Suriye Kıyamının 5.Yılında Çorum'dan Suriye'ye Bin Selam!

Suriye Kıyamının 5.Yılında Çorum'dan Suriye'ye Bin Selam!

Çorum'daki İslami kuruluşlar Suriye İntifadasının 5.yılında Suriye halkının direnişini destekleme ve Baas vahşetini kınamak için bir araya geldiler.

Suriye İntifadasının 5.yılında Büro Memur-Sen,Çorum İHH, Eğitim Bir-Sen, İlke-Der veÖzgür-Der'in içinde yer aldığı kuruluşlar, Suriye halkının direnişini destekleme ve Baas vahşetini kınamak için bir araya geldiler.

Hürriyet Meydanı'nda kardeşleri için bir araya gelen topluluk; "Katil Esed Suriye'den Defol!", "Katil İran Yönetimi!", "Müslüman Zulme Sessiz Kalamaz!", "Çorum'dan Halep'e Direnişe Bin Selam!", "Suriye Halkı Yalnız Değildir!" sloganları ve tekbirler ile eyleme iştirak ettiler.

Eylemde ilk konuşmayı Özgür-Der Çorum Şube başkanı Bülent Gökgöz yaptı. Gökgöz konuşmasında 5.yılına giren onurlu Suriye direnişinin tüm imkansızlık, kuşatma ve karartmalara rağmen devam ettiğini dile getirdi. Kimyasal silahlar, füzeler, varil bombaları ile katledilen ve sistematik işkence, tecavüz ve açlığa mahkum edilen Suriye halkını tüm dünyanın boş gözlerle seyrettiğini belirten Gökgöz, onursuz bir uzlaşmayla teslim alınmak istenen direnişin asla taviz vermediğini bilakis İran gibi geçmişte İslami yönetim adına devrim gerçekleştirmiş bir ülkenin, artık Müslüman kanı dökmekte koalisyon ile yarıştığını dile getirdi.

Suriye direnişini en başından itibaren karalamaya ve Batı'nın bir komplosu gibi göstermeye çalışan sözde İslami çevrelerin kör taassuplarından geri adım atmadıklarını ve nedamet de duymadıklarını dile getiren Gökgöz, Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün yayınladığı rapordan acı ve çarpıcı örnekler sundu. Suriye İslami direnişin ne kadar süreceğinin sorulmaması gerektiğini, asıl sorunun ise bizlerin bu imtihan içerisinde ne kadar sorumluluk aldığımız olduğunu vurguladı.

Ardından İHH Suriye Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu söz aldı. Yorgancıoğlu, Suriye direnişi ve yaşanan acılar üzerinde güçlü bir karartma olduğunu vurguladığı konuşmasında, Işid üzerinden Suriye direnişi gölgelenmeye çalışılıyor dedi. Türkiye'nin istikrarının ise ancak Suriye halklarının taleplerinin yerine gelmesi ile mümkün olabileceğini dile getiren Yorgancıoğlu, koalisyon uçaklarının Suriye halkının direnişini gerçekleştirdiği mevzileri vurduğunu dile getirdi. Kobani için sokaklara dökülenlerin, Baas rejiminin Suriye halkına uyguladığı vahşet karşısında suskun kaldığını dile getirdi.

Eylem daha sonra Hacı Ömer Bayram'ın, Buruç Suresinde zikredilen Ashab-ı Uhdut'u dile getirdiği ve ateşe atılan Müslümanları boş gözlerle seyredenlerden olmamamız gerektiğini niyaz ettiği duası ile son buldu.

 

corum-20150315-1.jpg

 

corum-20150315-2.jpg

 

corum-20150315-3.jpg

 

corum-20150315-4.jpg

 

corum-20150315-5.jpg

 

corum-20150315-6.jpg

corum-20150315-7.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler