Çorum'da Gazze İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Çorum'da Gazze İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Çorum'da çeşitli İslami kuruluşlar Gazze için gıyabi cenaze namazı düzenledi.

Gazze’nin Siyonist İsrail tarafından bombalanmasının ardından Çorum İHH, Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi, Özgür-Der Çorum Şubesi, İlke-Der tarafından oluşturulan Çorum Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu basın açıklaması yaptı ve Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Çorum Ulu Camide Cuma Namazının ardından Gazze Şehitleri için Gıyabi cenaze namazı kılındı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı gıyabi cenaze namazının ardından Merkez PTT Önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırı ve dünya yetimler günü hakkında yapıldı.

Basın açıklamasını Çorum Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu adına Çorum İ.H.H. Başkanı Selim Özkabakçı yaptı. Platform gönüllüleri Mustafa Akbaba’nın Çorum’dan İhvana direnişe bin selam, Müslüman zulme boyun eğemez, yaşasın ümmet dayanışması sloganlarına eşlik ettiler.

Hafız Yusuf Demirel hocanın yaptırdığı duanın ardından program sona erdi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı basın açıklamasına destek veren STK’lar İlim yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Çağrı Vakfı, E-Kader, Nur-Der, Çorim-Der, Anadolu Gençlik Derneği.

Fotoğraflar: Can Eser

Çorum İHH Başkanı selim Özkabakçı’nın yaptığı basın açıklamasının metni:

Filistin toprakları yine kan ağlıyor!

Kaçırılan İsrailli üç illegal yerleşimci gencin, faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından, İsrail işgal rejimi, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu alelacele, Filistinli Hamas’a atarak, Filistin halkının üzerine bombalar yağdırmaya başladı.

HAMAS yönetimi bu olayla hiçbir şekilde alakalarının olmadığını ifade etmesine ve hiçbir Filistinli grubun bu saldırıyı üstlenmemesine rağmen, İsrail işgal rejimi olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladı.  Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı kaçırıp, benzin içirdikten sonra diri diri yakmasını unutturmak isteyen Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor.

Siyonist İşgal rejiminin en bildik taktiği, dikkatleri başka yöne çekip, olayları “terör” meselesi gibi yansıtmak ve yaptığı katliamları terörle mücadele gibi göstermektir. Türkiye’de ki bir kısım medya bile gerçeği bilmesine rağmen Siyonist İsrail’in yalanına inanmış gibi gözükerek saldırı haberini Allahtan korkmadan “Teröristler İsrail’e saldırdı” şeklinde verdi. Onları da kınıyor ve Allah’a havale ediyoruz.

Gazze, hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumundadır. Son zamanlarda ise Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından, Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üzerine bir de İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması, zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi, Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti.

Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı. Yapılan bombalamalarda onlarca kişi hayatını kaybetti, yüzlerce de yaralı var.

Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze’de, sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil, aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi.  İnsanlar açlık ile mücadele etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda.

Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, Amerika’nın şımarık çocuğu Siyonist İsrail, dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor, öbür yanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor.

Biz biliyoruz ki Siyonist İsrail'in parasının çoğu Türkiye'de yaşayan Siyonist kökenli insanlarındır. Bu nedenle bu Siyonistler İsrail'deki gücünü kullanıp bu saldırının durmasına katkı sağlamalıdır. Bu saldırı sadece İsrail'deki Siyonistlere zarar vermez, aynı zamanda Türkiye’de bulunan Siyonist kökenlilere de zarar verir. Siyonist firmaların ürünlerini boykot ediyoruz. Türkiye'deki Siyonist firmaların hepsi biliniyor. Türkiye’de olup da MOSSAD'a vergi veren firmalarda biliniyor.

Değerli Kardeşlerim!

Gazze'deki saldırılar nedeniyle ağır yaralı kardeşlerimiz var. Bu yaralıları tedavi için Gazze’den dışarı çıkarmak zorundayız. Gazze’de Ameliyat malzemeleri bitmek üzere, ayrıca ilaç ihtiyacı vardır. Bir an önce Refah kapısının insani yardımlara açılması için elden gelen bütün çabaların gösterilmesi gerekiyor.

Duyarlı bütün sivil toplum ve yardım kuruluşlarını Gazze için düzenlenecek büyük bir yardım kampanyasında birleşmeye çağırıyoruz. Bu yardımları Gazze'ye kadar ulaştıralım. İster deniz yoluyla, ister karadan Gazze'ye ulaştıralım. Gazze'yi yalnız bırakamayız, çünkü Gazze Müslümanların onurudur.

Ramazan ayında bile İslam beldelerinde gözyaşı, kan ve acı var. Filistin, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Afrika, Irak daha birçok Müslüman Coğrafya aynı zulmü yaşıyor. İslam dünyası ise buralara sahip çıkıp korumak yerine, sessizliğini koruyor.

Tüm bu yaşanan vahşet karşısında, başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye ve yaptırım uygulamaya çağırıyoruz.

Saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz.

Bizler Çorum’da bulunan Müslümanlar olarak tüm mazlumların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Katil Siyonist İsrail’i ve onun işbirlikçilerini de lanetliyoruz.

Elbette Allah Taraftarları Galip Gelecektir.

DÜNYA YETİMLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMSI

9 - 11 Aralık 2013 tarihlerinde Gine’nin başkentinde düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi 40. Oturumunda İHH’nın Dünya Yetimler Günü teklifini görüşen İİT, İslam İşbirliği teşkilatı, her yıl Ramazan ayının 15. gününü İslam âleminde Dünya Yetimler Günü olarak idrak edilmesini karara bağladı. İİT, bu kararını bünyesinde bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarına ve hayır kuruluşlarına iletti, onlara Dünya Yetimler Günü’nde uluslararası kamuoyunu yetim gerçeği konusunda bilinçlendirmek üzere harekete geçmeleri ve bu günde yetimlere yönelik her türlü sosyal projeyi başlatmaları çağrısında bulundu.

Dünya Yetimler Günü, özelde İslam dünyasını genelde ise tüm dünya halklarını yetim bir Peygamberin (sav) emanetleri olan minik yavrulara sahip çıkmaya davet ediyor.

Çocukları çok seven ve onlara hayatının her döneminde güvenen, sevgi ve şefkatini esirgemeyen, Peygamberimiz (sav) “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimse ile ben (şehadet parmağı ile orta parmağını bir araya getirerek) cennette bu kadar yakın olacağız” buyurmuşlar ve bizlere yeryüzünün bütün yetimlerini işaret etmişlerdir.

Bizde Çorum İHH (Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği) olarak yetimlerimizin dünya yetimler gününü kutluyoruz. Bu çerçevede dünya yetimler gününde bir dizi etkinlik yapıyoruz.

Bu gün burada yetim temalı bir fotoğraf sergisi açtık. Amacımız bizlere emanet olan yetimlerimize sahip çıkmak, onlara destek olmaktır.

Sizlerin desteği ile her yıl Çorum’daki Yetimlerimizi bayramlık kıyafet ve ayakkabı ile sevindiriyoruz. Geçen Ramazan 400 yetimi destekledik bu sene çalışmalarımız hala devam ediyor.

Yarın yetimler günü münasebetiyle Çorum İHH’mızın Eşref Hoca caddesindeki yeni ofisinde çocuklara dönük programımız var konuya duyarlı STK’ları ve sizleri buradan davet ediyorum.

Cumartesi günü Saat:18.00 de Çorum İHH Ofisimizin önündeki parkta Resulümüzün bizlere emaneti olan yetimlerimizle bir araya gelip iftar yapacağız.

Programımız 18.00 de başlayacak, İftar öncesi 18.00 – 20.15 arası çocuklarımızın etkinlikleri olacak. Çocuklarımızın dilinden Kur’an-ı Kerim tilaveti, Şiirler, İlahiler okunacak. Yetimlerimize hediyeler verilecek. Sonrasında yetimlerimiz ve aileleriyle birlikte siz değerli kardeşlerimizin de katılımıyla iftar yapacağız. Allah Razı Olsun.

 

1-034.jpg

 

2-033.jpg

 

3-035.jpg

 

4-029.jpg

 

5-029.jpg

 

6-020.jpg

 

7-015.jpg

8-012.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler