Coğrafyamız Acımasız Şiddete Esir Edilemez!

Coğrafyamız Acımasız Şiddete Esir Edilemez!

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, PKK’nin Mardin ve Diyarbakır’da dün gerçekleştirdiği saldırıları kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın Tam Metni:

Coğrafyamız Acımasız Şiddete Esir Edilemez!

Coğrafyamızda sürdürülen kör savaşın artık hiçbir hedefi kalmamıştır. Bu savaşı Kürtler adına yaptığını söyleyen Pkk kontrolden çıkmış ve şiddeti şehirlere taşıyarak hiçbir şekilde kabul edilmeyecek kanlı eylemlere başvurmaktadır. Yaklaşık bir yıldır savaşı şehirlere taşıyan Pkk bu süre zarfında bombalı araçlarla onlarca saldırı gerçekleştirdi.  12 Mayıs Baqews katliamından tutun da dün gerçekleştirilen Sur ve Mardin katliamları bu kör şiddetin en acımasız örnekleridir. Bu saldırılar Kürtleri esir almaya yönelik saldırılardır. Bunu yapanları lanetliyoruz.

Herkesin bildiği bu olup bitenler hiçbir politik cephenin hanesine artı olarak kaydedilmemektedir. Bu coğrafya tarihi boyunca birçok bela ve musibete şahitlik etti ve çoğunu da def edip tarihin sayfalarına gömdü.  İnşallah bu kör savaşı yapanları da gün gelecek bu coğrafyadan def edecektir. Bu ölümlerle coğrafyamızı esir almak isteyenler bilmeliler ki Kürtler şiddete boyun eğmeyen bir halktır ve yeri gelince kendilerine şiddeti dayatanları dışlayıp toplumsal bünyeden uzaklaştırmayı da başaracaktır.

Sivil Ölümlere Sessiz Kalınamaz!

Düne kadar devletin kontrolden çıkmış şiddet politikalarına sert kınamalar yapanların bugün Pkk nın kör savaşına sessiz kalmaları düşündürücüdür. Oysaki insan haklarını ihlal eden kim olursa olsun telin edilmeli ve sorumluları bulunup hesap sorulmalıdır. Ama görünen o ki, birileri Pkk şiddetini meşru gösterme adına suskunluğu tercih etmektedir.

Ne yazık ki geçmişten hatırladığımız faili meçhuller şimdi faili malumlara dönüşerek Kürtlerin kanını akıtmaya devam etmektedir. Ama kimse bu katliamları yapanları yargılamaya ve hesap sormaya yanaşmamaktadır. Dün Kürtler adına insan hakları mahkemelerinde açılan binlerce davaya sahiplik edenlerin şimdi Kürtlerin ölümleri karşısında kör sağır kesilmeleri neyle izah edilebilir. Kuşkusuz bunun hiçbir izahı yoktur. Zulüm zulümdür ve kim adına yapılırsa yapılsın zulme karşı çıkmak insanlığın ortak vazifesidir. Ama eğer bu savaşta birilerini kayırma ve görmemezlikten gelme gibi bir gaflet tavrı içinde olunuyorsa demek ki artık ölümler politik malzeme haline gelmiş demektir. Bu da insanlık adına utanç verici bir durumdur ve bu tavır içinde olanları da lanetliyoruz.

Aynı şekilde buradan bu kör savaşı Kürtler adına yaptıklarını söyleyenlere şunu söylemek istiyoruz:

Artık Kürtlerin yakasından düşün ve Kürtlerin geleceğini çalmaktan vazgeçin! Çünkü bu şekilde Kürtlere daha çok zarar veriyor ve gelecek adına umutlarımızı yok ediyorsunuz. Eğer vicdanınız körelmediyse biraz özeleştiri yapar bu halkın taleplerine saygı duyar ve şiddet yerine meşru siyaset kanallarını kullanmayı denersiniz. Ama bu halk sizin umurunuzda değil ve amaç sadece Pkk nin taleplerini dayatmaktır diyorsanız; şüphesiz yaptığınız zulümlerden dolayı mazlumların bedduası sizi bulacak ve aynı akıbete uğrayacaksınız.

Süleyman Nazlıcan

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler