Kahramanmaraş’ta İğrenç Karikatürler Protesto Edildi

Kahramanmaraş’ta İğrenç Karikatürler Protesto Edildi

Kahramanmaraş Özgür-Der temsilciliği Hz. Muhammed(s)’e yapılan karikatür ahlaksızlığını ve bu ahlaksızlığın kaynağı olan zihniyeti telin etmek için Ulu Cami Meydanında Cuma namazı sonrası protesto gösterisi düzenledi.

Çeşitli İslami Kuruluşlarında destek verdiği gösteri sloganlar ve ezgiler/marşlar eşliğinde Kahramanmaraş Özgür-Der başkanı Celal KURŞUN'un basın bildirisini okuması şeklinde yapıldı.

Gösteride "Charlie canın cehenneme", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Yerli charlieler canınız cehenneme", "Rasule feda bütün canlar", "Rasule uzanan eller kırılsın", Müslüman uyuma dinine sahip çık", "Yaşasın Naci'ler kahrolsun charlieler" sloganları atıldı.

Basın bildirisinde Celal KURŞUN Fransa'nın "Basın Özgürlüğü" adı altında gerçekleştirdiği ahlaksızlığa değinerek "Kendilerine göre basın özgürlüğü tanımı yapan Batı, mevzu Müslümanların inanç özgürlükleri olduğunda kayıtsız kalmayı ve hatta ayaklar altına almayı adet edinmiştir." dedi. Kurşun konuşmasında Batı'nın İslam coğrafyasında yapılan zulümlere bakış açısına da şu şekilde değindi; "Hemen yanı başımızda Suriye'de, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da Mynmar'da, Irak'ta yüz binlerce Müslüman katledilirken bir defa olsun bir araya gelip, bırakın gözyaşı dökmeyi vicdani bir sızı bile yaşamayan emperyalist ruhsuzlar ölüm kendilerinden olunca dünyayı yasa davet etme yüzsüzlüğünü de sergilemekten geri durmuyorlar. Sadece Fransa'nın Cezayir'de elli yıl önce katlettiği 1 milyondan fazla Müslümanı unutmadık!"

Gösteri Kurşun'un bu gibi konularda Müslümanların duyarlılığının artması temenni ve duaları ile sona erdi.

maras-20150124-02.jpg

maras-20150124-03.jpg

maras-20150124-04.jpg

maras-20150124-05.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bismillahirrahmanirrahim

Bilindiği üzere 7 Ocakta "Charlie Hebdo" isimli haftalık mizah dergisine karşı silahlı bir eylem gerçekleşmiş ve Peygamberimize yönelik fütursuzca saldırılar düzenlemek suretiyle savaş ilan eden 12 çalışanı hayatını kaybetmişti. Bu şahıslara karşı her türlü insani/vicdani uyarı yapılmış olmasına karşı Fransa "basın özgürlüğü" adı altında sahip çıkmıştır. Kendilerine göre basın özgürlüğü tanımı yapan Batı, mevzu Müslümanların inanç özgürlükleri olduğunda kayıtsız kalmayı ve hatta ayaklar altına almayı adet edinmiştir.

Hemen yanı başımızda Suriye'de, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da Mynmar'da, Irak'ta yüzbinlerce Müslüman katledilirken bir defa olsun bir araya gelip, bırakın gözyaşı dökmeyi vicdani bir sızı bile yaşamayan emperyalist ruhsuzlar ölüm kendilerinden olunca dünyayı yasa davet etme yüzsüzlüğünü de sergilemekten geri durmuyorlar. Sadece Fransa'nın Cezayir'de elli yıl önce katlettiği 1 milyondan fazla Müslümanı unutmadık!

Batı bilsin ki! İnandığımız değerlerle Allah'ın bizlere lütfettiği izzetli duruşumuzdan asla ödün vermeyeceğiz. İkiyüzlü bir şekilde on beş gündür ortaya koydukları ağlama seanslarını ırkçı buluyor ve bu seanslara katılan Müslümanları basiret ve ferasete davet ediyoruz. Bundan mülhem saygı şirazeleri şaşmış Cumhuriyet gazetesi yazarları yerli Charlieler Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'nın yaşadıkları coğrafyaya bu kadar umarsız kalmaları ayrıca lakayt tavırlar sergilemeleri hiçte şaşırtıcı olmadı. Daha kamuoyu bile sıcaklığını korurken arsız bir şekilde Peygamber efendimizin karikatürlerini köşelerine taşıyan yazar müsveddelerini hadlerini bilmeleri noktasında uyarıyoruz. Yaptıkları bu saygısızlığı asla unutmayacağız ve inanlar olarak takibimizi sürdüreceğiz. Unutulmasın ki! Hz Muhammed'in gönülden bağlı ümmeti bu tıynete asla ödün vermeyecektir.

Kanımız canımız sana feda olsun Ya Resulallah!

Anamız babamız sana feda olsun Ey Nebi!

Evlatlarımız ve tüm varlıklarımız sana feda olsun Ey Allah'ın Son Elçisi!

Yaşanan olaylar sonrası Avrupa'daki Müslüman kardeşlerimize yönelik saldırılar aratarak devam etmektedir. Fransa'da sadece kayıtlara giren 116 saldırı mevcuttur. İbadet yerlerine saldırılar düzenlenmekte ve Müslümanlara karşı tehdit ve gözdağı eylemleri hız kesmemektedir. Buradan tüm Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Peygamberimize yönelik hakaretleri basın özgürlüğü kisvesi altında hak sayan Batı'ya karşı dirayetli olacak ve yine Londra'da 1987 yılında katledilen Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin çizdiği Hanzala gibi her daim zulmün diyarına sırtımızı döneceğiz. Biz birileri gibi Charlie değil, katledildiğinde suskunluğunu her zamanki gibi bozmayan ikiyüzlülerin aksine Naci El-Aliyiz.

Kahramanmaraş Özgür-Der

Celal KURŞUN

Önceki ve Sonraki Haberler