Siyonist İşgal Kahramanmaraş’ta Protesto Edildi

Siyonist İşgal Kahramanmaraş’ta Protesto Edildi

Kahramanmaraş’daki İslami kuruluşlar Ulu Cami meydanında bir araya gelerek Siyonist İsrail’in Mescidi Aksa’ya düzenlediği baskını protesto etti.

Kuruluşlar adına basın açıklamasını okuyan Kahramanmaraş Özgür-Der temsilcisi Celal Kurşun katil İsrail'e karşı, birlik ve dayanışma ruhunu diri ve dinamik tutmamız gerektiğini vurguladı. Ardından Rıdvan Hoca Vakfı başkanı Osman Kurtoğlu ve Anadolu Öğrenci Birliği adına Halil İbrahim Kaymaz açıklamalarda bulundu. Merdan Vakfından Salih Özsağır'ın duası ile eylem son buldu. Eylem sırasında "Yaşasın Küresel İntifada", "Filistin Direnişi Onurumuzdur", "Maraş'tan Hamas' a Direnişe Bin Selam", "Müslüman Uyuma Kıblene Sahip Çık", Yaşasın Filistin Direnişimiz", "İhvana Selam Direnişe Devam", "Katil İsrail Filistin' den Defol", "Katil Esed Suriye'den Defol" sloganları atıldı ve Tekbirler eşliğinde açıklama sona erdi.

maras-20141109-1.jpg

maras-20141109-2.jpg

maras-20141109-3.jpg

maras-20141109-4.jpg

maras-20141109-5.jpg

maras-20141109-6.jpg

maras-20141109-7.jpg

maras-20141109-8.jpg

maras-20141109-9.jpg

maras-20141109-10.jpg

maras-20141109-11.jpg

Basın açıklamasının metni:

Bismillahirrahmanirrahim /لرَّحْمَنِاارَّحِيمِابِسْــــــــــــــــــما

Siyonist İsrail her zamanki ki gibi zulmünü Müslümanlar üzerine kusmaya çalışmaktadır. İslam ümmeti adına değerli her ne varsa pervasızca ve hadsizce saldırmakta ve inananları yıldırmak için elinden geleni yapmaktadır. Sessizliği ile bizleri pekte şaşırtmayan Müslüman toplumların batı işbirlikçi liderleri suskunluklarını korumakta ve böylece en hafif ifade ile dilsiz şeytanlıklarını layıkıyla yerine getirmektedirler.

30 Ekim sabahı Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan ve sonrasında keyfine göre yaş sınırlaması yaparak tekrar açan Katil İsrail kurulduğu günden beri zulümlerini katlayarak tüm dünyanın gözleri önünde artırmaktadır. Daha önce de farklı zamanlarda defalarca girişi yasaklanan Mescid-i Aksa üzerinde oynanan oyun açıktır; İslam Ümmetinin en değerli dokunulmazlarına saldırarak kademe kademe algı operasyonları ile Mescid-i Aksa'nın tamamen yok edilip hafızlardan silinmesi ve Siyon Tapınağını inşa etmektir.

Son olarak yaklaşık 300 askeri ile ilk kıblemiz Mescid-i Aksa' ya baskın düzenlemiş olan Siyonist İsrail, Kıble Mescidinin içerisine postalları ile girerek Kuran-ı Kerimleri ayaklar altına almıştır. Tüm bunlar olurken kendisinden adalet beklentisi içinde olmadığımız batı, haberleri çarpıtarak ve eksik vererek zulmü örtbas etmektedir.

Mescid-i Aksa CANIMIZDIR, ONURUMUZDUR! Silinmez kalemlerle kalplerimiz üzerine yazılı olan KUDÜS izzetin, şerefin ve huzurun sembolüdür. Karanlıklarla kuşatılmış köhne ve yoz dünya aziz Kudüs'ün özgürlüğü ile tekrar aydınlanacaktır. Davamızı, kuşaktan kuşağa aktaracak, çığ gibi büyüyen tepkimiz peygamberlerin emaneti olan Mescid-i Aksa' yı omuzlar üstünde tutacaktır. Yılgınlığa mahal vermeden geçmişimizi diri tutacak geleceğimizi vahiy üzerine inşa edeceğiz. Binlerce şehidin kanı ile doymuş mukaddes topraklar Rabbimiz içimizden şehitler almaya devam ettikçe filizlerimizi yeşertecek, yeşeren filizler karanlıkları delmeye devam edecektir.

Ey Şeyh Ahmet Yasin, ellerimiz direnen kardeşlerimizin omuzlarına el verecek, bakışlarımız gözyaşlarınızı silmekle yetinmeyecektir! Birbirine kaynatılmış yek pare binalar gibi birlik olacak ve zulme asla rıza göstermeyeceğiz. Sokaklara dökülüp "Ey Rabbimiz! Gücümüzü topla, zaafımızı gider ve mü'min kullarına yardım et" diye dua etmeye devam edeceğiz. Büyük ölümleriniz ardından alınlarınızdaki "Bizler direndik, ileri atıldık ve kaçmadık."  yazıları şiar edinecek ve mukaddes emanetinize sahip çıkacağız.

Ey İsrail! Zannetme ki kuru kalabalıklar olarak buradayız, zannetme ki hamasi duygularla karşındayız. Özgür Kudüs için canlarını vermeye hazır bunca yürek, bunca beden nefesinin son noktasına kadar mücadele edecek, korku dolu yüreklerinizi, zayıf, ürkek ve güce tapan ideolojinizi yerle bir edecek, tarih sahnesinden tamamen silineceksiniz. Allah her şeye kadir olandır.

Yerin, göğün ve ikisi arasındakilerin ilahı olan Allah'ım dualarımıza icabet et: Siyonistlerin Kudus'ü işgalini sonlandır, içimizdeki mustazaflar eliyle kahrı perişan eyle, bu zalimlere karşı hükmünü geciktirme, sana inanları kuvvetlendir, onların zayıf oyunlarını başlarına çevir, kendi elleriyle kendilerini zelil et, ataları gibi hüsrana uğrayanlardan eyle, taş tutan minik elleri ile dev tanklara dik duran yavrularımızın cesaretini zalimin kalbine korku okları gibi sapla, bizlere feraset ve basiret ver, âlimlerimize cesaret ve örneklik ver, özümüze dönme yolunda vahyin aydınlığı ile karanlığımızı aydınlat, hikmetle bakmayı ihlasla yaşamayı nasip et, zulüm çarkının tüm dişlilerini kır.. ALLAH'ım canımızı Müslümanlardan olarak al ve direnen öncü kullarınla birlikte bizleri cennetle müşerreflendir. Amin.

1. K.MARAŞ ÖZGÜR-DER

2. RIDVAN HOCA VAKFI

3. İHH

4. MİSAL GENÇLİK DERNEĞİ

5. İYİ-DER

6. DUYARLI TOPLUM DERNEĞİ

7. EKİN-DER

8. İLİM YAYMA CEMİYETİ

9. MERDAN VAKFI

10. K.MARAŞ ANADOLU ÖĞRENCİ BİRLİĞİ

HABER: OSMAN ÇETİNKAYA

FOTO: AHMET SAMİ DEMİR / AYŞEGÜL KORKMAZ

Önceki ve Sonraki Haberler