Kahramanmaraşta Sisi'nin İdam Kararları Protesto Edildi

Kahramanmaraşta Sisi'nin İdam Kararları Protesto Edildi

Kahramanmaraş’ta Sisi cuntasının Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve Yusuf el Karadavi’nin de içinde bulunduğu yüz altı İhvan-ı Müslimin üyesi için verilen idam kararları Ümmet şuuru ile protesto edildi.

Kahramanmaraş Özgür-Der'inde içinde bulunduğu İslami duyarlı 74 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu yekvücut Mısır darbecilerini telin eden açıklamalarda bulundu. Basın açıklaması Yusuf Bülbül tarafından okundu. Duygu dolu anların yaşandığı protestoda bilinçli ve duyarlı genç kardeşlerimiz sıkça tekbirler getirdi ve şu sloganlar atıldı: "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi", "Seyyid Kutup El Benna Selam Olsun İhvana", "Darbeciler Yenilecek İslami Hareket Kazanacak", "İdam Sehpası Yıldıramaz İhvanı", Uyan Diren Özgürleş"

Basın açıklamasının sonrasında Salih Özsağırlı' nın yaptığı duanın ardından protesto son buldu. 

maras-20150518-01.jpg

maras-20150518-02.jpg

maras-20150518-03.jpg

maras-20150518-04.jpg

maras-20150518-05.jpg

maras-20150518-06.jpg

maras-20150518-07.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bilindiği gibi, 3 Temmuz 2013 tarihinde, Mısır tarihinin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'ye karşı askeri bir darbe yapıldı ve yüzlerce Müslüman şehit edildi. Darbenin hemen ardından İhvan'a yönelik baskı ve şiddet arttı. Hiç bir şekilde şiddete bulaşmamış cemaat üyeleri terörist ilan edildi ve İhvanın tüm faaliyetlerine yasaklama getirildi. Tüm dünyanın gözleri önünde bu kanlı darbeyi gerçekleştiren zalim ve alçak diktatörler, kardeşlerimize olan baskıyı, şiddeti her geçen gün artırdı ve akıl almaz işkenceler uyguladılar.

Bu zulümlerin ardından, düzmece darbe mahkemeleri 21 Nisan 2015 tarihinde Muhammed Mursi'yi 20 yıl hapis cezasına mahkum etti. Ancak aradan çok fazla bir zaman geçmeden bu kez Muhammed Mursi ve Dünya Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi'nin de içinde olduğu 106 İhvan üyesine idam cezası verildi. Bu ceza bizim nezdimizde yok hükmündedir. Sadece bu ceza değil, bu cezayı veren düzmece mahkemeler ve kukla Yargıçlar da yok hükmündedir.

Bu karar zalimcedir. Bu karar alçakçadır. Bu karar hukuksuzdur. Bu karar, uluslararası kamuoyunun ve insanlık vicdanının reddettiği bir zulümden ibarettir. Uluslararası Af Örgütünün nitelemesiyle bu karar, tek kelimeyle maskaralıktır.

Kahramanmaraş Platformu olarak darbeci ve düzmece mahkemenin hukuksuzca, haince ve zalimce verdiği bu kararını asla tanımıyor, kararı ve bu kararı verenleri şiddetle ve nefretle proteste ediyor ve lanetliyoruz.

"Yüzde 52 ile seçilen Mursi idama mahkum edildi" manşeti atarak manşet altından, seçilmiş iktidara darbe gösteren Türkiye'deki medya organlarını da ayrıca kınıyoruz.

İdam kararlarının yürürlüğe girmesi noktasında, son sözü söyleyecek olan Mısır Müftüsü'ne buradan çağrı yapıyoruz: Bu zalimce, alçakça, haince kararı tanıma! Bu kararı onaylama! İdamların yürürlüğe girmesine izin verme. Aksi takdirde, İnsanlık vicdanı ve tarih, seni Batı emperyalizminin uşağı olan Sisi ve işbirlikçilerinin kuklası olarak kaydedecek ve mahkum edecektir. Darbeci mahkemeye "Dur!" demezsen, hem Mahkeme-i Kübra'da, hem de adil ve bağımsız mahkemelerde bunun hesabını elbette vereceksin!

Dünyada Hafız-ul Kur'an olan, Cuma namazı kıldıran, hatimle namaz kıldıran ve 7 dil bilen, kâfirlere boyun eğmeyen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam kararının, demokratik! Batı emperyalizmi ve Siyonizm tarafından verildiğini, zalim Sisi'nin Batı emperyalizmine tetikçilik ve uşaklık yaptığını çok iyi biliyoruz.

Bu sebeple, bu hukuksuz idamların durdurulması için Avrupa Birliği'nden, Amerika'dan ve Birleşmiş Milletler'den yardım talep etmeyi bir zûl kabul ediyoruz. İslam ümmeti ve onurlu Mısır halkı zalimlerden, bu hukuksuzlukların hesabını mutlaka soracaktır. İnşallah zalimler, hainler, işbirlikçiler, siyonistler, emperyalistler Mursi'yi ve arkadaşlarını idam etmeye muktedir olamayacaklar.

Modern dünya sistemi ve onun kuklası olan darbeci Sisi ile ona destek verenler bilmelidir ki, Müslümanları ölümle korkutabileceğini sananlar büyük bir gaflet ve yanılgı içindedir. Tarih, İbrahimlerin Nemrutlara, Musaların Firavunlara galip gelişlerinin sayısız örnekleriyle doludur. Ve biz biliyoruz ki, İstikbalde en gür seda yine İslam'ın sedası olacaktır.

Kahramanmaraş Platformu olarak Mısır'ın diktatörlerden, zalimlerden, hainlerden, işbirlikçilerden kurtulup, Ümmetin birliği ve huzuru için adaletin ve barışın yeniden hakim olmasını diliyor, zalimlerin karşısında, Mursi ve arkadaşlarının yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyor, Zalimler için Yaşasın Cehennem diyoruz!

Foto: Ahmet Sami Demir / Ayşegül Korkmaz

Önceki ve Sonraki Haberler