Bursa'da Mısır Katliamı Protesto Edildi

Bursa'da Mısır Katliamı Protesto Edildi

Özgür-Der Bursa Şubesinin çağrısı ile biraraya gelen Müslümanlar Mısır'daki katliamı protesto ettiler.

Özgür-Der Bursa Şube'sinin Mısır'daki katliamı protesto için Orhangazi Parkı'nda yaptığı basın açıklamasına, Busey-Der, MTTB, Asır-Der, Gül-Der adlı İslami camiadan derneklerde destek verdiler. Eylemi Serdar Taybova yönetti. Eylemin başlangıcında şu an Mısır'daki katliamın geldiği vahim tabloyu anlattı.

Taybova ayrıca Özgür-Der'e yapılan saldırıların da Suriye direnişine verilen desteğin bir sonucu olduğunu belirtti, sonrasında sözü Özgür-Der genel merkezi yönetim kurulu üyesi Gülsüm Alpay'a  verdi. Alpay konuşmasında Mısır'daki darbe ile başlayan süreci  anlatarak darbeciliğin tüm İslam coğrafyasında virüs gibi yayıldığını, buna karşı Müslüman halkların darbecilere boyun eğmeyerek direndiğini ve bu direnişin Allah'ın izniyle İslam coğrafyasının kurtuluşuna vesile olacağını ifade etti, dolayısıyla bu direnişe destek vermemiz gerektiğini  belirterek konuşmasını bitirdi.

Arkasından MTTB adına konuşan Halef Hakkı Cafer'de direnişe sahip çıkmamız gerektiğini özgürlük ve bağımsızlığın böyle geleceğini belirterek direnişe destek verenlere teşekkür etti ve  Mısır ve Suriye ve dünyanın neresinde zulme  uğrayan halk varsa onların yanında olaya devam edileceğini bildirerek konuşmasını sonlandırdı.

Sonrasında Oktay Sari aşağıdaki  basın açıklamasını okumak üzere söz aldı.

Arkasından Busey-Der'den Burhanettin Ayanoğlu Mısır'daki ve diğer bölgelerdeki zulme uğrayan Müslümanların verdikleri mücadelede muzaffer olmaları için  Rabbimizden niyazda bulunarak dua okudu. Duasıyla basın açıklaması sona erdi.

Protestoda tekbirler eşliğinde ''Darbeciler yenilecek, İslami direniş kazanacak.'', ''Bursa'dan Suriye'ye direnişe bin selam.'',  ''Katil ABD Ortadoğu'dan defol.'' ''Defol Sisi, Seninleyiz Mursi'' sloganları atıldı.

Haber: Tarkan Yılmaz

bursa-20130814-01.jpg

bursa-20130814-02.jpg

bursa-20130814-03.jpg

bursa-20130814-04.jpg

bursa-20130814-05.jpg

bursa-20130814-06.jpg

bursa-20130814-07.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bismillahirrahmanhirrahim.

Rabbimiz Kitâb’ında “Mü’minler ancak kardeştirler” diye buyuruyor.

Bugün burada toplanmamızın sebebi bu sabah saatlerinde Mısır’daki kardeşlerimize yapılan haince saldırıyı tel’in etmektir.

Seçimle iş başına gelmiş Muhammed Mursi’ye yapılan 3 Temmuz’daki darbeye karşı Mısır’daki kardeşlerimiz başta başkent Kahire’deki Adeviyye ve Nahda meydanları olmak üzere Mısır’ın birçok kentinde toplanarak direnç gösterdi. Bu süre zarfında zalim darbeciler gerek kendi “güvenlik güçleri”yle gerekse “sivil baltacı” adı verilen milislerle haince saldırıda bulundu. Yüzlerce şehid veren Mısırlı kardeşlerimiz meydanlardan çekilmek yerine sesini en yükseğe taşıyarak yine aynı meydanlarda toplanarak misliyle cevap verdi. Gerek Mısır darbecileri gerekse uluslararası sistem tarafından ortadan kaldırılmaya çalışılan bu direniş Mısır’daki kardeşlerimizin dirayetiyle bugüne kadar devam etti.

Ancak son birkaç gündür tehditler savurarak halkı yıldırmaya çalışan zalim darbeciler, bu sabah özellikle Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplanmış olan kardeşlerimize saldırıya geçti. Kardeşlerimiz kadın, erkek, çocuk ayırt edilmeden, rastgele, hunharca katledildi.

Bu katliam öncelikle kardeşlerimizin meydanlara kurmuş olduğu çadırların, içinde insan olup olmadığı dahi kontrol edilmeden, yakılması ile başladı. Zalim darbeciler tarafından sıkılan gaz bombaları sonucunda meydanı yoğun bir duman kapladı. Damlara yerleştirilen keskin nişancılar hedef gözetmeksizin çocukların ve kadınların da içinde bulunduğu kalabalıkların üzerine ateş açtılar. Meydanda kalıp direnmeye devam etmek isteyenler ise darbeciler tarafından gözaltına alındı.

Tüm bu olup bitenlere başta ABD olmak üzere Batı ve Orta Doğu’daki kuklaları gizli ve açık destek verirken müslümanların sessiz kalması kabullenilemez.                Üç yıla yakındır Suriye’deki Baas katliamına sessiz kalındığı gibi bu vahşete sessiz kalınması karşısında rabbimiz bizi hesaba çekecektir. Âhiret gününde “Kimin yanındaydınız?” sorusuyla muhattab olduğumuzda ne cevap veririz? Bizler daima, müslümanların ve mazlum halkların yanındayız. Ve bu müslümana yakışır, onurlu, net duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz.

Biz kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız.  Onlar meydanda ise biz de meydanlarda olacağız. Şüphesiz ki Allah, evlerinde oturanlar ile can ve mallarıyla cihad edenleri bir tutmayacaktır. Allah, Kitâb’ında bize bunun sözünü veriyor. Ve biz sırf bu yüzden dün ve bugün bu meydanlarda olduk ve Allah’ın izniyle yarın da bu meydanlarda olmaya devam edeceğiz.

Özgür-Der Bursa Şubesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler