Müslümanların Değerleriyle Savaşanları Toplum Affetmeyecektir

Müslümanların Değerleriyle Savaşanları Toplum Affetmeyecektir

Batman İnanç ve Düşünce Platformu HDP'li belediyenin Müslüman kadınlara hakaretini protesto etti.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da HDP'li büyükşehir belediyesinin desteklediği 'Kürdistan Sergisi'nde, zincir vurulan 6 çarşaflı kadın galerinin ortasına oturtulmuş, çarşaflı kadınların aşağılayıcı bir şekilde gösterilmesi büyük tepki almıştı. Bu tepkilere Batman'daki sivil toplum kuruluşların bir araya geldiği İnanç ve Düşünce Platformu da sesini yükselterek bir yenisini ekledi. Gülistan caddesinde Batman İnanç ve Düşünce Platformu olarak ortak bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama öncesinde Memur-Sen şube başkanı Mehmet Ergin bir konuşma yaptıktan sonra açıklamayı okumak üzere Betül Şat'a söz verdi. Sık Sık tekbir ve sloganlarla kesilen açıklamanın ardından eylem sona erdi.

batman-20150214-01.jpg

batman-20150214-02.jpg

batman-20150214-03.jpg

batman-20150214-04.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Müslümanların Değerleriyle Savaşanları Toplum Affetmeyecektir

Geçen hafta Diyarbakır'da HDPli büyükşehir belediyesinin organize ettiği Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması kapsamında Kürdistan Sergisi açıldı. Bu sergide zincire vurulan 6 çarşaflı kadın galerinin ortasına oturtularak çarşaflı kadınların şahsında İslama ve İslami değerlere hakaret edilmiştir. Tesettürümüze yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor ve kabul etmediğimizi buradan herkese ilan ediyoruz.

Bu olay Kürt Ulusal hareketinin sözde kadını özgürleştirme adına tesettürümüze yaptığı ne ilk ne de son saldırı ve hakarettir.

Malumunuz olduğu üzere HDP Silopi il örgütü de 25 Kasım kadına şiddete hayır adı altında düzenlediği yürüyüşte, kadınlara çarşaf giydirerek, ellerine zincir vurarak, güya Müslüman kadının özgürlüğü elinden alınmış imajını vermeye çalıştılar.

Türk ulusalcıları Kemalist ideoloji doğrultusunda Cumhuriyetin kuruluşundan beri İslama, İslami değerlere ve özellikle de Müslüman kadının tesettürüne hakaretler etmiş aşağılamış ve yakın zamana kadar da nerdeyse sokaklarda bile yasaklar duruma gelmişti. Bu uğurda binlerce Müslüman mağdur edilmiş, eğitim hakları ellerinden alınmış ve cezaevlerine girmiştir.

Bu gün ne yazık ki Kürt Ulusal hareketi celladına aşık olmuş bir hareket durumundadır. Kemalistlerin Cumhuriyet döneminin kuruluş yıllarındaki  adımlarını izleyerek baskıcı uygulamalarını yavaş yavaş sahnelemektedir.

Daha birkaç ay önce yaşanan 6-8 Ekim olaylarında HDP'nin sorumsuz tutum ve söylemleri toplumsal bir kaos ve zulme neden olmuştu. HDP ve PKK'nin o olaylardan bir özeleştiri yaparak ders çıkarmış olması beklenirdi. Zira aynı hedef gösterici ve ötekileştirici tutumla her görülen sakallının IŞİDli olmakla itham edilip bazılarının da öldürüldüğü o toplumsal çılgınlık günlerinden sonra önemli kararlar alması beklenirdi. Önce Silopi'de şimdi de Diyarbakır'da çarşaf üzerinden oluşturulan ötekileştirici tutumun büyük bir tahkir ve tahrik olduğu görülmelidir. Kendi toplumunun değerlerine savaş açarak toplumu "modernize" etme vazifesini üstlenmiş olan HDP'nin bu üstenci elitist dili derhal terk etmesi; kendi halkının büyük kısmının giydiği kıyafetleri kullanarak çarşaflı insanları adeta İŞİDli göstererek algı operasyonuyla hedef haline getirmesi en hafif tabirle büyük bir sorumsuzluktur. HDP bu tutumdan vazgeçmezse tarihin de toplumun da vicdanında mahkum olmaktan kurtulamayacaktır.

Türkiye'nin kendi kemalist vesayet sistemini aştığı, bu konuda ciddi mesafeler kat ettiği bu dönemde maalesef Kürtler kendi "kemalizmlerinin" gecikmiş, kaba bir versiyonu ile muhatap olmaktadırlar. hatta  çok samimi olmasa da CHP nin bile çarşaf açılımını yaptığı böyle bir dönemde HDP nin sosyalist ideolojik altyapısının bir sonucu olarak ısrarla İslami değerlere saldırması Kürt halkını dini ve dinden kaynaklanan tarihi-kültürel değerlerinden koparma gayretlerinden başka bir şey değildir. Kürt ulusal hareketi ve temsilcileri şunu açıkça bilmeliler ki; Müslüman Kürt halkı İslami İnanç ve değerlerinden Asla vazgeçmeyecektir. Bizler Müslüman kürt kadınları olarak Allahın emri olan örtüyü iffet, haya ve özgürlüğün simgesi olarak görüyor, asıl özgürlüğün, izzet ve şerefin Allahın emirlerine uymaktan geçtiğine inanıyoruz.

Bu vesileyle tüm kesimleri farklılıklara, İslami düşünceye ve değerlerine saygı göstermeye davet ediyoruz.

BATMAN DÜŞÜNCE VE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU

Önceki ve Sonraki Haberler