Tatvan Özgür-Der, Gaziantep'teki Katliamı Tel'in Etti

Tatvan Özgür-Der, Gaziantep'teki Katliamı Tel'in Etti

Özgür-Der Tatvan Şubesi, yaptığı yazılı bir basın açıklamasıyla Gaziantep saldırısını ve saldırının arkasındaki kanlı zihniyeti tel'in etti.

Açıklamanın tam metni:

SİVİL İNSANLARA YÖNELİK TÜM KATLİAMLARI LANETLİYORUZ!

Tatvan Özgür-Der olarak, amasız, fakatsız, şartsız ve koşulsuz bir şekilde faili kim olursa olsun (PKK, IŞİD, FETÖ) yapılan bütün katliamları lanetliyoruz.

Barışın, adaletin, merhametin ve iyiliğin hakim olması gereken coğrafyamızda masum insanlara karşı yapılan tüm saldırıları lanetliyoruz. Bir taraftan sivil-asker, genç-yaşlı, çoluk-çocuk demeden, hedefi belli olmayan tonlarca ağırlıkta bombalarla masum halka ölüm yağdıran PKK, diğer yandan kanla, ölümle, göz yaşıyla var olma mücadelesi veren , küçük çocuklara bomba yükleyip sivillerin içine gönderip ölüm yağdıran vahşet çetesi IŞİD, öte yandan 15 Temmuz'da sivillerin üzerine uçaklardan ateş açıp, tanklarla ezen ve masum insanları katledip tüm Türkiye'yi kan gölüne çevirmek isteyen FETÖ ihanet çetesi. İnsanlık düşmanı bu eli kanlı terör örgütleri, hak, hukuk, insaf, merhamet taşımaksızın Türkiye halkına korkuyu ve ölümü yayarak kendilerine alan açmayı hedeflemektedir. Bizler inanıyoruz ki, bu terör örgütleri Müslüman halklar üzerine bir tuzak kuruyorlar. Ancak Allah tuzak bozucuların en hayırlısıdır ve onların tuzaklarını boşa çevirecektir. Eli kanlı  çetelerin ve onların destekçileri olan emperyalist güçlerin oyunları tutmayacak ve döktükleri kanda kendileri boğulacaktır.

Özellikle sivil yerleşim alanlarında peş peşe yapılan bombalı saldırı eylemlerinin başta Kürtler olmak üzere tüm Türkiye halkına dünyada cehennemi yaşatmaktan başka bir amaca hizmet etmediğini görmekteyiz. Hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan bu saldırıların savunulabilir hiçbir tarafının olmadığını Kürtler başta olmak üzere herkes görmelidir. Son günlerde özellikle Kürt illerinde yapılan "Teröre Hayır" mitinglerinde halkımız bu duyarlılığı göstermiş ve bu saldırıların kendilerine bir fayda getirmediğini görmüş ve göstermiştir. Son on gün içerisinde Bitlis, Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Van ve en son da Gaziantep'te yapılan bu saldırılar aynı emperyalist hedeflere hizmet eden vahşet çeteleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Yüzyıldır Ortadoğu'yu kana bulayan sömürgecilerin İslam ümmetini bölme gayretinin devamı olan bu fitne girişimlerinin farkındayız. Altı yıldır Suriye'de masum insanların kanını akıtanların, aynı savaşı Türkiye'ye de yaygınlaştırma gayretlerinin farkındayız. Zulüm içerikli bu çabalar asla başarıya ulaşmayacaklardır. Çünkü Allah'ın yardımını uman ve gözünü budaktan sakınmayan Türkiye halkı, her şeyin farkındadır ve canı pahasına, geleceğini bu karanlık güçlere teslim etmeyecektir!

Son 10 gün içinde önce Tatvan'ın en işlek caddelerinden birinde, 2 düğün salonu arasında, Gençlik Merkezlerinin bulunduğu bölgede 1,5 ton patlayıcı yüklü minibüs duyarlı bir vatandaşın dikkati sayesinde tespit edildi. Bomba yüklü minibüs halkın içinde patlatılmış olsaydı büyük bir katliam yaşayacaktık. Ve yine dün Tatvan Küçüksu Karakolu yakınlarında menfeze yerleştirilen 1 tonluk bomba tespit edilerek kontrollü patlatıldı. Bu bombaların hedefi kimdir? Sivil yaşam alanlarında bu bombalarla kimlere özgürlük getirmeyi hedefliyorsunuz? Yoksa özgürlükten anladığınız sadece ölüm ve gözyaşı mı? Ey ölüm baronları ve yerli işbirlikçileri; artık elinizi Türkiye halkının üzerinden çekin. Bizi, bizim için öldürmeyin!!!

İnsanı ve insani değerleri hiçe sayan katliamcı zihniyet lanetlenmelidir. Açık ve net bir şekilde bu katliamları lanetleyerek tavır almak tüm toplumsal kesim ve dinamikler için bir görev haline gelmiştir. Çok kritik bir dönemden geçmekteyiz. Bu aşamada, ben merkezciliğe, lakaytlığa ve yersiz eleştirilere kapılarımızı kapatmalıyız. Kurumlarımızın maslahatlarını değil, halkın maslahatını dikkate almalıyız. Siyasal ve toplumsal şahitliğimizin gereği olarak tepkilerimizi örgütlemenin aciliyet arz eden bir konu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Ancak bu şekilde bu fitne girişimlerini bertaraf edebilir ve üzerimize düşen sorumluluğu ifa etmiş oluruz.

Gaziantep'te terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

                                                             ÖZGÜR-DER TATVAN ŞUBESİ

Önceki ve Sonraki Haberler