Adeviye Şehitleri İçin Kocatepe’de Gıyabi Namaz

Adeviye Şehitleri İçin Kocatepe’de Gıyabi Namaz

Ankara Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, Adeviye meydanındaki Müslümanlara yönelik katliamlarını protesto etmek için gıyabi cenaze namazı kılmak ve basın açıklaması yapmak üzere Kocatepe Camiinde bir araya geldi.

Ankara Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır’da darbeyi ve ordu ile baltacı adı verilen katiller sürüsünün Adeviye meydanındaki Müslümanlara yönelik katliamlarını protesto etmek için gıyabi cenaze namazı kılmak ve basın açıklaması yapmak üzere Kocatepe Camiinde bir araya geldi.

Mısır’dan gelen bir direnişçi tarafından kıldırılan Gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklamasını platform adına Şehir ve Medeniyet Derneğinden Abbas Aksüt okudu.

Basın açıklamasına; “Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askerî darbe ile devrilmesinin ardından İslami hareketler tarafından başlatılan kitlesel gösteriler devam ediyor. Dün Mısır Firavunu Mübarek’i devirmek için Tahrir’i dolduranların ana gövdesini oluşturan Müslüman Kardeşler bugün Tahrir’in tanklarına ve yeni Firavunlara karşı Adeviye ve Mısır’ın diğer meydanlarında direniyor. Her türlü saldırıya ve ölümlere rağmen Rahman olan Allah’a sığınarak zulme karşı durmayı öğretiyorlar bizlere. Arınma ayı olan Ramazan ayında Kur’an’la arınmayı ve O’nun hayat bahşeden mesajıyla şahitliği öğretiyorlar bizlere.” sözleriyle başlayan Aksüt, “Adeviye meydanına sesiz kalanlar, Suriye’deki katliamlara sessiz kalanlar yaşanan katliamların ortaklarıdır .” dedi. Aksüt basın açıklamasını; “Bizler Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu olarak Mısır’da ve Suriye’de yaşananları asla unutmayacağız. Nasıl Mısır'da darbeye karşı direndiği için Mısırlı Müslümanlarla övünç duyuyorsak, zulme ve diktatörlüğe karşı savaşan Suriyeli kardeşlerimizle de iftihar ediyoruz. Onlar, ümmetin yüz aklarıdır. Onlar, tıpkı Filistin’de olduğu gibi İntifada Meşalesini tutuşturan ümmetin yiğit evlatlarıdır. Rabiat’ul Adeviye’nin Gücü Sizin Kurşunlarınızdan Büyüktür.” sözleriyle sona erdirdi.

Topluluk daha sonra İsrail Elçilik konutunun önünde İHH VE Memur-Sen üyeleriyle buluşarak temsili olarak hazırlanan maket tank eşliğinde Mısır Elçiliğine doğru yürüyüşe geçti.

Topluluk sık sık; “Paşaların Tankı Yıldıramaz Halkı”, “Diren Mursi Müslümanlar Seninle”, “Kutub, El Benna Selam Olsun Ihvan’a”, “Tekbir-Tevhid” sloganları attılar.

Mısır Büyükelçiliği önünde İHH adına bir konuşma yapan Mustafa Sinan; “Bu tank ABD yapımıdır. Bu tank sadece Adeviye’de değil dünyanın dört bir yanında yapılan katliamların arkasında var olan tanktır. Bizler buraya sadece Mısır’ın Firavunlarını protesto etmeye gelmedik aynı zamanda katliamların ve darbelerin baş aktörü ABD’yi protesto etmeye geldik. Seçimle yenemedikleri her Müslüman coğrafyada olduğu gibi Mısır’da da ABD ve yerli uşakları darbeler ve katliamlarla Müslümanları yenmeye, yok etmeye çalışıyorlar.” dedi.

Daha sonra ABD Büyükelçiliği önüne gelen topluluk burada; “İşte Burası Katillerin Yuvası.”, “İşte Burası Darbeciler Yuvası.”, “Bir Musa Gelecek Firavunları Yıkacak” sloganları atarak protesto gösterisini sona erdirdi.

Haber-Fotoğraf: Yusuf DURSUN

ankara-eylem-20130720-1.jpg

ankara-eylem-20130720-2.jpg

ankara-eylem-20130720-3.jpg

ankara-eylem-20130720-4.jpg

ankara-eylem-20130720-5.jpg

ankara-eylem-20130720-6.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler