Özgür-Der Ortaokul-Lise Kız Öğrenciler Yaz Kampı Sona Erdi

Özgür-Der Ortaokul-Lise Kız Öğrenciler Yaz Kampı bu yıl Karabük'te yapıldı. 4 Ağustos Pazar günü başlayan kamp, 7 Ağustos Çarşamba günü sona erdi.

Özgür-Der'in kız öğrencilere yönelik yaz kampı 4-7 Ağustos tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Karabük-Ovacık Kamp Alanı'nda gerçekleştirildi.

Kamp süresi içinde öğrenciler çeşitli alanlarda derslere ve etkinliklere katıldı. "İnsandan İnsanlığa'', "Küçük Güzeldir", "Bizi Güçlü Yapan Nedir?", "Er-Rahman İsmindeki Merhamet", "Kontrol Sende", "Namaz" gibi İslami açıdan bilinçlendirme dersleri yapıldı.

Öğrenciler için eğlenceler de düzenlenen kampta mangala, matrak oyunlarıyla birlikte bisiklet turu, bileklik yapma dersi, doğa yürüyüşü, drama çalışmaları, film saati, ok atma gibi çeşitli etkinlikler de yapıldı. Tesettüre giren kardeşlere hediyeler verilerek tebrik edildi.

Kamp boyunca ümmet bilincini geliştirmek için kurulan muhabbet ortamı ve gruplarla iletişimlerle güzel diyaloglar oluştu.

Bilinçlendirme çalışmaları arasında yardıma ihtiyacı olan coğrafyalar için "Kardeşlerimizle Dayanışma" faaliyeti gerçekleştirildi.

Son gün yakılan kamp ateşiyle birlikte ezgiler söylendi, şiirler okundu, eğlenceli programlar düzenlenerek kamp sona erdi.

Son gün yapılan programlar içinde ailelerinin sürpriz videoları ile gençler hem eğlenerek güzel bir an yaşadılar hem duygulandılar.

Kampın gençlerimize hayırlar getirmesini ve bilinçli şahsiyet ve şahitlerden olmalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Rabbim kardeşlerimizin çabalarını bereketli kılsın, amellerini boşa çıkartmasın.

 

Haber: Rüveyda Bayram

Etkinlikler Haberleri

Özgür-Der el-Bureyc Mülteci kampında ekmek dağıtımı gerçekleştirdi
Arnavutköy’de muhacirlerle birlikte ümmet iftarı düzenlendi
Özgür-Der gönüllülerinin zekat ve fitreleri Gazze’de dağıtıldı
Özgür-Der ve Fetih Vakfından Gazze'ye 2000 kumanya
Özgür-Der ve Fetih Vakfı İdlib'de gıda yardımı dağıttı