Rus Elçiliği Önünde Medet Ünlü Protestosu

Rus Elçiliği Önünde Medet Ünlü Protestosu

Ankara Özgür-Der Şubesi ve Ankara İnanç Platformu üyeleri Medet Ünlü'nün şehid edilmesini Rusya Elçiliği önünde düzenledikleri basın açıklaması ile protesto ettiler.

Medet Ünlü'nün katil Rusya ve İşbirlikçisi Kadirov'un suikast timlerince katledilmesine sessiz kalmayan ve onun davasını yere düşürmeyeceklerini ilan eden topluluk, İslam'ın dört duvar arasında ve cemaat taassupları çerçevesinde yaşanan bir din olmadığının en iyi örnekliklerinden birisi olan Medet Ünlü'nün şehadetini selamlayarak Putin ve Kadirov aleyhinde sloganlar attılar.

Katillerden Hesap Sorulsun

Ankara İnanç Platformu adına konuşan İsmail AYDAR; Çeçen komutanlara ve son olarak Medet Ünlü'ye yapılan suikastların Çeçen direnişini asla geriletemeyeceğini bilakis şehidlerin kanlarıyla bereketleneceğini vurguladığı konuşmasında; "Rusya ve İşbirlikçi Kadirov'un suikast timleri Türkiye'de ellerini kollarını sallayarak geziyorlar ve her gün bir Çeçen kardeşimizi şehid ediyorlar. Bu suikastların son bulması ve katillerin bir an önce yakalanması için hükümet bir girişimde bulunmuyor. Müslümanlarda bu Muhacir kardeşlerimize yeteri kadar Ensarlık yapamıyor. Katillerin bir an önce bulunmalı ve arkasındaki güçlerden hesap sorulmalı" sözlerine yer verdi.

Karşılarında Binlerce Medet Bulacaklar

AYDAR konuşmasını; "Medet Ünlü'yü katledenler karşılarında şehadeti bekleyen binlerce Medet bulacaklardır. Ne Rusya ne de işbirlikçileri bu davayı ve arkasında duranları bitiremeyeceklerdir. Yüzlerce yıldır devam eden direniş bir tek Çeçen kalmayıncaya kadar devam edecektir. Rabbimizden Medet kardeşimizin şehadetini kabul etmesini diliyor ailesine ve Müslümanlara sabır diliyorum" diyerek bitirdi.

"Katil Putin İşbirlikçi Kadirov", "Şehidlerin Yolunu Sürdüreceğiz", "Zulme Karşı Direneceğiz",  "Kahrolsun Eli Kanlı Katiller", Tekbir ve Tevhid sloganlarının atıldığı basın açıklamasında son olarak Ankara Özgür-Der Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker bir konuşma yaptı.

Medet Ünlü; "İslami Kimliğiyle Bir Mücadele Adamı"

Çeliker konuşmasında; "Medet Ünlü, sadece Çeçenistan davasını değil, İslam coğrafyasının hemen her yerinde zalimlere karşı verilen mücadelelerin arkasında İslami kimliğini önde tutarak savunan onurlu bir mücadele adamıydı. Onu katlederek Çeçenistan davasını boğmaya çalışanlar şunu hiçbir zaman unutmamalıdırlar ki; Allah’ın izniyle hiçbir güç bu davayı sona erdiremeyecektir. Zulüm var oldukça Medet Ünlüler var olacaktır. Çeçenistan’ın bağımsızlığı için, Allah için, Kur’an için yüzlerce yıldır verilen Çeçen mücadelesi zulüm sona erene kadar devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Daha Kaç Kardeşimizin Öldürülmesi Gerekiyor

Konuşmasını; "Çeçenistan’ı işgal ederek 260 bin masum insanı katleden Rusya, cinayetlerini dünyanın farklı bölgelerinde de rahatça işlemeye devam ediyor. Çeçenistan cihadında başarı elde edemeyen Rusya ve işbirlikçi Kadirov, dünyanın değişik ülkelerine hicret eden komutanları suikast timleriyle birer birer katlederek başarı elde etmeye çalışıyorlar. Zalim Rusya’nın eli kanlı, işbirlikçisi ve kuklası Kadirov’un suikast listesinde yer alan değerli Çeçen muhacirler son 5 yıldır Türkiye’de şehid ediliyor. Türkiye, Çeçen kardeşlerimize karşı yapılan suikastlar cenneti haline gelmiştir.  Şimdiye kadar ne suikastçılar ne de ilişkili oldukları yönetimler konusunda kayda değer bir çalışma yapılmamasından cesaret alan suikast timleri, her gün bir kardeşimizi katlediyor. Hükümet yetkililerine buradan bir kez daha sesleniyoruz; “Suikastçıların ve arkasındakilerin yakalanması, ifşa edilmesi için acaba daha kaç kardeşimizin daha katledilmesi gerekiyor.” sözleriyle sürdüren Çeliker son olarak yapacağı Moskova gezisi öncesinde Başbakan Erdoğan'a da çağrıda bulundu.

Sıkacağınız Ellerde İslam Ümmetinin Kanı Var

" Bu konuda Başbakanın üzerinde de büyük bir vebal vardır. Medet Ünlü ve diğer Çeçen kardeşlerimize karşı yapılan suikastlar mutlaka çözülmelidir. Yakında Moskova’yı ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan’a sesleniyoruz; “Medet Ünlü’ye karşı yapılan alçak saldırıyı yüksek sesle gündeme getirerek Putin’e hesabını sormalısınız. Unutmayın ki Moskova’da sıkacağınız eller Afganistan’da, Çeçenistan’da ve bugün Suriye’de binlerce kardeşimizin katliamından sorumlu, kanlı ellerdir.”

Basın açıklaması atılan sloganlarla sona erdi.

Rabbimiz Medet Ünlü'nün şehadetini mübarek kılsın ve şehidlerin mübarek kanlarını İslam ümmetinin uyanışına, dirilişine ve direnişine vesile kılsın.

ankara-eylem-20130525-01.jpg

ankara-eylem-20130525-02.jpg

BASIN AÇIKLAMASI

Kafkasya ve Orta Asya halklarının katili Rusya ve işbirlikçisi olan yönetimlerin vahşet, katliam ve suikastlarla kabarık olan kirli sicillerine üç gün önce bir yenisi daha eklendi. Bağımsız Çeçenistan davasının yılmaz savunucusu Medet Ünlü çalışma ofisinde uğradığı alçakça bir saldırı sonucu şehid edildi.

Medet Ünlü, Çeçen halkının, Kafkas halklarının özgürlüğünün sembol isimlerindendi. Çeçen direnişinin zirvede olduğu dönemlerde, gelen haberleri onun süzgecinden geçirirdik. Doğru bilgiyi ondan alır, savaşla ilgili detayları onun gözüyle algılardık. Bir mücadele adamıydı. Hiç geri adım atmadı. Çeçen davası zirvedeyken de vardı, direnişçiler ezildikten, herkes sustuktan sonra da meydanlarda hep o vardı.

Medet Ünlü, sadece Çeçenistan davasını değil, İslam coğrafyasının hemen her yerinde zalimlere karşı verilen mücadelelerin arkasında İslami kimliğini önde tutarak savunan onurlu bir mücadele adamıydı. Onu katlederek Çeçenistan davasını boğmaya çalışanlar şunu hiçbir zaman unutmamalıdırlar ki; Allah’ın izniyle hiçbir güç bu davayı sona erdiremeyecektir. Zulüm var oldukça Medet Ünlüler var olacaktır. Çeçenistan’ın bağımsızlığı için, Allah için, Kur’an için yüzlerce yıldır verilen Çeçen mücadelesi zulüm sona erene kadar devam edecektir.

ABD’ ki son saldırılarla ilgili konuk olduğu bir televizyon programında; “Çeçenistan davası tevhid davasıdır. Yiğit komutları katledenler yaptıkları katliamlarla bu tevhid davasının sona ereceğini düşünmüşler ancak şehid düşen her bir komutanın ardından daha onlar defnedilmeden bir yenisi çıkmıştır.” sözleriyle bu davanın Çeçenistan’a özgürlük gelene kadar devam edeceğini ilan etmiştir.

Üç gün önce suikast çetesinin bir üyesi elini kolunu sallayarak işyerine geliyor, zili çalıyor, kapıyı açan Medet Ünlü'ye kurşun yağdırıyor. Bu saldırı; Türkiye'de sistematik biçimde devam eden Çeçenlere yönelik suikast zincirinin son halkasıydı. Türkiye'de 2008 yılından bu yana Ali Osaev, İslam Canibekov, Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev  gibi Çeçen komutan ve muhacirleri kirli yöntemlerle öldüren kanlı eller, son olarak Bağımsız Çeçenistan Birleşik Kafkasya idealini savunan ve hayatını bu davaya adayan Çeçenistan Fahri Başkonsolosu Medet Ünlü’yü şehid ettiler.

Çeçenistan’ı işgal ederek 260 bin masum insanı katleden Rusya, cinayetlerini dünyanın farklı bölgelerinde de rahatça işlemeye devam ediyor. Çeçenistan cihadında başarı elde edemeyen Rusya ve işbirlikçi Kadirov, dünyanın değişik ülkelerine hicret eden komutanları suikast timleriyle birer birer katlederek başarı elde etmeye çalışıyorlar. Zalim Rusya’nın eli kanlı, işbirlikçisi ve kuklası Kadirov’un suikast listesinde yer alan değerli Çeçen muhacirler son 5 yıldır Türkiye’de şehid ediliyor. Türkiye, Çeçen kardeşlerimize karşı yapılan suikastlar cenneti haline gelmiştir.  Şimdiye kadar ne suikastçılar ne de ilişkili oldukları yönetimler konusunda kayda değer bir çalışma yapılmamasından cesaret alan suikast timleri, her gün bir kardeşimizi katlediyor. Hükümet yetkililerine buradan bir kez daha sesleniyoruz; “Suikastçıların ve arkasındakilerin yakalanması, ifşa edilmesi için acaba daha kaç kardeşimizin daha katledilmesi gerekiyor.” 

İstanbul’da katledilen kardeşlerimizle ilgili olarak cinayetleri soruşturan Terörle Mücadele Savcılığının, Rusya'dan Rus istihbaratçıları ile ilgili talep ettiği bilgilerin, söz konusu ajanların Rus vatandaşı olmadığı şeklinde verilen cevap neticesinde eksik kalması ve adli sürecin akamete uğraması neticesinde soruşturma dosyası "Terörle Mücadele Kapsamı"ndan alınıp Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilmiştir. Böylece cinayetler "siyasi" değil, "adi birer cinayet vakası" haline dönüştürülmüştür. 8 Mayıs tarihinde Yalova'da yine bir Çeçen sığınmacıya yönelik suikast girişiminde bulunulmuş, fakat bu olayın failleri de yakalanamamıştır.

Türkiye'de bir suikast politikası yürüterek Bağımsız Kafkasya'nın sesini boğmaya çalışanlar acaba Türkiye'deki bu hukuki süreçten mi cesaret almışlardır?

Bununla birlikte, asıl mesele tetikçinin yakalanması değildir. Bunu yaptıran kimdir, mühim olan bunun ortaya çıkmasıdır. Bu konuda Başbakanın üzerinde de büyük bir vebal vardır. Medet Ünlü ve diğer Çeçen kardeşlerimize karşı yapılan suikastlar mutlaka çözülmelidir. Yakında Moskova’yı ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan’a sesleniyoruz; “Medet Ünlü’ye karşı yapılan alçak saldırıyı yüksek sesle gündeme getirerek Putin’e hesabını sormalısınız. Unutmayın ki Moskova’da sıkacağınız eller Afganistan’da, Çeçenistan’da ve bugün Suriye’de binlerce kardeşimizin katliamından sorumlu, kanlı ellerdir.”

Medet Ünlü ağabeyimize karşı yapılan alçakça saldırıyı bir kez daha kınıyoruz.

Ey zalimler, Ey katiller sürüsü, Ey masum insanların kanları üzerinden iktidar sahibi olan müstekbirler, gerçekleştirdiğiniz cinayetlerle ne Müslüman Kafkas Halklarının ne de bu davaya gönül veren bizlerin iradesini kıramayacaksınız inşaallah.

Rabbimiz, Medet Ünlü ağabeyimizin şehadetini kabul et. Biz onun mücadelesine şahit olduk. Sen de şahit ol. Hayatını İslami mücadeleye adayan ağabeyimizin mücadele azmini bizlere de nasip et.

Rabbimiz, zalimlere, katillere ve işbirlikçilere karşı mücadelemizde ayaklarımızı dinin üzerinde sabit ve sabırlı kıl. Mazlum ve mustaz’afların ahını yerde bırakma.

ÖZGÜR-DER ANKARA ŞUBESİ

 

Önceki ve Sonraki Haberler