Ankara'da Siyonist Elçilik Önünde Gazze Eylemi

Ankara'da Siyonist Elçilik Önünde Gazze Eylemi

Ankara'da, Siyonist elçilik konutu önünde Gazze eylemi düzenlendi.

Ankara'da Aralarında Özgür-Der'in de bulunduğu İslami kuruluşlar vakıf dernek ve sivil toplum kuruluşları siyonist katil İsrailin kara harekatıyla doruğa ulaştırdığı Gazze'ye yönelik saldırı ve katliamlarını kınamak telin ve protesto etmek için dün geceden beri İsrail elçilik konutu önünde nöbet tutmaktadır.

Elçilik konutu önünde toplanan yüzlerce Müslüman Katil İsrail aleyhine sloganlar atarak Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik kara ve hava harekâtını telin ettiler. Özgür-Der Ankara şube Başkanı Abdurrahman Çeliker'in Filistin'e verdikleri destekten dolayı katılımcılara teşekkür ettikten sonra kısa bir konuşma yaptı konuşmasında İsrailin bu son operasyonlarla temel iki hedefinin olduğuna vurgu yapan Çeliker, başta ABD olmak üzere İngiltere, Fransa ve özellikle açık desteğiyle İsrail'in arkasında durduğunu deklare eden Almanya’nın tutumu Siyonist yönetimi cesaretlendirmiş İsrail saldırganlığını bu noktaya taşımıştır. İslam ülkelerindeki kukla yönetimlerin de İsrail’in bu saldırganlığına ve pervasızlığına katkıda bulundukları, İsrail’e karşı orta doğuda büyüyen tepkileri bastırma ve önemsiz kılma çabası içinde olduklarını vurguladı.

Abdurrahman Çeliker: Resmi anlamda Türkiye dışında İsrail'in bu katliamlarına İslam ülkelerinden ciddi bir tepkinin gelmeyişi İsrail'in pervasız davranmasına zemin hazırlamıştır. Bütün bunlar müslümanların içine düştükleri çaresizliğe örnek olması bakımından ibret verici bir durumdur. Müslümanların artık kendilerine gelme zamanı gelmiştir. Biz her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından yine sloganlar eşliğinde elçilik konutunun önündeki caddeye serilen namazlıklar üzerinde Cuma namazı kılındı. Cuma hutbesini Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır hoca okudu hutbede işgalci israil'in tarihi geçmişine vurgu yapan Kır, İsrail’i bu noktaya getiren İslam ülkelerinin duyarsızlığı ve ABD'nin Ortadoğu üzerindeki sinsi siyasetleridir. Arap ülkelerinin İsrail karşısında hep sessiz kaldığını ifade eden Kır, Mısır'da "Filistin meselesi bizim meselemizdir. Oradaki kardeşlerimizi asla yalnız ve yardımsız bırakmayacağız diyen ve Refah sınır kapısını Filistinlilere açan" Muhammed Mursi’ye karşı İsrail ve ABD'nin desteğiyle darbe yapılması, üstelik darbeye de en açık desteğin Suud’dan gelmesi düşündürücüdür. Bugün artık varlığını yitirmiş bir Irak varsa Aynı şekilde kendi halkına üç yıldır varil bombaları atarak ölüm kusan bir Suriye varsa Ortadoğu gittikçe zayıflatılmış İsrail karşısında varlık gösteremeyecek duruma getirilmişse bunu bir sebebi vardır. Ve biz bu gün bu sebepleri de bu oyunları da ve oyun kurucuları da daha iyi okuyabiliyor ve daya iyi tanıyabiliyoruz. Türkiye'nin siyasi kaosa sürüklenip zayıflatılmak istenmesinin temelinde de yine bu oyunların olduğunu biliyoruz. Dikkatli olmalıyız uyanık olmalıyız ve en önemlisi birbirimizi sahiplenmeliyiz.

Hutbesinin başında okuduğu "Ey inananlar, Yahudilerle Nasranileri dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostudur ve sizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki o da, onlardandır. Şüphe yok ki Allah, zalim olan kavmi doğru yola sevk etmez. “Maide Suresi 51. Ayete vurgu yapan Mustafa Kır Allah Kiminle dostluk yapabileceğimizin sınırlarını koymuştur. Zira tarih boyunca Yahudi ve Hristiyanlardan Müslümanlara yönelik ciddi bir dostluk örneği görülememiştir. Bugün geldiğimiz nokta bunu açık bir kanıtıdır.” diyerek hutbesini bitirdi.

 

ankara_gazze_eylem-(1).jpg

 

ankara_gazze_eylem-(7).jpg

 

ankara_gazze_eylem-(9).jpg

 

ankara_gazze_eylem-(11).jpg

 

ankara_gazze_eylem-(12).jpg

ankara_gazze_eylem-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler