Amasya’da Gazze ve Suriye Eylemi

Amasya’da Gazze ve Suriye Eylemi

Siyonist İsrail'in Gazze'de, Baas diktatörlüğünün Suriye'de gerçekleştirdiği katliamlar Amasya'da tel'in edildi.

HAKSÖZ-HABER

Amasya’da Siyonist İsrail’in Gazze saldırısını kınamak ve Filistinli kardeşlere desteklerini ilan etmek amacı ile Müslüman kuruluşlar tarafından bir protesto eylemi ve basın açıklaması yapıldı.

Özgür-Der ve Hızır-Der’in birlikte tertip ettiği basın açıklaması bugün Yavuz Selim Meydanında gerçekleştirildi.

"Kahrolsun İsrail", "Aksa Onurumuzdur Koruyacağız", "Yaşasın Küresel İntifada", "Suriye’de Katliama Sesiz Kalma", "Gazze’den Hama’ya Direnişe Bin Selam" yazılı dövizlerin taşındığı basın açıklamasında Özgür-Der Amasya Temsilcisi Serdal Benli konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Aşağıda tam metnini verdiğimiz basın açıklamasını ise Özgür Eryiğit tarafından okundu.

Tüm dünya ülkelerini ateşe vermekten geri durmayacak kadar sapık bir çete olan İsrail'in son başlattığı saldırıların tüm İslam ülkelerince kendilerine yapılmış şekilde algılanması gerektiği ifade edilen açıklamada ‘Direniş Ekseni’nin bir parçası olarak öne sürülen Baas diktasının zulümlerine de dikkat çekildi. Yıllardır İsrail'e karşı hiçbir duruş sergilemeyen bu despot rejimin 21 aydır ülkesini tarumar ettiği belirtildi ve "Bu tip rejimler yıkılmadıkça ümmet rahat yüzü görmeyecektir" ifadesi kullanıldı.

Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği vahşi cinayetlerin kabul edilemez olduğu, Müslümanlar olarak her zaman hassasiyet ile eğilinen Kudüs meselesinin bugün yine aynı derecede sahiplenildiği ve kardeşlerimizle ne pahasına olursa olsun dayanışma içinde olunacağı vurgulandı.

amasya_gazze-ve-suriye-eylemi02.jpg

amasya_gazze-ve-suriye-eylemi03.jpg

amasya_gazze-ve-suriye-eylemi04.jpg

amasya_gazze-ve-suriye-eylemi05-serdal-benli.jpg

amasya_gazze-ve-suriye-eylemi06-ozgur-eryigit.jpg

amasya_gazze-ve-suriye-eylemi07.jpg

Basın açıklaması:

GAZZE’DEN HAMA’YA DİRENİŞE SELAM OLSUN

Kalbi Gazze’yle atan değerli kardeşlerimiz. Filistin’in, Gazze’nin yine kan ağladığı bir günde, katil Siyonist rejimi lanetlemek her türlü şirkten, tuğyandan, zulümden, haksızlıktan ve adaletsizlikten beri olduğumuzu tevhid, adalet ve özgürlük mücadelesi veren izzet sahibi Gazzeli ve Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktığımızı göstermek, ümmet olma diriliğini ortaya koymak adına burada bulunmaktayız.

Mazlum Gazze halkı topluca katlediliyor. İçerisinde hiçbir askerî üs bulunmayan; uzunluğu 40, genişliği 10 km olan Filistin'in Gazze şehrine tonlarca bomba yağdırılıyor. Görkemli, vakur bir şehir Gazze. Tıpkı Halep, İdlip, Hama gibi. Suriye ve Filistin zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçmiş bir coğrafyanın adı.

Filistin halkına yönelik Siyonistlerin işlemekte olduğu insanlık dışı cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bir haftadır İşgalci Siyonist Çete’nin Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 130’dan fazla Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Şehit edilenler arasında bulunan küçük çocukların parçalanmış cesetleri katil İsrail’in sadece Filistin için değil tüm insanlık için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Katil işgalci İsrail’in yaptığı katliamlar karşısında ABD, Rusya ve diğer emperyalist devletlerin oyuncağı durumundaki BM ise göstermelik açıklamaların dışında kılını dahi kıpırdatmamaktadır. Oysa konu emperyalizme karşı onurlarıyla ve tertemiz alınlarıyla mücadele veren kardeşlerimiz olunca BM şemsiyesi altındaki emperyalist devletler hemencecik harekete geçmekte, kardeşlerimiz “terörist” ilan edilmekte ve en donanımlı teknolojik silahlarla katledilmektedirler.

Gazze’ye karşı İsrail’in saldırılarının yanında 21 aydır devam eden Suriye İntifadasında ise kardeşlerimiz Katil Baas-Esed diktası tarafından katledilmektedir. Suriye İntifadasında Esed katilinin yönetimindeki askeri operasyonlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin kişiyi aştığı bildirilmekte. Şimdi Gazze saldırısında haklı olarak ayağa kalkan kardeşlerimiz neden Suriye intifadasında sessiz kalmaktadırlar? İsrail’e karşı direnen Hamas Suriyeli kardeşlerimizin yanında, Esed Diktasının karşısındadır. Bizler de Suriye’de halkın yanında olan ve İsrail’in karşısında direnen Hamas’ın yanındayız! Suriye için susup sadece Gazze için ses çıkaranlara şunu söylemek istiyoruz; Biz Gazze ile Humus, Kudüs ile Şam arasında bir fark görmüyoruz. Suriyeli çocukların kanı Gazzeli çocukların kanından daha değersiz değildir...

Akıl tutulmasına uğramış, basiretleri hepten bağlanmış olanlar Suriye’deki katliama kör ve sağırlar. Amerikan zulmüne karşı olup Rus ve Çin emperyalizmini görmezden gelenler mazlumlardan da mazlum beğeniyorlar. Gazze halkının yanında, Suriye halkının karşısındalar. Oysa Filistin dostu olduğu iddia edilen Esed Filistin mülteci kamplarını hedef alıp bombalamadı mı?

Şimdi emperyalizmin, Siyonizm’in ve despotizmin karşısında, mazlum kardeşlerimizin yanında olma vaktidir. Şimdi Ortadoğu’daki hayırlı gelişmelerin en önemli halkalarından biri olan Suriye direnişine omuz verme vaktidir. Şimdi Siyonist Netanyahu’dan, Baasçı Esed’den hesap soranlarla safları daha bir sıklaştırmanın tam vaktidir.

Rabbim yar ve yardımcıları olsun, kendi yolunda cehd edenlere bizleri de yardımcı kılsın.

Hızır-Der & Özgür-Der 

Önceki ve Sonraki Haberler