Özgür-Der Tatvan'a Soruşturma

Özgür-Der Tatvan'a Soruşturma

Özgür-Der Tatvan şubesinin 9 Ağustos 2010 tarihinde düzenlediği “Barış ve Kardeşlik için Silahlar Sussun” basın açıklamasına Tatvan Emniyet Müdürlüğünün talebi üzerine Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Özgür Der Tatvan şube başkanı Ersin SÖNMEZLER ve yönetim kurulu üyesi Şefik AKDENİZ basın açıklamasındaki konuşmalarından dolayı, ''Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına ifade vermek için çağrıldılar. İfadelerinden sonra dosyaları Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Ersin SÖNMEZLER basın açıklamasındaki şu cümlelerden dolayı ifade verdi.

"Ben buralara Kürdistan demek istiyorum'' ayrıca "  Biz Müslümanlar olarak öldürülen her bir asker, polis ve gerilla için büyük bir üzüntü duyduğumuzu ve acı çektiğimizi buradan ilan ediyoruz. Çünkü bu kirli savaşta en çok acıyı mazlum, fakir ve yoksul aileler çekiyor, Yirmili yaşlarında gençler operasyonlara gönderilerek öldürülüyorlar, bunların bir kısmı da şüpheli bir şekilde can veriyorlar, maalesef öldürülen gençlerin aileleri hükümetten ve komutanlardan bunun hesabını sormuyorlar. Kimse bu savaşı niçin durdurmuyorsunuz diye haykırmıyor? Kimse şöyle sormuyor? Neden, vekillerin, komutanların ve zalimlerin çocukları öldürülmezken hep mazlumların çocukları katlediliyor?"

Ayrıca Özgür-Der Tatvan Şubesi yönetim kurulu üyesi Şefik AKDENİZ 24-25 Temmuz tarihleri arasında Özgür Der Diyarbakır Şubesinin düzenlenmiş olduğu Kürt Sorunu Forumu sonuç bildirgesinde geçen şu cümleden dolayı "Kürdistan'da kıyam hareketlerine katılan Şêx Said ve arkadaşları ile Said- i Nursi'nin mezarlarının ve mahkeme kayıtlarının ortaya çıkarılması" ifade verdi.

İlgili Haber:

Tatvan Özgür-Der'den Kardeşlik Eylemi

Önceki ve Sonraki Haberler