Suriye’deki Direniş Ne Yetimdir Ne de Öksüz

Suriye’deki Direniş Ne Yetimdir Ne de Öksüz

Kahramanmaraş Özgür-Der’in çağrısıyla Ulu Cami Meydanında buluşan İslami STK’lar 5.yılına giren Suriye direnişini selamladı.

Kahramanmaraş Özgür-Der'in çağrısıyla Ulu Cami Meydanında buluşan İslami STK'lar 5.yılına giren Suriye direnişini selamladı.

Basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Kahramanmaraş Temsilcisi Celal Kurşun, dört yıldır onurlu bir direnişle sürdürülen Suriye Kıyamına karşı olan Esed rejimi ile destekçileri Rusya, Çin, İran, Hizbulesed' in bütün engellemelerine ve yalan haberlerle direnişi karalamaya çalışan yerli işbirlikçilere rağmen ümmetin yiğit evlatlarının büyük bir azimle mücadelelerini sürdürdüklerini vurguladı. Basın açıklamasının ardından Duyarlı Toplum Derneği'nden Av. Haki Demir ve Rıdvan Hoca Vakfı başkanı Osman Kurtoğlu açıklamalarda bulundu. Eylem sırasında sloganlar atıldı. Bunlardan bazıları: "Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Şehitlerin Kanı Zalimleri Boğacak", "Halep'e Selam Direnişe Devam", "Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah", "Ya Allah Menna Gayrek Ya Allah", "Katil İran Suriye'den Defol", "Yaşasın Küresel İntifada".

Açıklamaların ardından Sütçü İmam Üniversitesinden Suriye vatandaşı Öğr. Görevlisi M. Zakariya Al Hamad'in yaptığı dua ile eylem sona erdi.

maras-20150315-01.jpg

maras-20150315-02.jpg

maras-20150315-03.jpg

maras-20150315-04.jpg

maras-20150315-05.jpg

maras-20150315-06.jpg

maras-20150315-07.jpg

maras-20150315-08.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Suriye'deki Direniş Ne Yetimdir Ne de Öksüz

Bugün, Suriye'de katil Esed'in barışçıl gösteriler yapmak suretiyle sokağa dökülmüş olan mazlum halkın üzerine kan kusmasının üzerinden tam dört yıl geçti. Bu zaman dilimi içinde 300 bin insan hayatını kaybetti. On binlerce çocuk ve kadının da insanlık dışı yöntemlerle katledildiği zulüm diyarından milyonlarca kişi de topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Kimyasal silahları, varil bombaları, füzeleri ve tanklarıyla hiçbir savaş hukukunu gözetmeden, ekmek sırasında bekleyen masum insanları dahi acımasızca öldüren Esed ve çıkarcı yandaşları Allah'ın hesabından kaçamayacaktır. Sadece Kahramanmaraş'ta 60 bin civarında muhacir bulunmaktadır. Hakkıyla ensarlık yapamadığımız Suriyeli kardeşlerimizi kendi öz canlarımızdan ayırmıyor bizlere ümmet olmayı emreden Allah'ın ipine sımsıkı sarılmayı şiar edinmekten vazgeçmiyoruz.

Dünya kör, sağır ve dilsizleri oynuyor. Ölüm kendilerinden olunca tüm insanlığı ağlamaya davet eden ikiyüzlüler, yüz binlerle ifade edilen katliamı ise bilimsel bir araştırma konusu olarak değerlendirmekten öteye hiçbir şey yapmıyorlar. Batı için bir Müslümanın canı deney masasındaki denekten başka bir şey değil.

   Bütün bu olup bitenlere rağmen özgürlükleri için mücadele saflarını terk etmeyen ve bu zulme ağır bedeller ödemiş olmasına rağmen hala direniş hattında olan mücahit kardeşlerimiz eğilmez direniş örneği göstermektedir. Allah yolunda canları ve malları ile savaşmakta, izzetsiz, onursuz ve zulüm altında yaşamaktansa şehadeti tercih etmektedirler. Bir yandan IŞİD, bir yandan Esed rejimi ve onun sorgusuz destekçileri İran ve Hizbullah'a rağmen Çin, Rusya ve ABD'nin karmaşık sarmalında yalnızca Allah'a kul olma bilinci ile cehd ve cihat şuurunu diri ve dinamik tutmaktadırlar.

Maalesef birileri hala olup biten her şeyi Amerika, İngiltere, Fransa ve İsrail gibi emperyalist gizli servislerin işidir deyip klasik anlayışla değerlendirmekten vazgeçmemektedir. Zalimler sürüsüne karşı her şeye Kadir Yüce Allah'ın planı ve tuzağı daha mı zayıf ki yüreklerinde birazcık sızı hissetmeden bu tutumda diretmekteler. Diyelim ki bu iş batının bir oyunu olsun o halde acı içinde yakaran mazlum halk için dahi kılını kıpırdatmayan bir bardak suyu bile çok gören bu zihniyetin Allah'a karşı hiç mi sorumluluğu yoktur.

Buradan tüm vicdan sahibi kardeşlerimize sesleniyoruz. Artık gaybı bilme yarışından vazgeçin! Allah'ın planı tüm planların üzerindedir. Batı zorbalığının gereği her fırsatı kendi lehine çevirmek için çabalarken bizler sadece onların hangi çaba içerisinde olduklarının analizini yapmakla meşgulüz. Mücadele saflarındaki kardeşlerimize en azından duayla bile olsa destek vermek, zalime karşı mazlumun yanında olduğumuzu göstererek gücümüz yettiğince Hakk'ı haykırmak varken masa başı teorik tespitlerle ne yapılmaya çalışılıyor acaba? Ortaya koyacak pratiğiniz yoksa teorinizin de anlamı yoktur bunu asla unutmayın!

Bu savaş Hak ve Batıl savaşıdır. Daha uzun süre de devam edebilir. Biz inanlar içinse çok büyük bir imtihandır. Kafa karışıklığı ile kala kalmış bir vaziyette Esed masum halkı kıyımdan geçirirken, sahada İran ve Hizbullah tam gaz Müslüman kanı akıtırken safımızı ne zaman netleştirip yekvücut tuğyana karşı omuz omuza olacağız. Elbet bir gün cevabını bulur tüm sorular. Fakat şimdi yaşadığımız anın şahitliğini yapan bizlere ölüm gelmezden evvel çokça sorumluluklar düşmektedir.

Suriye İslami Direniş ile dayanışmamız dün olduğu gibi bugün de net ve dipdiri. Sırf Rabbimiz Allah dedikleri için türlü işkencelere, tecavüzlere ve ölümlere maruz bırakılan tüm mazlum Suriye halkının yanındayız. Yılmadan, üzülmeden ve gevşemeden büyük bir inançla kazanma ufkunda olan İslami kıyamı destekliyoruz. "Nice az topluluklar, Allah'ın iradesi, yardımı ve desteğiyle, nice çok topluluklara galip gelmişlerdir. Allah sabrederek savaşa devam edenlerle beraberdir." Bakara 249

Kahramanmaraş Özgür-Der

Foto: Ahmet Sami Demir

Destekleyen STK'lar:

1. Kahramanmaraş Özgür-Der

2. Rıdvan Hoca Vakfı

3. Ekin-Der

4. Duyarlı Toplum Derneği

5. İHH

6. Misal Gençlik Vakfı

Önceki ve Sonraki Haberler