Tatvan’dan Mısır Direnişine Destek

Tatvan’dan Mısır Direnişine Destek

Bugün Cuma namazından sonra çeşitli kuruluşlar tarafından düzenlenen Mısır direnişine destek basın açıklaması yapıldı.

Saadet camisinde Cuma namazı müteakip Mısır direnişinde hayatını kaybedenler için Gıyabi Cenaze namazı kılındı ve dua edildi. Ardından saadet camii avlusunda Özgür-Der Tatvan Şubesi, Tatvan İnsan-Der, Tatvan Özgür Eğitim-Sen Temsilciliği ve Tatvan Eğitim Bir-Sen adına Fırat Kıranşal basın açıklaması metnini okudu.

Basın açıklamasının metni:

İslam dünyasında önce Tunus ile başlayan, ardından Mısır ile gelişen ve toplu halk ayaklanmasına dönüşen özgürlük hareketleri halkını baskı ve zulüm altında yöneten diktatörlere karşı hızla yayılmaktadır. Bugün Mısır'daki kardeşlerimizin diktatör Mübarek'e karşı hak ve özgürlük mücadelelerine destek vermek için buradayız.

Tunuz ve Mısır'daki ayaklanmalar, halkına, inancına, değerlerine yabancılaşan, hatta bunlara savaş açan tüm liderlere ibret olmalıdır. Kendilerinin halka rağmen halkı yönetemeyeceklerini anlamalıdırlar. Batılı ülkelerin desteklediği, yolsuzluğa batmış bir elit sınıfı oluşturan , mal ve servet biriktirmekten başka bir amaca sahip olmayan devleti ve halkı kendi malı gibi gören, 30 yıldır iktidara yapışan aç gözlü yöneticiler, halkın kendi iktidarını kurmasına yol açmamaktadırlar.

  Yıllarca batı emperyalist sömürgecilerin, Mısır, Tunus vb. ülkelerin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin kukla diktatörler üzerinden emperyalistlerin sömürüsüne YETER. Bu topraklar bizim, artık zengin topraklarımız üzerinde aç ve esir yaşamak istemiyoruz diyerek sokaklara dökülen halkın başlattığı isyan karşısında, emperyalist güçlerin telaşa düştüğünü, kaçan ve iktidarları sallanan despotların yerine, bu isyan ateşini düşürmek için uysal diktatörler bulma gayretinde olduklarını bilincinde olunmalıdır.

Çünkü işgalci ve sömürgeci güçler için önemli olan dostluk ve vefa değil, menfaat ve tek taraflı çıkardır. İşgalci ve sömürgeci güçlerin menfaatlerini kendi halklarının, hak ve özgürlüklerinin üzerinde gören despot, zalim ve köhne düzmecelerine karşı kıyam eden kardeşlerimizin haklı davalarını ve zulme karşı isyanlarını destekliyoruz. Mısır halkının sırtındaki bu Firavunun son Firavun olmasını istiyoruz.

Mübarek yönetimi ne yaparsa yapsın Mısır halkı, bu haklı mücadelesinde mutlaka galip gelecektir. Hiçbir zulüm ilelebet devam etmeyecektir. İslam dünyasının en önemli ülkelerinden Mısır'da 30yıldır devam eden Hüsnü Mübarek zulmünden artık kurtulma gereğini anlayan Mısır'lı kardeşlerimiz, bu mücadelelerini muvaffak olan kadar sürdürmeleridir. Amerika ve İsrail destekli Mısır yönetimi iktidarını sürdürmekte ısrarlı görünse de halkın ısrarı karşısında dayanması mümkün değildir. Mübarek, ülkesinde yaptığı adaletsizliklerin, İsrail bombaları altında inleyen Filistinlilere karşı kapattığı kapıların hesabını çok yakında verecektir. Mübarek, artık köşeye sıkışmıştır.

 Mısırlı kardeşlerimizin yürüttüğü bu özgürlük mücadelesinde bir husus asla unutulmamalıdır. Hak arama sırasında başkasının hakkına da tecavüz edilmemelidir. Bu nedenle meydana gelen yağmalama olaylarında göstericiler yağmacılara izin vermemelidir. Bir yanlışı düzeltirken başka bir yanlışa düşülmemelidir. Hangi tarafta olursa olsun asla kan akıtılmamalı, değişimin mümkün olan en az zararla gerçekleşmesi sağlanmalıdır.

Buradan Hüsnü Mübarek'e sesleniyoruz. Halkın hak ve özgürlük mücadelesine daha fazla direnme, artık koltuğu bırakıp iktidarı halka devretmenin zamanı çoktan gelmiştir. Mısır'ı Mısır halkına rağmen yönetemeyeceksin. Biz Özgür-Der Tatvan Şubesi, Tatvan İnsan Der, Tatvan Özgür Eğitim Sen Temsilciliği ve Tatvan Eğitim Bir-Sen olarak Mısır halkının bu onurlu mücadelesinde sonuna kadar yanındayız! 

Önceki ve Sonraki Haberler