"Obama, Türkiye'de suç ortağı arıyor!"

"Obama, Türkiye'de suç ortağı arıyor!"

Obama’nın Türkiye ziyareti hakkında bir açıklama yapan Özgür-Der Çorum Şubesi, Obama’nın Türkiye’de suç ortağı aradığını belirtti.

Özgür-Der Çorum Şubesi'nden yapılan açıklamanın tam metni:

 

Büyük Şeytan Amerika'nın Şefi Obama, Türkiye'de Suç Ortağı Arıyor!

Afganistan'da ABD'ye Asker Olmak, Suça Ortak Olmak Demektir!   

 

Amerika Birleşik Devletleri, dünyadaki zulmün, işgalin adı ve sembolüdür. Mayası, başta Kızılderili ve Siyahî mazlumların kan ve gözyaşlarıyla oluşturulmuş sömürge sembolü ülke ABD. Yüce Rabbimizin dünya halklarına bahşettiği nimetlere hırsla gözünü dikmiş; amacına ulaşmak için çoluk-çocuk, genç-yaşlı, vicdan-ahlak dinlemeden tüm şeytanlığıyla dünya sahnesinde adeta kan kusturan ABD. Şöyle çok uzaklara değil, yakın tarih sayfalarını karıştırdığımızda ABD'nin insanlığın yüz karası politikalarının baş mimarı olduğunu görürüz.

 

Gerek ekonomik, gerekse askeri alanlarda dünyayı sömüren ABD ve desteklediği diğer işgal devletlerinin icraatları kan, gözyaşı ve hak sömürüsü üzerine kuruludur. Afganistan, Irak başta olmak üzere masum yüz binlerce insanı katleden, milyonlarca insanı yurdundan eden, milyonlarca kadını dul, çocukları yetim bırakan ABD'nin yeni başkanı Barack Hüseyin Obama İngiltere, Fransa, Almanya, Çek Cumhuriyeti'ni de kapsayan ziyaret kapsamında Türkiye'ye geliyor.

 

ABD eski başkanı George W.Bush'un başkanlığı bırakması ile ABD'de yeni bir dönem başladı. Kanlı politikalarıyla dünya halklarından tepkiler alan Bush yönetiminin görevinin bitmesi ve siyahî bir kimse olan Obama'nın yeni ABD başkanı olması dünyada iyimser bir havanın oluşmasına sebep olmuştu. Özellikle İsrail'in Gazze saldırısının Obama'nın seçiminden bir süre önce ara verilmiş olması, dünyada ABD yeni başkanının barışçıl bir politikası olarak algılansa da, sonrası sergilediği İsrail yanlısı tavırlar Obama'nın geçmiş ABD politikalarından taviz vermeyeceğini göstermiştir. Dünyada hali hazırda devam eden küresel mali kriz, başta ABD olmak üzere Avrupa ve tüm dünyayı sarsmaya devam ediyor. Bununla birlikte ABD'de yüzyıllık bankaların ve şirketlerin batmasından dolayı kapitalizmin çökmeye başladığı düşüncesi dünyada hâkim olmaya başladı. Obama'nın ilk icraatı olarak Guantanamo'nun 2010'da kapatılacağını bildirmesine rağmen Guantanamo'da inşaat faaliyetlerinin devam ediyor olması, samimiyetine yönelik şüpheleri de güçlendirmekte. Bu karar insan hakları açısından olumlu olmakla beraber Afganistan'daki mevcut ABD işgalinin artarak, Irak işgalinin ise bir sürede daha devam edeceğini ilan etmesi, renginin farklılığına rağmen Obama'nın değişmeyen ABD politikalarını sıkı bir şekilde devam ettireceğine işaret etmekte.

 

Ilımlı İslam modeli doğrultusunda Türkiye'nin demokratik sistemde, laik ve dini değerleri birlikte bulunduracak bir yapıya sahip olmasını,  diğer İslam ülkeleri için de model oluşturduğu düşüncesi ABD tarafından önemsenmektedir. Ayrıca ABD Türkiye'nin büyüyen bir piyasaya sahip olduğunu, askeri ilişkiler ve Kafkasya'nın enerji kaynaklarının aktarılmasında kilit bir rol aldığını düşünmektedir. Kırgızistan'da kapanan ABD'nin Manas üssünden sonra Türkiye'deki İncirlik üssü, Afganistan'a aktarılacak asker ve mühimmat açısından daha bir önem kazandı. ABD'nin İran ve Ortadoğu politikaları ve İsrail'in bölgedeki güvenliği açısından, Türkiye'nin ABD saflarında müttefik asker olarak da yer alması talep edilmekte.

 

Bu ziyaretinde Afganistan işgali ve Ortadoğu politikalarına destek arayacak olan Obama, Afganistan başta olmak üzere Ortadoğu'da akıtacağı kan ve gözyaşına ortak olacak bir Türkiye için görüşmeler yapacak. Afganistan'a asker takviyesi yaparak işgale devam edeceğini açıklayan Emperyalist ABD Başkanı Obama, Türkiye'den de NATO aracığı ile asker talep etmektedir.

 

Böylesi bir karar Türkiye'nin ABD ve diğer işgal devletleri ile beraber akıtılan kana ortak olması demektir. Bu zulme sessiz kalmamalıyız! Sömürgeci ABD'nin başkanı kim olursa olsun sergilediği işgal politikalarını, bu politikalarını meşrulaştırma ve ortak etmek amacına dönük gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretini protesto ediyoruz…

Suç Ortaklığına Hayır, İşgale Son!

 

Bülent Gökgöz

Özgür-Der Çorum Şb. Bşk.

Önceki ve Sonraki Haberler