Siyonist Saldırganlık Bursa’da Protesto Edildi

Özgür-Der Bursa Şubesi tarafından organize edilen bir eylemle Bursalı Müslümanlar siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı basma girişimini protesto etti. Protesto eylemi Bursa Orhan gazi parkında gerçekleştirildi. Özgür-Der Bursa Şubesi Başkanı Aziz Avar eylemde b

Özgür-Der Bursa şubesinin düzenlemiş olduğu eylem, Mazlum-Der ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleşti. Bursalı Müslümanlar Filistin'deki son gelişmeler ve Mescid-i Aksa nın siyonistlerin, İsrail polis ve askeri eşliğinde ibadete kapatılmasını, Filistinli Müslümanların ibadet hürriyetlerinin engellenmesini protesto etmek için Orhangazi parkında toplandı..

Basın açıklamasını okuyan Özgür-Der üyelerinden Cihad İZCİ, 1948 den beri işgal altında olan harem-i şerif topraklarının İslam ümmeti için vazgeçilmezliğini ifade ederek Gazze olaylarından sonra şimdide son gelişmelerde 100'e yakın Filistinli müslümanın kayıp olduğunu ve bunun sistemli bir soykırım gerçeğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Eylemde toplanan kalabalığa hitap eden Özgür-Der Bursa Şubesi başkanı Aziz AVAR ; Filistin davasının Müslümanlar için ehemmiyetinden bahsederken, 26 Ekim 1995'te şehit edilen Filistin İslami Cihad Hareketi lideri Fethi ŞİKAKİ'nin de Filistin davası için önemi üzerinde durdu. Basın açıklaması sırasında Amerika ve İsrail karşıtı sloganlar atan topluluk daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Basın açıklaması tam metni:

MESCİD-İ AKSA ONURUMUZDUR… KORUYACAĞIZ…!!!

Bilindiği üzere siyonist cinayet şebekesi israil 1948 den beri insanlık coğrafyasının yüreğine ucu zehirli bir hançer gibi saplanmış, şiddet ve imha politikaları ile hergün katliamlar işlemektedir. Şimdi de rabbimizin "etrafını mübarek kıldığını" bildirdiği mescidi aksayı işgal etmekte ve filistinli müslümanların ibadet hürriyetlerini yok etmektedir. İki gündür harem-i şerifin kapıları işgalci israil polisi tarafından kilitlenmiş, ardından da 100'e yakın kişi göz altına alınıp bilinmeyen yerlere götürülmüştür. Namaz kılan müslümanlara düzenledikleri saldırıyla hem mescid içinde, hem de dışında onlarca kişiyi yaralayıp, caminin elektiriğini keserek işgallerini mescidlerimizin içine kadar taşımış bulunmaktadır. Rabbimizin kur'an da buyurduğu üzere "mescidleri onarmak, korumak" müslümanlar için büyük bir sorumluluktur. Gayr-i meşru işgalci katil İsrail ve haddini bilmeyen yahudi halk, Mescid-i Aksa'ya saldırmakta ve müslüman halka eziyet etmektedir.

Filistinin 1948 den beri süren ve bir süreç halinde ilerleyen işgalinde, bir çok katliama imza atan Siyonist devlet, gücünü emperyalist ABD'den ve onun küresel kuklası BM'den almış olsa da, aslında gerçek pervasızlığını 1,5 Milyarla ifade edilen müslüman yığınların sessizliğinden almaktadır. Biz burada zalim Siyonist devlet İsrailin yaptıklarından çok kendi halimizin ve suskunluğumuzun muhasebesini yapmak istiyoruz. Barış arayışlarında boy göstererek Müslümanların gözlerini boyamaya çalışan İsrail ve yandaşları, gerçekleştirdikleri katliamlarla sözlerinin sahte olduğunu bir kez daha göstermiştir. Filistinli kardeşlerimiz gibi biz de bu sahte barış arayışlarına asla kanmayacağız.

Mescid-i Aksa onurumuzdur, koruyacağız! Mescid-i aksayı Siyonistlerin saldırılarına karşı korumak yalnızca Filistinlilerin sorumluluğu değildir. Mescid-i Aksa bütün müslümanların onurudur. Onu korumak bütün Müslümanların görevidir.

Biz buradan sesleniyoruz; toprağımız Kudüs'ü bizim parçamız ve onurumuz Mescid-i Aksayı işgale devam eden gayr-ı meşru İsrail ile süren bütün ilişkiler sona erdirilmelidir. Bütün anlaşmalar iptal edilmeli, elçilikleri kapatılıp, Siyonist devlet gayr-ı meşru ilan edilmelidir. Ne askeri ve stratejik, ne de ekonomik ve siyasi hesaplar mazlum ve mustaz'af kardeşlerimizin katilleri ile el sıkışmayı, anlaşmalar yapmayı meşru kılmamaktadır.  

Ve diyoruz ki, mazlumların zalimlerden intikam alacağı o gün, zalimlerin mazlumlara zulmettiği günden daha çetin bir gün olacaktır.

Eylemler Haberleri

Bursa'da Gazze direnişi selamlandı
Katil İsrail Bursa'da tel'in edildi
Bursa, Gazze için yürüdü
Bursa’dan Gazze’ye bin selam gönderildi
Bursa’da Aksa Tufanı’na destek eylemi yapıldı