Özgür-Der Bursa Şubesi Söyleşi Gerçekleştirdi

Özgür-Der Bursa Şubesi Söyleşi Gerçekleştirdi

Özgür-Der Bursa şubesi hanımları, İslami Hareket Davası’ndan yargılanan ve 23 yıl cezaevinde kalan Tamer Arslan'ı ağırladı.

Hakkında yeniden yargılama kararı çıkan ve geçtiğimiz aylarda beraat eden Arslan'ın cezaevi şartlarında yazmaya başladığı ve tahliye edildikten sonra tamamladığı "İşi Bittiyse  Ölmeli İnsan " kitabı, geçtiğimiz aylarda Tashih Yayınları'ndan çıktı. Kitap üzerinden soru-cevap formatında sürdürülen programda Arslan; insan fıtratına aykırı cezaevi şartlarında İslami mücadelesini nasıl sürdürdüğünü, Müslüman kardeşler ile birlikte kendilerini nasıl diri tuttuklarını anlattı.

 "Müslümanlar, gereksiz dünya korkuları kadar Allah'tan korkma duygusuna sahip olsalar, her yerde bu kadar müşkülle karşılaşmazlar" diyen Arslan tutsaklığın, bir Müslüman için ciddi bir eğitim süreci olduğunu, kişinin kimliğini ipotek altına alan dünyevi bağlardan zamanla uzaklaştırdığını ve bununla birlikte manen hür kıldığını ifade etti.

Arslan; cezaevi süreci boyunca Allah'la rabıtalarının güçlü olduğunu, içeride olmalarından şikayet etmediklerini ve her girdikleri ortamda motivasyon olarak düşseler de "burada Allah için ne yapabiliriz" diyerek tekrar ayağa kalktıkları dile getirdi.

"Dışarıdaki hayatı görünce içeride ne çok kaldığımı anladım. Ama yine de birçok insanın yüzündeki o bitkinliği görünce Allah'a şükrettim. Bir makine gibi 24 saatlik günlerini anlamsız bir şekilde doldurmaya çalışan insanlar inanın bizden daha kötü durumdalar. Allah'ın kendilerine verdiği nimetin farkında bile değiller. Dünya hayatı onları öyle bir oyalamakta ki, bir gün bu dünyadan göçeceklerini bile unutmuşlar. "

Söyleşi , Arslan'ın kitapları imzalaması ile sona erdi.

 

halime1.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler