Ankara Özgür-Der: Darbelere Karşı "Yaşasın İslami Direniş"

Ankara Özgür-Der: Darbelere Karşı "Yaşasın İslami Direniş"

Özgür-Der Ankara Şubesi Sincan Lale Meydanı'nda "28 Şubat Mağduru Müslüman Tutsaklara Özgürlük" eylemi gerçekleştirdi.

28 Şubat zulmünün 18. yıl dönümünde Türkiye genelinde Özgür-Der şubeleri ve temsilciliklerinin gerçekleştirdiği 28 Şubat mağduru tutsakların haklarının geri verilmesi için düzenlenen eylemlerden biri de Sincan'daydı.

Basın açıklamasında sunuculuğu Bilal Yıldızhan yaptı. Yıldızhan eylemde Sincan'ın seçilmesinin nedeninin 18 yıl önce Sincan'da yürütülen tanklara karşı İslami kimlik sahiplerinin karşı duruşlarındaki süreklilik ve irade olduğunu ifade etti.

Sincan Lale meydanında 13'te başlayan eylemde basın açıklamasını Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker yaptı. Çeliker; 18 yıl önce halka korku salan, İslami kimliğe saldıran darbenin tanklarının gezdirildiği sokaklarda İslami Kimliği savunma adına mücadele ettiklerini ifade etti.

Açıklamasında; " Şu an itibariyle yaklaşık 328 kardeşimiz yalnızca "Rabbim Allah'tır" dedikleri için tutsak olarak cezaevlerinde bulunmaktadır. Bu gün darbeciler ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşmaktadırlar. Oysa İhya-Der, Hizbu't Tahrir, Sivas Olayları, İslami Hareket Ana Davası, Umut Operasyonu gibi davalardan birçok kardeşlerimiz cezaevlerinde 18 yıllık bir hukuksuzluk içerisinde tutsaklar." ifadelerine yer veren Çeliker basın açıklamasını; "28 Şubat sürecinde hukuk dışı yöntem ve dayatmalarla haklarında açılmış soruşturma ve yürütülmüş yargılamalar neticesinde mağduriyetleri hala sürmekte olan kişilerle ilgili olarak acilen yeniden yargılama yolunun açılmasını talep ediyoruz. Ve bu sürecin daha fazla haksızlık ve zulme sebep olmaması için de 28 Şubat darbe süreci mağdurlarının acilen tahliye edilmelerinin hukukun ve adaletin gereği olduğunun altını çiziyoruz." sözleriyle sona erdirdi.

"28 Şubat Mağduru Tutsaklara Özgürlük", "Darbe Karşısında Yaşasın İslami Mücadelemiz", "Darbeciler Yargılanırken 28 Şubat Mağdurları Neden İçeride?" dövizleri ile "28 Şubat Hukukuna Son Adaletin Tesisine Evet" ve "28 Şubat Zorbalığının Tüm Failleri ve İşbirlikçileri Cezalandırılsın" pankartlarının taşındığı basın açıklamasında "Direniş, Adalet, Özgürlük", "İslami Hareket Engellenemez", "Müslüman Tutsaklara Özgürlük", "Paşaların Tankları Yıldıramaz Halkları", "Yaşasın İslami Direnişimiz" sloganları atıldı.

 

ankara-20150228-1.jpg

 

ankara-20150228-2.jpg

 

ankara-20150228-3.jpg

 

ankara-20150228-4.jpg

ankara-20150228-5.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler