Özgür-Der Yaz Okulu Seminerlerinde Bu Hafta

Özgür-Der Çorum Şubesi Yaz Döneminde de gençlere yönelik seminerlerine devam ediyor.

Özgür-der Çorum Şubesi Yaz Döneminde de gençlere yönelik seminerlerine devam ediyor. Lise ve üniversite dönemi gençlere yönelik yaz okulu programları 28 Haziran da başladı ve her hafta Salı ve Perşembe günleri saat 09:00-12:00 arasında gerçekleştirilmektedir. Toplam 19 programdan oluşan yaz okulunda bugün 8.program gerçekleştirildi.Ayrıca geçen hafta da mesire alanında  gerçekleştirilen program gençler tarafından beğeniyle karşılandı.

Her program üç dersten oluşmakta: 1. Ders: İslam'ın Öncü Şahsiyetleri (Serdar Efe)

                                                         2.Ders: Kur'an'i Kavramlar (Ömer Kılıç)

                                                         3.Ders: Hz.Peygamber'in Hayatı (Ömer İslam)  

İslam'ın Öncü Şahsiyetleri seminerlerinde Hz.Ömer , Hz.Ali , Ebuzer-i Gıffari , Abdullah ibn Mesud , Hz. Aişe , Hz.Hüseyin , Hasan el-Basri , Vasıl Bin Ata, Ebu Hanife gibi isimler bugüne kadar işlenen şahsiyetlerdi.

Yine Kur'an'i Kavramlar seminerlerinde de Din , İlah ,Rab , İbadet ,Kulluk ,Tevhid ,Şirk ,İman ,Mümin ,Salih Amel ,Vahiy ,Nifak ,Münafık,Dua,Namaz gibi konular işlendi.

Hz.Peygamber'in Hayatı konulu seminerlerde de Risalet Öncesi Hz.Muhammed, Hıra'da İlk Vahiy, Davete Hazırlık ,İlk Müminler, Davetin Yöntemi ,İlk Tepkiler, Mekke Şehir Devleti, Sorumsuz Hayat ve Ahiret İnancı ,Putçu Zihniyet ve Putlar, İşkence ve Şiddet Yılları gibi konular işlendi.

Etkinlikler Haberleri

Çorum’dan Refah çağrısı: Gazze nefes alsın!
“Filistin dünyanın alnına çakılmış bir pankarttır!”
Çorum’da Filistin Fotoğraf Sergisi açıldı
Çorum'lu gençlerden İsrail'e destek olan markalara boykot çağrısı
Çorum Özgür-Der depremzedelere Ramazan Kumanyası dağıttı