Ankara’da “Kardeşlik Nöbeti”nde Ümmet İftarı Düzenlendi

Ankara’da “Kardeşlik Nöbeti”nde Ümmet İftarı Düzenlendi

Ankara'da İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformunun çağrısıyla Mısır’da cunta yönetiminin darbe karşıtı 529 kişi hakkında verdiği idam kararına karşı “Kardeşlik Nöbeti” çerçevesinde nöbetinde Ümmet İftarı düzenlendi.

Ankara'da Özgür-Der'in de içinde bulunduğu  İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformunun çağrısıyla Mısır’da cunta yönetiminin darbe karşıtı 529 kişi hakkında verdiği idam kararına karşı Ankara’da tutulmaya başlanan “Kardeşlik Nöbeti” çerçevesinde nöbetin 6.günü olan 24 Nisan Perşembe günü Ümmet İftarı düzenlendi.

Saat 18.00’de Ankara Abdi İpekçi Parkında Kur-an Tilaveti ve Mealinin verilmesiyle başlayan programı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hüseyin Gazi Çolak sundu. Hüseyin Gazi’nin İslam Coğrafyasının dört bir yanındaki zulümlere karşı tavrımızın ne olması gerektiğini ifade eden konuşmasını şu cümle iki cümle ile özetleyebiliriz: “Biliyoruz ki kimsenin gücü mutlak olan hakkın zaferini ne ileri geri almaya ne de engellemeye yetmeyecektir bizler için önemli olan bu zafer sürecinde vereceğimiz imtihandır. Bu imtihan kardeş zulmüne sessiz kalmamaktır.”  Program İmam Hatipliler adına konuşmaların yapılmasıyla ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Sinan okuduğu şiir ile devam etti. Akabinde Metin Mahitapoğlu'nun İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu adına bir konuşma yaptı. Platformun amacından ve programın içeriğinden bahseden Metin Mahitapoğlu Mısır'daki idam kararlarına karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti. Ardından İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Ümmet’in bugünkü haline farklı ülkelerden örnekler vererek hala sessiz kalınmasını eleştiren kısa tiyatro gösterisi sahnelendi. mevlut uğurlu "kara kan" adlı şiiri seslendirdi. Akşam ezanının okunmasıyla, güzel bir atmosfer içerisinde topluca iftar edildi. Cemaat ile kılınan akşam namazı ve birlikte edilen duanın ardından program İlim Yayma Cemiyeti Eğitim Müdürü Uğur Eleman’ın yaptığı içten sohbetle kaldığı yerden devam etti. Ankara’daki Müslüman gençlerin tanışması ve kaynaşması için güzel bir muhabbet ortamının oluştuğu program beraber söylenen ezgiler ile son buldu.     

HABER: İbrahim KURTULUŞ

 

ankara-20140425-02.jpg

 

ankara-20140425-03.jpg

 

ankara-20140425-05.jpg

 

ankara-20140425-06.jpg

 

ankara-20140425-07.jpg

ankara-20140425-08.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler