Özgür-Der Huzurevleri Temsilciliği Açıldı

Özgür-Der Huzurevleri Temsilciliği Açıldı

Özgür-Der Huzurevleri Temsilciliği Faaliyetlerine Başladı.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesiyle irtibatlı olarak bölgede Özgür-Der Huzurevleri temsilciliği de açıldı.

Yapılan yemek ikramına müteakip Nurullah Canpolat’ın Kur’an tilavetiyle başlayan açılış, Nureddin Yargıcı’nın yaptığı Asr Sûresi eksenli konuşma ile devam etti.

Daha sonra temsilciliğin açılışına katılan misafirlerden Molla Mehdi’nin söz aldığı program Buruc Suresi bağlamında İslami mücadelenin önemi ve güncel boyutları üzerinde yapılan değerlendirmeler ile sürdü. Molla Mehdi konuşmasında davet ve tebliğ çalışmalarının açılan temsilcilik üzerinden daha da artırılması gerektiğini ifade etti. Derneklerimizin üzerimize daha fazla yükümlükler yüklediğini ve dolayısıyla İslami mücadelenin bir ayağı olarak görülmesi gerektiğini belirten Molla Mehdi, bu çerçevede derneklerin faal çalışma davet ve tebliğ mekânlarına çevrilmesi üzerinde durdu. Özgür-Der Huzurevleri Temsilciliği'nin bu misyonu üstlenmesi gerektiğini söyledi. Özgür-Der camiasının yaptığı faaliyetlerin takdire değer olduğu, Müslümanların bu faaliyetler ve mekânlarla birlikte bir araya gelmeleri sağlandığı, yeni bir heyecan ve soluk olan bu mekânların aynı zamanda Müslümanları kaynaştırıcı vazifesini gördüğünün üzerinde durdu.

Müslümanların yaşadığı coğrafyaların bugün ateş çemberine döndüğünü belirten konuşmacı, büyük oranda bu coğrafyalarda işlenen zulüm ve işkencelere sessiz kalındığını ifade etti. Müslümanların sadece Müslüman olmaları hasebiyle bu zulümlere duçar olduğunu belirterek fakat Allah’ın yardımıyla Müslümanlara bu işkence ve eziyetleri yapanların hem bu dünyada hem de ahirette bu yaptıklarının karşılığını göreceklerini söyledi.

Konuşmasını Buruc Suresi ile irtibatlı olarak sürdüren Molla Mehdi, Allah’ın Müslümanlara yardımının er geç yetişeceğini kaydetti. Bu yüzden Müslümanların yaşanan zulümlere sessiz kalamayacağının altını çizdi.

Özgür-Der Huzurevleri Temsilcisi Mehmet Ülsen’in faaliyetlerle ilgili olarak yaptığı bilgi aktarımlarına müteakip program sona erdi.

Islahhaber  

Önceki ve Sonraki Haberler