Eynesil Özgür-Der afet bölgesi Dereli'ye yardım faaliyetleri

Eynesil Özgür-Der afet bölgesi Dereli'ye yardım faaliyetleri

Giresun/Dereli ilçesinde gerçekleşen sel olayı ile yıkılan evlerin imarı ve cadde, dükkân katlarında oluşan moloz yığınlarının temizlenmesi çalışmasının yanında insani yardım faaliyetleri de devam ediyor.

Yaraların sarılmaya çalışıldığı Eynesil'de Özgür-Der Temsilciliği selzedelere yardım eli uzattı.

Yardım faaliyetleri ve yaşanan süreçle ilgili sitemize açıklamada bulunan Eynesil Özgür-Der Temsilcisi Şükrü Uzun şunları kaydetti:

"Eynesil Özgür-Der yaşanan felaketin yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlatmış; Zonguldak Çağrı-Der'in ve bireysel manada kendilerine ulaşan hayır sahiplerinden oluşan bütçe ile Dereli'de selden etkilenen 100 aileye temizlik malzemeleri ulaştırmış; selden psikolojik olarak etkilenen 200 çocuğumuza da boya, boyama kitabı, şekerleme, çikolata ve balon dağıtımı yaparak destek sağlamıştır. Aynı  zamanda dirsek temasında olduğumuz  yardım kuruluşları aracılığıyla Dereli'de Bursa Fetih-Der aracılığıyla  bir tır  5 litrelik su  ve İyilik-Der aracılığıyla ise de 84 koli kuru gıda dağıtımı  gerçekleştirmiştir. Yardım organizasyonlarında İHH'nın katkısını da unutmamak lazım. Bu bağlamda Giresun İHH gönüllüsü kardeşlere de teşekkür ediyoruz.

Dereli'de yaşanan afetin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bu anlamda yardım kampanyamız da ihtiyaçlara binaen devam ediyor.

İhtiyaç kalemlerinden bazıları şöyle:

-Kuru Gıda

-Çocuk Bezi

-Çocuk Maması

-Kadın Hijjen Paketi

-Su

-Ekmek.

Destek vermek, katkı sunmak isteyen hayır sahiplerinin desteklerini bekliyor, bizzat derneğimize gelerek ya da 0544 334 8140 numaralı telefon ile irtibat sağlayarak bize ulaşabilirler. Rabbim vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza ise acil şifalar versin. Rabbimiz hayır sahiplerinin hayrını kabul buyursun inşallah."

9914.jpg

9915.jpg

9916.jpg

9917-001.jpg

9918.jpg

9919.jpg

9920.jpg

9921-001.jpg

9922.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler