Bursa’da Toplu İdam Kararına Protesto

Bursa’da Toplu İdam Kararına Protesto

Minye’deki cunta mahkemesinin verdiği yeni toplu idam kararı Bursa’da protesto edildi.

Özgür-Der Bursa Şubesi’nin çağrısı üzerine Fomara Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde açılış konuşmasını Serdar Taybova yaptı. Taybova daha önce 529 kişinin 20 dakikada idamına karar veren sözde mahkemenin, bu kez kendi rekorunu da kırarak(!) 9 dakikada 638 kişilik bir idam kararı verdiğini ki kararı veren hakimin 25 Ocak sürecinde Müslümanlara zulmeden Mubarek destekçilerini beraat ettirdiğini; ABD, İsrail ve diğer global şer odaklarının Ortadoğu’da Müslümanların başa gelmemeleri için sözde karşı oldukları diktatörlerle işbirliği dahi yapmaktan çekinmediklerini; yönetimi süresince Mursi’nin ıslah ve Mubarek kalıntılarını tasfiye etme çabasını diktatörlük olarak yaftalarken onu deviren darbeciler karşısında iki yüzlü bir suskunluğa büründüklerini; infaz kararının nihai onay mercii konumundaki müftününse Firavn ve Yezid’in sarayındaki sözde ulemayı anımsattığını ifade etti.

Taybova’nın ardından söz alan Özgür-der Bursa şubesi başkanı Aziz Avar da özetle “Hem firavunlar hem de mazlumlar bilsin ki şu an Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi bundan sonra da zulme karşı haykırmaya devam edeceğiz. Suriye, Mısır, Filistin, Arakan Orta Afrika demeden mazlumların sesi olmayı sürdüreceğiz. Suriye’de ortalama her gün yüz kişi katlediliyor. Suriye’de ya da başka bir yerde mezhebcilik saikiyle değil, zulme karşı mazlumların yanında olmak için haykırıyoruz. Bu zulümler devam ettikçe biz de haykırmaya devam edeceğiz. Çabamız, Allah’ın izniyle mazlumlara moral olurken zalimlerin yüreklerindeki korkuyu çoğaltacak inşallah.” dedi.

“Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!” “Katil İran Suriye’den defol!” “Katil Suud Mısır’dan defol!” “İslami hareket engellenemez!” ve benzeri sloganların atıldığı eylem, tekbirlerle sona erdi.

 

01-002.jpg

 

03-001.jpg

 

04.jpg

 

05.jpg

 

09.jpg

 

10-007.jpg

 

11-006.jpg

 

12-007.jpg

13-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler