Tatvan’dan Gazze’ye Bin Selam

Tatvan’dan Gazze’ye Bin Selam

Özgür-Der Tatvan Şubesi tarafından İsrail'i Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları etmek protesto yürüyüş ve basın açıklamasına binlerce kişi katıldı. Bir süre basın açıklaması mitinge dönüştü. Eylemde Özgür-Der Tatvan Şubesi başkanı Şefik Akdeniz bir konu

Cuma namazından sonra, Merkez İbadullah Camii Önünden tekbirler eşliğinde yürüyüş başladı. "Kahrolsun İsrail"; "Hamasa Selam Direnişe Devam"; "İslami Direniş Engellenemez"; "Gazze Bugünün Kerbelasıdır"; "Em Hemi Hamasın", "Bıji Hamas Bımre İsrail"; "Jı Bo İsrail Bıji Cehennem"; "Her Siyonist Bir Vampirdir"; "İsrailsiz Bir Dünya İstiyoruz"; vb. sloganlar atan kalabalık, alışveriş merkezi önüne kadar yürüdü.

Kalabalık "Hepimiz Hamasız"; "Katil İsrail Filistinden Defol"; "Kahrolsun İsrail"; "Kardeşlerimiz Öldürülse De Biz Büyüyor Ve Geliyoruz", "Bıji Hamas, Bımre İsrail"; "Gazzeye Hamasa Direnişe Bin Selam"; "Em Hemi Hamasın"; "Bıji Berxwedana İslami"; "İslami Hareket Engellenemez"; "Jı Bo İsrail Bıji Cehennem"; "Em Hemi Gazzeine"; "Hember İsrail Bê Deng Neminın" vb. dövizler taşındı.

Özgür-Der Tatvan Şube Başkanı Şefik AKDENİZ 'in konuşması defalarca KAHROLSUN İSRAİL, MIRIN JI BO İSRAİL sloganlarıyla kesildi. M. Şakir KOÇER'ın konuşması ve İbrahim AYKAN 'ın yapacağı Dua, yoğun izdiham nedeni ile yapılamadı. Basın açıklaması, İsrail bayraklarının yakılmasıyla sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler