Özgür-Der Bölge İstişaresi Trabzon’da Yapıldı

Özgür-Der Bölge İstişaresi Trabzon’da Yapıldı

Özgür-Der Orta Anadolu ve Karadeniz Temsilcilikleri 7.İstişare Toplantısı Trabzon’da Gerçekleştirildi.

13-14 Ekim günlerinde Özgür-Der Genel Merkez ile birlikte Adana, Amasya, Ankara, Çorum, Eynesil, Kahramanmaraş, Sivas temsilciliklerinin yanında Kayseri, Samsun, Trabzon ve Yozgat'tan kardeşlerin katılımı ile 7. istişare toplantısı, Trabzon'a bağlı Düzköy'deki Kayabaşı Yayla Kent'te gerçekleştirildi.

Cumartesi günü giriş yapılan otelde akşam yemeğinden sonra Sinan Ceran ve Serdal Benli'nin birlikte yönettikleri istişare toplantısı Faruk Kurt'un hazırladığı duayla başladı.

Toplantının ilk oturumunda;

Bir yılın muhasebesi neler yaptık? Daha İyi Nasıl Yapabilirdik? (Davet çalışmalarımız, dersler, etkinlikler, eylemler ve birbirimizle iletişimimiz); Hatalarımız, Eksiklikler ile Zaaflarımız ve Olumluluklarımız; Davet ve Tebliğ Çabalarımızda, Toplumsal İlişkilerimizde Güncel İlmihal Fıkhımıza Dair Neler Söylenebilir? konuları ele alındı.

Sabah namazı ve kahvaltının ardından yapılan ikinci oturumda ise; Türkiye'de İslami Camianın Sorunları üst başlı altında 5'er dakikalık sunumlar yapıldı;

İktidarla İlişkilerde Ölçü ve İktidar Merkezli Düşünme (Faruk Kurt); Devletçi-Milliyetçi Söylem ve Tutumlar ile Türkiyeci-Yerli-Milli Sapmalar(Serdar Benli); İslami Davet-Tebliğ-Kimlik ve Ahlak Bilincindeki Aşınmalar (Murat İslam); Adalet ve Siyaset Anlayışındaki Çarpıklıklar (Sinan Ceran)

Öğle yemeği ve kılınan öğle namazının ardından yapılan üçüncü oturumda ise;

Söylem ve Tutumlarımıza Dair Beklenti ve Öneriler; Yapısal Açıdan Faaliyet ve İç İşleyişimize Dair Somut Öneriler; Medya, Dergi, Yayınevi vb Araçlarımıza Dair konuları üzerine istişarelerde bulunuldu.

Özgür-Der Eynesil'in evsahipliğinde organize edilen toplantı, bir sonraki istişarenin yer ve zamanına ilişkin tekliflerin ardından dua ile sona erdi.

img_4035.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler