Ankara’da Mısır Cuntası ve ABD Protesto Edildi

Ankara’da Mısır Cuntası ve ABD Protesto Edildi

Mısır'da yaşanan katliam Ankara'da protesto edildi. Mısır Elçiliği önünde toplanan Müslümanlar, buradan ABD Elçiliğine yürüdüler.

HAKSÖZ-HABER

Aralarında Özgür-Der ve İHH’nın da bulunduğu Ankara Müslüman Gençlik Hareketi, Mısır’da sabah namazında şehit edilen kardeşlerimiz için Mısır Büyükelçiliği önünde gıyabi cenaze namazı kılarak ABD Elçiliği önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Mısır Büyükelçiliği önünde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından ABD Elçiliği önüne doğru yürüyüşe geçen topluluk; “İslami Hareket Engellenemez!”, “Mursi’ye İhvan’a Direnişe Bin Selam!”, “Diren Mursi Ümmet Seninle!”, “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!”, Kahrolsun İşbirlikçi Hainler!”, “Tekbir” ve “Tevhid” sloganları attı.

ABD Büyükelçiliği önüne gelen topluluk burada sloganlar eşliğinde ABD bayrağı yaktı.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Adem ÖZKÖSE; “Sabah namazı kılındığı esnada güvenlik güçleri cemaatin üzerine önce göz yaşartıcı bomba atarken hemen sonrasında ise gerçek mermilerle ateş açtı. Onlarca şehid ve yüzlerce yaralının olduğu bu alçakça katliamı protesto, kınıyoruz ve bu katliamın arkasındaki içeriden ve dışarıdan bütün katillere, darbecilere cehennem ateşini hatırlatıyoruz. Katledilen kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazını kılmak ve darbeci alçakları lanetlemek için bugün buraya toplandık. Ama bizler Ankaralı Müslümanlar olarak Mısır’daki direnen kardeşlerimizin direnişinin zaferle sonuçlanmasına kadar burada olacağımızı, uluslararası katil şebekelerin ofisleri ve Mısır Büyükelçiliği önünde, meydanlarda olacağımızı haykırıyoruz.” ifadeleriyle başladığı konuşmasında; “Diktatörlere, emperyalistlere ve askeri vesayet rejimlerine karşı başkaldırının adı olan Ortadoğu intifadalarının önemli ayaklarından biri olan Mısır devrimi, askeri cunta ve İslam karşıtı Kıpti, liberal, sosyalist ve milliyetçi koalisyona ve onların tescilli kanlı ellerine terk edilmek isteniyor.” sözlerine yer verdi.

Konuşması sık sık “İşte Burası Katillerin Yuvası” sloganıyla kesilen ÖZKÖSE, basın açıklamasını; “Bizler de başarıyı ve taltifi sahte ilahlardan değil yalnızca Allah’tan bekleyen Müslümanlar olarak Mısır’da gerçekleşen askeri darbeye karşı, Muhammed Mursi’nin ve Müslüman Kardeşlerimizin yanındayız. Tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemize devam edeceğiz.” cümleleriyle sona erdirdi.

Basın açıklamasına Sancaktar Dergisi Yayın Yönetmeni Hakan ALBAYRAK da destek verdi. ALBAYRAK’ın yaptığı kısa konuşmadan sonra topluluk, Mısır’daki direniş devam ettiği sürece biz de direneceğiz ahitleşmesiyle gösteriyi sona erdirdi.

ankara-misir-eylem-20130708-2.jpg

ankara-misir-eylem-20130708-3.jpg

ankara-misir-eylem-20130708-4.jpg

ankara-misir-eylem-20130708-5.jpg

ankara-misir-eylem-20130708-6.jpg

ankara-misir-eylem-20130708-7.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler