Gençlerden "Şehitleri Anma Gecesi"

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi lise öğrencileri tarafından, şehitler ayı olarak bilinen Şubat ayı dolayısıyla dernek binasında "Şehitleri Anma Gecesi" düzenlendi.

"Şehitler ayı" olarak bilinen Şubat'ın son akşamında dernek binasında düzenlenen programda heyecan doruktaydı.

 

Gecenin amacı öğrencilerin kendi yaşlarından büyük şu sözlerle özetlendi: "İçinde bulunduğumuz Şubat ayı birçok mücahidin emanetlerini Rablerine sundukları bir ay.  Bizler de bu gece o kutlu yolcuları anacak ve hayatlarından kısa kesitler sunacağız. Maksadımız onlara övgüler yağdırıp, artlarından ağıtlar yakmak değil. Zira onların ecirleri rableri katındadır. Onlardan bize kalan, 'şehit olmadan önce şahit olmaları' ve mücadele dolu yaşantılarıdır."

 

M. Ozan Ahnas'ın sunuculuğunu yaptığı gece, Muhammed Çiftçioğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim ve meali ile başladı.  

 

Yahya Melikoğlu ve Mustafa Tekdemir tarafından hazırlanan; Şeyh Said'den Metin Yüksel'e, Seyyid Kutub'dan Ali Şeriati"ye, Abbas Musavi'den Fethi Şikaki'ye, Şeyh Ahmed Yasin'den Malcom X'e kadar birçok şehidin resim ve sözleriyle desteklenen sinevizyon gösterimi ilgiyle izlendi.

 

Sinevizyon gösteriminin ardından Muhammed Çiftçioğlu, şehitlerden Seyyid Kutub'un hayatını, mücadelesini ve şehadetini anlattı.

 

Nurullah Yargıcı, Cahit Zarifoğlu'nun "Daralan Vakitler" adlı şiirini okuyarak şehitlerin ardından yapılması gerekeni, "…Farzet körsün, olabilir, elele tut, taş al ve at, zalimi bulur." dizeleri ile hatırlattı.

 

Metin Erdem, Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yolculuğunu anlatırken, Yahya Melikoğlu onun "Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum!" mektubuyla bir kez daha ümmetin suskunluğunu Rabbe şikâyette bulundu. 

 

Özgür-Der Müzik Grubu'nun seslendirdiği şehadet ezgilerinin ardından gece, Mustafa Tekdemir'in okuduğu dua ile sona erdi.

 

Emin Altun / HAKSÖZ-HABER

 

 

 

 

 

 

 

 

Etkinlikler Haberleri

Diyarbakır Özgür-Der'de "Kur'an'a Yaklaşım Meselemiz" konuşuldu
Diyarbakır'da "Gazze Buluşması" programı gerçekleştirildi
Diyarbakır'da pedallar Filistin için çevrildi
Geçmişten günümüze Filistin davası
Diyarbakır'da Gazze için sabah namazında buluşuldu