Elçilik Önünde Mursi'ye Destek Eylemi

Elçilik Önünde Mursi'ye Destek Eylemi

Ankara Mısır Büyükelçiliği önünde Mursi'ye destek eylemi düzenlendi.

“GEZİ’DEN TAHRİR’E DARBECİLER EL ELE”

Mısır’da Mursi yönetimi üzerinden Müslümanlara karşı yapılan darbeyi lanetlemek ve Mısır İntifadasının direnen yüzü olan Müslümanlara destek vermek için bugün gece saat 10:00 da Mısır Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapıldı.

İHH, Özgür-Der Ankara Şubesi, Mazlum-Der ve diğer İslami kuruluşlardan Müslümanların katıldığı basın açıklamasında Mursi ve Müslümanların lehine sloganlar atıldı.

DARBECİLER YAKINDA DEVRİLECEKLERDİR

İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan; Mısır’da yapılan darbeye karşı Türkiye’de yaşayan Müslümanların Mısırlı kardeşlerinin yanında olması gerektiğini söyleyerek başladığı konuşmasında; “Bugün Mısır’da yapılan darbe Ortadoğu’nun diğer ülkelerinde de yapılmak isteniyor. ABD başta olmak üzere diğer tüm batılı ülkeler güya darbe karşıtıymış gibi görünüyorlar. Oysa Mısır’da yaklaşık bir yıldır darbecileri hem siyasi hem de ekonomik yönden desteklediler.” dedi. Sinan konuşmasını; “Allah’ın izniyle Mısır’daki kardeşlerimiz nasıl diktatörleri devirdilerse darbecileri de yakında devireceklerdir.” sözleriyle sona erdirdi.

 

DARBELER KABUL EDİLEMEZ

Mazlum-Der adına konuşan Serdar Oğuz Yüksel; “Seçimle gelen bir iktidar tanklarla devrilmiştir. Demokrasiye ve seçim sandıklarına inananlar Mursi’ye ve onu iktidara taşıyan seçmene saygılı olmalıdırlar.” sözleriyle başladığı konuşmasında; “Darbeler, hangi siyasi iktidara karşı olursa olsun kabul edilemez ve kınanması gereken anti-demokratik uygulamalardır. Darbeler ve askeri yönetimler, dünyanın her yerinde temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, sıkıyönetimlerle birlikte faili meçhullerin yaşandığı, şeffaflığın ve hesap verebilirliğin azaldığı ve ülkelerin içe kapandığı karanlık dönemleri de beraberinde getirmiştir.”ifadelerine yer verdi.

İNTİFADA ATEŞİNİ YÜKSELTELİM

Basın açıklamasında söz alan Özgür-Der Ankara Şubesi Başkanı Abdurrahman Çeliker ise; “Mısır’da yapılan darbe, İslami kimliğe ve hayat tarzına karşı yapılmış bir darbedir. Ortadoğu İntifadaları sonucu yönetime gelen Müslümanlar ne batılı yönetimler ne de onların uzantıları tarafından hazmedilemediler. Uzun yıllardır zalim diktatörler tarafından yok sayılan, zulmedilen, işkence gören, katledilen ve sürgüne gönderilen Müslümanlar için artık geriye dönüş yoktur.” İfadelerine yer verdiği konuşmasına; “Mısır’da darbe yapıldığı şu sıralar Ankara’daki geziciler mutluluk ateşleri yakmışlar. Mısır’da Mursi’yi diktatör ilan edenler Edirne’den Kars’a kadar yaklaşık 3 yıldır Suriye’de yüz bine yakın kardeşimizi katleden Esed diktatörlüğünün sözcülüğünü yapmaktadırlar. Anlaşılan o ki; Taksim’i Tahrir’e benzetenler İntifada ruhuna değil darbe taraftarlığı yönünden yapmışlar bu benzetmeyi.” sözleriyle devam etti. Çeliker son olarak; “Allah’ın izniyle Kur’an’ın hayat bahşeden mesajına kulak veren ve onu şahitliğe dönüştüren kardeşlerimiz İntifada ateşini bu kez Tahrir’de değil tüm Mısır’da tutuşturmuşlardır. Kefenlerini giyerek evlerinden çıkan Müslümanlar tankların önüne yatarken bizler rahat yatamayız. Eğer şu an üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmezsek hem hesap gününde mahcup oluruz hem de tüm insanlık önünde mahcup oluruz. Sokağa hakim olamayanlar saraya da hakim olmazlar. Tüm gücümüzle ve vahye olan sadakatimizle Mısır’da ve Suriye’de direnen kardeşlerimizle direnelim ve intifada meşalesini Mısır elçilikleri önünde yükseltelim. “diyerek konuşmasını tamamladı.

 

ZAFER İNANANLARIN OLACAKTIR

Basın açıklamasında son olarak söz alan Adem ÖZKÖSE ise; “Mısır’da kardeşlerimize reva görülen zulmü lanetliyoruz. Kardeşlerimiz evlerinden kefenleriyle çıkarak meydanları doldurmakta. Biraz önce Mısır’da kardeşlerimizle telefonda görüştüm. Milyonlar tankların önünde dimdik ayakta durmaktalar. Ülkenin birçok yerinde kardeşlerimiz sokakları doldurarak darbecilere karşı direniyorlar. Sizlerde buraya gelerek kardeşlerimize destek veriyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Ben inanıyorum ki Allah’ın izniyle darbecilerin, Amerika’nın, Nato’nun ve batılı ülkelerin hesapları tutmayacaktır. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır.” dediği konuşmasını; “Zafer inananların olacaktır. Kur’an’a tabi olanlar Allah’ın izniyle darbecilere ve zulmedenlere galip geleceklerdir. Kefen giyerek evlerinden çıkanlar. İnsanlığın umudu olacaklardır.” Sözleriyle tamamladı.

Basın açıklaması, Fetih suresinin okunmasının ardından Özgür-Der Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Dursun’un yaptığı dua ve “Mısır’daki direniş devam ettikçe bizlerde direnişe devam edeceğiz.” ahidleşmesiyle sona erdi. 

Basın açıklamasında; “Ankara’dan Mısır’a Direnişe Bin Selam”, “Yaşasın Küresel İntifada”, “Kutub, El Benna Selam Olsun Ihvan’a”, “Gezi’den Tahrir’e darbeciler el ele”, “Paşaların tankları yıldıramaz Ihvan’ı.” sloganları atıldı.

Haksöz-Haber: Nevzat ÇETİN

Önceki ve Sonraki Haberler