Batman’da Suriye Direnişine Destek Eylemi

Batman’da Suriye Direnişine Destek Eylemi

Özgür-Der Batman Şubesi bugün Batman'dan Baas katliamını kınarken, halkın direnişini destekledi.

Özgür-Der Batman Şubesi bugün (Pazar) Gülistan Caddesinde Suriye’de yaşanan katliamla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Giriş konuşmasını yapan Mehmet ŞAT; Ortadoğu’da yaşanan İslami direniş hareketlerinin sahiplenilmesi gerektiğini, yakın tarihte belki de en sahipsiz kalınan Suriye’deki kardeşlerimizin onurlu direnişine dualarımızla bile olsa yalnız bırakmamanın gerekliliğini vurgulayarak, mezhebi ve stratejik hesaplar bağlamında başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere kimi Müslümanların zulme ve zalimlere karşı istenilen anlamda bir basiret gerçekleştiremedikleri incitici bir gerçekliğimiz olduğunu ifade etti. Daha sonra söz alan Mazlum-Der Başkanı Av. Murat ÇİÇEK aynı çerçevede duygusal bir konuşma yaptı. Dernek başkanı Bünyamin SEVİM’in okuduğu basın açıklamasından sonra Özgür-Der eski başkanı Ramazan ÇELİKAL’ın okuduğu dua ile Basın açıklaması sona erdi. Sık sık “ zalimler için yaşasın cehennem” “ Hama’ya Humus’a direnişe bin selam” “ Zulme karşı direneceğiz” vb. sloganlarla kesilen basın açıklamasına farklı siyasi parti temsilcileri, Bey-Der, Memur-Sen, Özgür Eğitim Sen, Mazlum-Der gibi farklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Ayrıca Batman’da Suriye ile ilgili ilk açık alan basın açıklaması olarak yerel basının ilgisi dikkat çekti.

batman-eylem-20120226-2.jpg

batman-eylem-20120226-3.jpg

batman-eylem-20120226-4.jpg

batman-eylem-20120226-5.jpg

batman-eylem-20120226-6.jpg

batman-eylem-20120226-7.jpg

 

Basın açıklamasının tam metni:

DİRENEN SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ!

Bir yılı aşkın süredir Ortadoğu halkları özgürlük ve adalet talepleriyle, on yıllardır üzerlerine çökmüş bulunan korkaklıktan silkinerek, bedel ödedikleri güçlü bir direniş göstermektedirler.Bu bereketli direnişler Rabbimizin yardımıyla Tunus’ta,Mısır’da,Libya’da başarıyla neticelendi.

Her gün meydanları dolduran Suriye halkının direnişi ise, Baas yönetiminin ağır silahlarla bastırmaya çalışması neticesinde binlerce şehit vererek ciddi kan kaybetmektedir.Muhaliflerin sızdırdığı görüntü ve videolardan anlaşıldığı kadarıyla, Suriyeli kardeşlerimiz ağır bir imtihanla karşı karşıya bulunmaktadırlar. Maalesef tarih tekerrür ediyor.Beşşar Esed, zorbalık ve katliam noktasında bundan tam otuz yıl önce Hama’da on binlerce Müslümanı katleden babası Hafız Esad’ın yolunda yürüdüğünü tüm dünyaya gösteriyor. Zalim Beşşar geçen seneden bu yana tüm dünyanın gözü önünde içinde çok sayıda çocuk ve kadının da olduğu 8000’den fazla insanı vahşi bir şekilde tanklarla,toplarla katletmeye devam ediyor.

Tüm bunların üstüne İran ve Lübnan Hizbullah’ının stratejik ve mezhebi bir takım hesaplarla Baas diktasının yanında tavır almaları, hepimizi derinden üzmekte ve Suriyeli müslüman kardeşlerimizi deyim yerindeyse kendi kaderleriyle başbaşa bırakarak iyice desteksiz kılmakta.Mezhepler, kavimler ve devletler üstü bir hassasiyetle ele almamız gerekliliğine inandığımız bu tür insanlık suçlarından yeri gelmişken yıldönümü olması hasebiyle ırkçı Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı katliamını da lanetlemeyi ibadi bir sorumluluk olarak biliyoruz.

Gelinen süreçte emperyalizmin bölgede hesap yaptığını ve hatta bu konuda bir yarış içerisine girdiklerini görmemek körlüktür; Ama bölge diktalarını bu hesapların dışında göstermek ve bu hesaplardan ötürü halkın direnişini yaftalamak büyük bir basiretsizlik ve haksızlıktır. Müslümanlar olarak direnişle beraber hesaplar yaparak iştahı kabaran emperyalist devletlerin,NATO’nun müdahalesine de Baas diktasının kendisine de en yüksek perdeden tavır almak durumundayız.

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen ümmetin bir azası olan biz Batmanlı müslümanlar, aramıza çizilen sınırlara inat yaşanan vahşet ve katliamlara sessiz kalmayarak safımızı belli edeceğimizi ifade etmek isteriz.Hayatın akışı içerisinde bize dayatılan kapitalist dünyevileşmenin, modern tüketim hengamesinin bize asli görevlerimizi unutturduğu böyle bir zamanda burada Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek şahitliğimizin gereğidir.

Türkiye’de de maalesef müslüman kesimlerce yeterince sahiplenilmeyen Suriye intifadası, her geçen gün omuzlarımıza bir sorumluluk ve vebal yüklemektedir. Bölgesel gündemler hiçbir zaman küresel sorunlara karşı göstermemiz gereken ibadi sorumluluklarımızı ertelememize neden olmamalı. Her sorun, yerel veya küresel, bizim için ayrı bir sorumluluğu beraberinde getirmektedir.Rabbimizin bize emrettiği üzere toplumsal şahitliğimizi ifa etmemiz, kıldığımız namaz ve tuttuğumuz oruç gibi üzerimize farzdır.Bu şahitliğimiz modern zamanlara ait olan ulus-devlet sınırlarıyla da zihnimize dayatılan ulusal topluluklarımızla da sınırlı olmamak zorunda.Öyle biliyor ve inanıyoruz ki yanı başımızda olup biten gelişmeler nasıl ki bizlere sorumluluk yüklemekteyse, müslümanlar için bir şey ifade etmeyen “ulusal sınırların” dışında da cereyan eden gelişmeler bizlere sorumluluk yüklemektedir

Bugün bu meydanda bulunma nedenimiz hiç kuşkusuz İslami kimliğimizin bize yüklemiş olduğu sosyal şahitliğimizin bir gereğidir. Rabbimiz olan Allah'ın bize yüklediği sorumluluk ve duyarlılıktan kaçınmadığımızın bir ifadesi olarak yaşanan katliamlara karşı sessiz kalmayacağımızı, Suriyeli kardeşlerimizin yanlarında olacağımızı bildirmek için toplandık. . Bu bilinç ve sorumlulukla Batman’dan Suriyeli kardeşlerimizi dualarımızla beraber selamlıyoruz.

ÖZGÜR-DER BATMAN ŞUBESİ 

Önceki ve Sonraki Haberler