Darbecilerin İdam Kararları Batman’da Protesto Edildi

Darbecilerin İdam Kararları Batman’da Protesto Edildi

Mısır’da cunta mahkemelerinin 529 İhvan mensubu hakkında iki celsede verdiği idam kararı bugün Batman’da protesto edildi.

Mısır’da cunta mahkemelerinin 529 İhvan mensubu hakkında iki celsede verdiği idam kararı bugün Batman’da Gülistan caddesinde Özgür-Der, Beydey, Özgür Eğitimsen’in ortak olarak yaptıkları Basın açıklaması ile protesto edildi.

Özgür Eğitimsen Şube Başkanı Mustafa Sevinçer’in sunuculuğu yaptığı programın açılış konuşmasını kürtçe olarak Bey-Der Yön. Kur. Üyesi Abdulhakim Erkemen yaptı.

Erkemen; Firavun’ların Nemrut’ların bugünün sorunu olmadığını, Dünya var oldukça bunların temsilcileri var olmaya devam ettiğini, Batıl’ın temsilcileri oldukça Hakk’ın Seyyid Kutup’ları, Hasan El-Benna’ları da olmaya devam edecektir dedi.

Basın Açıklamasını Özgürder Şube Başkanı Mehmet Şat okudu.

Eylemde “Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak!” “Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacak!” “İslami Hareket Engellenemez!” “İdamlar Halkı Yıldıramaz, Direnen Mısır’a Bin Selam” yazılı pankart ve dövizlerin taşındı.

batman-20140326-01.jpg

batman-20140326-02.jpg

batman-20140326-03.jpg

batman-20140326-04.jpg

batman-20140326-05.jpg

batman-20140326-06.jpg

batman-20140326-07.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

ONLAR YAKINDA NASIL BİR İNKİLAP İLE DEVRİLECEKLERİNİ GÖRECEKLERDİR   

Mısırda seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşleri hedef alan ve 28 şubattaki “Demokrasiye Balans Ayarı Yapıldı” cümlelerine benzer şekilde batı tarafından büyük bir teveccüh ile karşılanan Mısırdaki Sisi cuntasının düzmece mahkemesi dün Müslümanlar ile ilgili kararını açıkladı. Buna göre İhvan-i Müslim’in (Müslüman Kardeşler) Üyesi 529 kişi hakkında Mısır mahkemeleri ve kiralık hâkimleri tarafından komik ve düzmece gerekçeler ileri sürülerek idam cezası verildi. Bu utanç verici kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz.

Diktatörlere, emperyalistlere ve askeri vesayet rejimlerine karşı başkaldırı olan Ortadoğu intifadalarının önemli ayaklarından biri olan Mısır devrimi ve İslamcı kadrolarını  Seçimle iktidardan uzaklaştıramayacaklarını anlayan  İslam karşıtı Kıpti, liberal, sosyalist, milliyetçi koalisyon ve Askeri cunta tarafından  askeri darbe ile yönetime el koydu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry “Mısır ordusu demokrasiyi inşaa ediyor” diyerek, ABD’nin darbeyi desteklediğini açıkça ortaya koymuştur.

Öncelikle Mısır’da gerçekleşen darbenin en önemli tarafı işgalci İsrail ve İsrail’in uluslararası işbirlikçileridir. SİSİ askeri darbesi, Mısır üzerinden İsrail’in güvenliğini ve yıllardır Filistin halkına karşı sürdürdüğü savaş politikalarını tahkim etmek amacıyla yapılmıştır. Filistin sorunu adil bir şekilde çözülmediği ve Filistin işgali sona ermediği sürece İsrail’in komşularında yapılacak yönetim değişiklikleri bölgeye ve Dünya’ya barış getirmeyecektir. Bölge ülkeleri; ‘Arap Baharı’ etkisi ile zalim düzenlerinin yıkılabileceğinden korkarak Mısır’da darbe sürecini desteklemişlerdir. Başta Suudi Arabistan olmak üzere aile saltanatlarının hâkim olduğu körfez ülkeleri zalim yönetimleri, bu komplonun işbirlikçisidirler.

Son yıllarda Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan ayaklanmaların gittikçe İslamileşmesi ve özgür bir ortamda yapılan seçimlerde İslamcı partilerin itibar kazanması hegemonik güçlerin rahatsızlığını zaten gittikçe artırıyordu. Mısırda Mursi’ye karşı yapılan ve darbeyle sonuçlanan “Temerrüt “ hareketi neyse, Türkiye’deki “gezi” de o dur. Mısır’daki “Temerrüt “ hareketi neyse, Türkiye’deki “Paralel Darbe Girişimi” de o dur.

Mısır ordusu ve başındaki Sisi’ye karşı mısır halkının büyük bir cesaret örneği sergileyerek ortaya koydukları sivil direnişlere karşı ordu, meydanları  kan banyosuna dönüştürmekten çekinmemiş binlercesini şehit etmiş ve binlercesini de cezaevlerine atmıştır. şimdi de cezaevlerindekilere İdam cezası vererek Müslümanların devam eden mücadelelerini kırmak istemektedirler.

Bu mücadele dün başlamadı yarın da bitmeyecektir. Biz bu zihniyeti Hz Adem ile beraber tanıdık. Biz bu zihniyeti Hz. İbrahim ile Nemrudun mücadelesinde,  Hz. Musa ile Firavnun mücadelesinden beri tanıyoruz. Biz bu zihniyeti Hz. Muhammed ile Ebu leheb ve Ebu Cehilden de tanıyoruz. Bu Zihniyetle mücadelemiz Hak-Batıl mücadelesidir. Bu mücadele Tevhid ve Şirkin mücedelesidir.

Mısır halkı bu işi burada bırakmayacaktır. Müslüman Kardeşler, yapılan bu hile ve tuzaklara karşı direnecektir. Mısır’ın onurlu insanları darbe sevdalısı bu zihniyeti ülkelerinden def edecektir. Muhammed Mursi ve kahraman Mısırlı kardeşlerimiz Müslümanların onurudur ve onuru olmaya devam edecektir. İslami hareketleri engellemeye çalışan güçler, Allah’ın izni ve Müslümanlar eliyle hak ettiği cezayı alacaklardır.

Bizler İslamdan başka bir çabası olmayan masum din kardeşlerimizin bu onurlu mücadelelerini destekliyor ve selamlıyoruz.  Bu haklı mücadelelerinde hep yanlarında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Daha önceki katliamlara sessiz kalanların bu traji komik idam kararlarına da ses çıkarmalarını beklemiyoruz. Şüphesiz ki müminlerin velileri ancak Allah, Rasulu ve müminlerdir. Allahın vadinin gerçekleşeceği günler yakındır. Ve son sözümüz “onlar yakında nasıl bir inkilap ile devrileceklerini göreceklerdir”   

Özgür-Der, Bey-Der, Özgür Eğitimsen

Önceki ve Sonraki Haberler