Ankara’da Mısır Büyükelçiliği Önünde Protesto

Ankara’da Mısır Büyükelçiliği Önünde Protesto

Mısır’daki son gelişmeler üzerine Ankara'da saat 23:00 de Mısır Büyükelçiliği önünde Mursi ve müslüman kardeşler destek eylemi yapıldı

Mısır’daki son gelişmeler üzerine Ankara'da saat 23:00 de Mısır Büyükelçiliği önünde Mursi ve müslüman kardeşler destek eylemi yapıldı. Mısır Halkıyla Dayanışma Platformunun çağrısıyla yapılan eyleme yaklaşık 300 kişi katıldı. Gazeteci yazar Adem Özköse ve Özgür-Der Ankara başkanı Abdurrahman Çeliker konuşmalar yaptılar. 

 Adem Özköse konuşmasında "Gerek Mısır'da, gerek ülkemizde ve dünyanın diğer bölgelerindeki darbeciler ve onların destekçileri yakında nasıl bir inkılâpla devrileceklerini bileceklerdir. " sözleriyle başladığı basın açıklamasında; "Mısır'ın kurtuluşu Filistin'in kurtuluşu, Mısır'ın kurtuluşu Suriye'nin kurtuluşu, Mısır'ın kurtuluşu ümmetin kurtuluşudur"   ifadelerine yer verdi.

Abdurrahman Çeliker ise "Bizler Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu olarak yapılan darbeyi ve darbecileri şiddetle kınıyoruz ve sonuna kadar Muhammed Mursi’nin yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemiz devam edecektir. Unutulmamalıdır ki bizler başarıyı ve taltifi sahte ilahlardan değil  yalnızca Allah’tan bekleyen Müslümanlarız." diyerek konuşmasını sona erdirdi.

Yapılan Kur'an-ı Kerim tilavet, okunan fetih suresinin meali okundu. Mısırdaki kardeşlerimiz için yapılan duadan sonra eylemciler dağıldı. Bağzı kardeşlerimiz ise Mısır'dan gelecek haberleri konsolosluğun önünde takip etmek üzere geceyi konsoloslukta geçirmeye karar verdiler.

img_3079.jpg

img_3080.jpg

img_3083.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler