Tatvan’dan İhvan’a ve Şehidlere Bin Selam

Tatvan’dan İhvan’a ve Şehidlere Bin Selam

Mısır’da yaşanan vahşete Tatvanlı Müslümanlar büyük tepki gösterdi.

Mısır’da yaşanan vahşete Tatvanlı Müslümanlar büyük tepki gösterdi. Mısır’da darbeciler tarafından katledilen şehitler için ikindi namazından sonra Tatvan merkez İbadullah camisinde gıyabı cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra topluluk Tatvan A.V.M önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında   ‘’Defol Sisi Seninleyiz Mursi, Kahrolsun Laik Diktatörlük, İslami Hareket Engellenemez, üzülme gevşeme Allah bizimle, Berxwedan Jiyane Jiyan İslame sloganları atıldı. Topluluk daha sonra basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına  Tatvan Özgür-Der, Tatvan İnsan-Der, Tatvan Furkan-Der, Bitlis Hür Akademya Derneği ve Norşin Akabe-Der katıldı.

Basın Açıklamasını katılımcılar adına Hamza AKDENİZ okudu. Basın açıklamasında’’Zorbalık hukuksuzluk yenilecek, İslami Direniş Kazanacak’’, ’Mısır’da Darbeci Firavunlar Karşısında Müslüman kardeşlerimizin Yanındayız.’’, ’’Sessiz Kalmak Suç Ortaklığıdır.’’ Pankartları açıldı.

Basın açıklaması sırasında ’’Defol Sisi Seninleyiz Mursi, Kahrolsun Laik Diktatörlük, İslami Hareket Engellenemez, üzülme gevşeme Allah bizimle, Berxwedan Jiyane Jiyan İslame’’ sloganları atıldı

Basın Açıklaması yapılan dua ile sona erdi.

 

tatvan-misir-20130727-1.jpg

tatvan-misir-20130727-2.jpg

tatvan-misir-20130727-3.jpg

tatvan-misir-20130727-4.jpg

tatvan-misir-20130727-5.jpg

tatvan-misir-20130727-6.jpg

tatvan-misir-20130727-7.jpg

tatvan-misir-20130727-8.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni

Yaşasın Mısır Müslümanlarının onurlu intifadası!

Kahrolsun Katil Cunta ve Askerî Dikta!

Bütün Müslümanlar bilir ki Ramazan rahmet, mağfiret ve kardeşlik ayıdır.   Ne var ki Mısır’da başta Siyonist İsrail olmak üzere küresel istikbarın ve bölgedeki işbirlikçilerinin birbirinden destek alarak yaptıkları askerî darbe, İslam coğrafyasının Müslüman halkları için bu mübarek zamanları bir kez daha hüzün zamanlarına dönüştürdü. Bu gece Mısır halkının sahuruna zalimlerin akıttığı kan karıştı. Yüzlerce kardeşimiz zalim Sisi cuntası ve destekçileri tarafından hunharca katledildi ve binlerce kardeşimiz de yaralandı.

Mısırın şeffaf seçimler sonucunda seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi güpegündüz alaşağı edilmesine rağmen, ne gariptir ki demokrasinin sözde havarisi kesilmiş bu azılı güçler ısrarla Mısır’da demokrasiye dikkat çekmektedirler.  Bizler iyi biliyoruz ki batının demokrasi anlayışı, Irak’a “özgürlük” diye kan ve ölüm yağdıran demokrasi anlayışının ta kendisidir. Hem meşru yollardan seçilmiş bir cumhurbaşkanını gözaltına alıp akıbetini belirsiz kılacaksınız ve ülkedeki en büyük halk hareketine karşı darbe yapıp, sokak ortasında keskin nişancılarınızla, eli kanlı baltacılarla katliamlar işleyeceksiniz, hem de demokrasi havarisi kesileceksiniz! Biz Batının bu demokrasi söyleminin adeta puttan bir helva olarak yeri geldiğinde nasıl yediğini Bosna’da, Cezayir’de, Irak’ta, Afganistan’da ve İslam coğrafyasının daha birçok bölgesinden biliyoruz!

Öte yandan Mısır cuntasının ve ona yaslanarak sözde demokrasi-özgürlük naraları atan liberallerin, solcuların ve yargı diktasının tek cepheden İhvan’a karşı giriştiği kıyımın boyutları güç geçtikçe daha da ileri noktalara taşınıyor. Dün geceden beri haber kaynaklarından alınan bilgilere göre Kahire ve İskenderiye’de dün Müslüman kardeşlerimize karşı gerçekleştirilen katliamda yüzlerce kardeşimiz şehit edilmiş ve binlerce kişi de yaralanmıştır. Müslüman kardeşlerimiz “uluslararası toplum”un gözü önünde cüretkâr bir kıyımdan geçirilmektedir. Bu Müslümanlara karşı yapılan çirkin savaşın en son örneklerinden biridir. Benzer oyunlar son günlerde Tunus ve Libya’da da tezgâhlanmakta ve orada da toplumun çok küçük bir kesimini oluşturan laik-seküler azgınlar darbecilerle birlikte İslami Hareketleri devirme planları yapmaktalar.  Karşımızda duran küresel ve yerel istikbar güçleri gerekirse toplu kıyımlarla mücadelimizi, kazanımlarımızı ve devrimimizi gasp etmeye, yeryüzünü bize zindan kılmaya çalışmaktalar. Buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz ki; yeryüzünde fitne kalmayıp din yalnızca Allah’ın oluncaya kadar mücadelemizi ve direnişimizi sürdüreceğiz. Bugün buraya, Suriye’de ve Mısır’da onuruyla direnip, milyonlarla şehadete hazır olduğunu tüm dünyaya haykıran kardeşlerimizle aynı safta olduğumuzu ilan etmek, zalimlere karşı tek yumruk, tek yürek olduğumuzu bildirmek için toplandık.

Bizler Tatvan’lı Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu alçakça katliamları şiddetle kınıyor ve Mısır’da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz! Aynı zamanda bu son katliamın, Müslümanlara karşı başlatılan sürek avının daha nerelere varabileceğini göstermesi açısından da kaygı verici olduğuna inanıyoruz.

Yaşasın Mısır Müslümanlarının onurlu intifadası! Kahrolsun Katil Cunta ve Askerî Dikta!

DESTEKLEYEN KURUMLAR: TATVAN ÖZGÜR-DER, TATVAN İNSAN-DER, TATVAN FURKAN-DER, BİTLİS HÜR AKADEMYA DERNEĞİ, NORŞİN AKABE-DER

 

Önceki ve Sonraki Haberler