg

bursa-20180405-02.jpg

bursa-20180405-03.jpg

bursa-20180405-04.jpg

bursa-20180405-05.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler