Havza’da Gazze için dua ve basın açıklaması

Havza İHH, Eğitim Bir-Sen, Anadolu Gençlik Derneği, İnsani Yardım Derneği ve Amasya Özgür-Der temsilcilikleri öncülüğünde teravih namazı çıkışı Kevser Camii önünde Gazzeli müslümanlar için basın açıklaması ve dua programı gerçekleştirildi.

Siyonistlerin Gazze’ye yaptığı soykırım 7. Ayına girdi ve devam ediyor. Gazzeli müslümanlara yapılan zulmü unutturmamak ve zalimleri lanetlemek için dünya genelinde halklar meydanlara inerken Havza halkı Gazzeli müslümanlar için bir araya geldi.

Gazze’deki katliamlar Hepimize Sorumluluk Yüklüyor

Tekbirler ve sloganlarla başlayan programın basın açıklamasını okuyan Havza İnsani Yardım Derneği Başkanı Bekir Kaya, Gazze’de yaşananlar tüm vicdan sahiplerini huzursuz ederken Müslümanlar olarak yaşanan bu zulme karşı kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını vurgulayarak Gazze’de devam eden katliamlar hepimize sorumluluk yüklediğini ve bu sebeple bu zulmü gündeme getirmek ve unutturmamak adına bir araya geldiklerini belirtti.

Boykot Peygamberin Sünnetidir

Zalim Siyonistlerin en önemli kaynaklarının ekonomi olduğunu vurgulayan Kaya, “Rasulullah nasıl Hayber’de Yahudilerin ekonomik kaynağı olan hurma ağaçlarını keserek zulme engel olduysa bugün bizler de zalim Siyonistlerin ekonomik kaynakları olan ürünlerini almayarak peygamberin sünnetini yerine getirmiş oluyoruz. Bu sebeple benim boykot yapmamla ne olur diye düşünmeyelim. Evlerimize bu zalimlerin ürünlerini sokmamaya çalışalım.” dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından Kevser Camii İmam Hatibi İbrahim Kaya’nın Filistinli ve tüm mazlum coğrafyalardaki Müslümanların kurtuluşu için yaptığı duayla program sona erdi.

img-0701.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

GAZZE'DE İNSANLIK ÖLÜYOR

İşgalci İsrail, yıllardır ambargo ve abluka uyguladığı Gazze’ye havadan, karadan ve denizden yaptığı saldırılarda 7 Ekim'den bu yana 13.600’ü çocuklar, 8.700’ü kadınlar olmak üzere Filistin’de şehit olanların sayısı 32.414’e ulaşmıştır. Buna binaen 74.787 yaralının en az 11.874’ü çocuklar ve 18.000’den fazla kadınlardır. Ve yine 8.000 kayıp kişinin olduğu bildirilmektedir. Savaş sebebiyle 360 bin ev hasar alırken bu evlerin 99.600 adedi tamamen yıkılmıştır. Saldırılar sebebiyle 2 milyon kişi Gazze içerisinde göçe zorlanmıştır. Saldırıların başlangıcından bugüne kadar 1 milyon 777 bin Gazzeli Birleşmiş Milletler ve devlet okullarına sığınmıştır. 130 gazeteci de bu saldırılar sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen terör devleti İsrail hukuk tanımamakta, saldırmaya ve işgale devam etmektedir. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmamaktadır. Halklar terörist İsrail’in zulümlerini yüz binlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD, Avrupa ve İslam coğrafyalardaki yöneticiler yaşanan zulümleri görmezden gelmektedir.

ABD ve Avrupa işgalcilere açıktan verdiği destek verirken, ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslam coğrafyasındaki yönetimler üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyor, zulmü görmezden gelerek, bu katliama dolaylı olarak ortak oluyorlar.

Camileri, okulları, hastaneleri ve yaşam alanlarını hedef alan işgalci İsrail, 2 milyon insanı da yerinden etti. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller; yiyeceklerin tükenmesi ve yeterli insani yardımın ulaşmaması sebebiyle açlıkla karşı karşıya. Gazze’den ne yazık ki açlık sebebiyle yaşanan ölümler var. 7 Ekim’de başlayan saldırılar, 7. ayına girdi. Yapılan tüm çağrılara rağmen, ABD ve Batı dünyası işgalci rejime olan desteğini açıktan sürdürüyor ve bölgede bir ateşkes sağlanmasına engel oluyorlar.

Şu anda Gazze’de çok acil bir şekilde ateşkese ve hastaların tahliyesine ihtiyaç var. Bizler buradan tüm yönetimlere ve özellikle Mısır hükümetine de çağrıda bulunuyoruz. Gazze’ye yalnızca 45 kilometre mesafede bulunan Refah hattında 27 binden fazla konteyner bekletiliyor. Gazze’ye insani yardımın girişi engellenmemelidir. Mısır makamları hızlı bir şekilde Refah Sınır Kapısını açarak insani yardım koridoruna müsaade etmelidir. Filistin’de insani durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. İsrail, Gazzelilerin temel insani ihtiyaçlara dahi ulaşmasına engel oluyor. Hastanelerin bombalanması ve elektrik olmaması sebebiyle hastalar, yaralılar tedavi göremiyorlar. Gazze’ye günde bine yakın insani yardım TIR’ının girmesi gerektiği hâlde bazı günler 20’nin altında insani yardım TIR’ı giriyor.

Yaşanan tüm bu acılar, vicdan sahibi herkesi büyük bir üzüntüye sevk ettiği gibi, her birimizin üzerine de sorumluluklar yüklüyor. Bizler sivil insanlar olarak Gazze’deki mazlumlar için yardım kampanyaları düzenliyor, eylemler yapıyor ve İsrail mallarını ve İsrail’e destek veren firmaları boykot etmeye devam ediyoruz. Ancak devletlerin de atması gereken somut adımlar olduğunu buradan vurguluyoruz.

Bütün bu eylemlerin dışında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen çok kıymetli bir eylem var. Çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşu ve aktivist ile birlikte çok yakında Gazze’ye hareket edecek olan Özgürlük Filosu gemileri Amerika’dan, Avrupa’dan ve Türkiye’den yola çıkacak. Filo ile soykırım güçlü bir biçimde uluslararası yöneticilerin, devletlerin gündemine getirilerek, İsrail saldırılarının sonlanması ve bölgedeki ambargonun kaldırılması, deniz ablukasının kırılması ve Gazze’nin ihtiyaç duyduğu insani yardım koridorunun açılması sağlanacak inşallah. Farklı din, dil ve ırktan yüzlerce insani yardım gönüllüsü Uluslararası Özgürlük Filosu ile bu ayın sonuna doğru Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için Akdeniz’e açılacak.

Mavi Marmara’daki ruhla yola çıkacak olan bu insani yardım filosuna, vicdan sahibi herkesi, hepimizi destek olmaya davet ediyoruz. Gemi yola çıktığında da inşallah basın açıklamalarımıza, eylemlerimize devam edeceğiz. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Filistin'in ve dünyanın özgürlüğü, İsrail zulmünün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek, elini taşın altına koyanlara omuz vermek hepimizin görevidir. Bizler Havza Sivil Toplum Kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz. Yaşasın Gazze’nin kutlu direnişi, yaşasın özgür Filistin, Yaşasın özgür Kudüs.

img-0700.jpg

img-0697.jpg