Sisi Cuntasının İdam Kararları Ankara'da Protesto Edildi

Sisi Cuntasının İdam Kararları Ankara'da Protesto Edildi

Mısır Büyük Elçiliği önünde Çarşamba günü saat 19:30'da Ankara Özgür-Der öncülüğünde bir araya gelen Müslümanlar Mısır cunta mahkemesinin Mursi ve arkadaşları için onadığı darbe kararını protesto etti.

Basın Açıklamasını Doğan Avşar'ın okuduğu eylemde, Gazeteci Yazar Hamit Yaz ve Özgür Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay da söz aldı. Kenan Alpay, yaşanan bu kadar zulüm haberine rağmen dünyada yaprak kımıldamadığını ifade etti. Haber metinlerinde "Mısır mahkemeleri" şeklinde ifade edilen mahkemelerin, kapıkulu niteliğinde, paralı cellâtlardan oluştuğunu, bu kuruma mahkeme denemeyeceğini söyledi. İnsan hakları şampiyonu Batılı kurumların, AB'nin darbeyi ve darbecileri kucakladığını söyleyen Alpay, darbeci yöneticilerin ABD ve AB'li liderlerle yakın zamanda gerçekleşen samimi görüşmelerini hatırlattı. "Sisi, bu oyunda baş aktör değil, sadece İsrail'in güvenliği için harekete geçen bir tetikçidir." diyen Alpay, insan hakları alanında ideal ülkelerin Müslüman haklarına cevaz vermediğini ifade etti.

Slogan ve tekbirleri coşkuyla haykıran topluluk Mursi, İhvan ve tüm dünya Müslümanlarıyla dayanışma içerisinde olacaklarını dualarıyla ifade ederek eylemlerine son verdi.

ankara-20150617-01.jpg

ankara-20150617-02.jpg

ankara-20150617-03.jpg

ankara-20150617-04.jpg

ankara-20150617-05.jpg

ankara-20150617-06.jpg

ankara-20150617-07.jpg

ankara-20150617-08.jpg

Basın Açıklaması Tam Metin:

Değerli Ankaralılar ve saygıdeğer basın mensubu arkadaşlar!

Bugün darbeci cuntanın sözde mahkemelerinin onamış olduğu darbe kararlarını protesto etmek için buradayız.

Ve Katil Sisi başta olmak üzere onunla birlikte hareket eden tüm zalimleri ve müstekbir güçleri lanetlemek için buradayız.

Mursi'nin şahsında İslam'a ve onun yüce değerlerine sahip çıkan ümmet bilincini taşıyan tüm muvahhit ve mazlum Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız.

Yeryüzünde küfre karşı direnip, Allah'ın istediği bir yeryüzü düzeni inşa etmek için Ankara'dan "Adil Şahitler" olarak zalimlerinin zulmünü lanetlemek ve Müslüman kardeşlerimizin haklı davalarına sahip çıkmak için buradayız.

Dün Mısır'ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi için darbeci cunta mahkemesi, bir idam kararını ömür boyu hapis cezasına çevirmiş, diğeri ise onamıştır.

Ayrıca; üç İhvan yöneticisi Muhammed Biltaci, Hayrat Şatır ve Ahmet Muhammed Abdulati'nin yanı sıra 106 kişiye geçen ay verilen idam cezalarının, onanmasını şiddetle kınıyoruz.

Mursi'ye verilen idam cezası hukuki değil, siyasi bir karardır.

Mursi'nin keyfi, uluslararası standartları karşılamaktan uzak ve hukuki sayılamayacak bir süreç sonucunda böyle bir hükümle karşı karşıya bırakılması, şüphesiz Mısır'ın ihtiyaç duyduğu toplumsal barış ve istikrarın sağlanmasına hiçbir şekilde katkı sağlamayacaktır.

Mısır'da şahit olduğumuz şey bir mahkeme kararı, bir yargılama süreci değil, düpedüz sefil oyun ve tiyatrodur. Sisi yargıcı sadece İhvan lideri Muhammed Bedii ve seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi değil; yıllardır Siyonistlerin cezaevinde bulunan Hamas komutanlarından Hasan Seleme gibi, yine geçtiğimiz yıl Gazze'de şehit edilen Hamas komutanlarından Raid Attar gibi mücahitler hakkında da idam kararı vererek Siyonist uşaklık ettiğini ispatlamıştır.

Bu karar şüphesiz Mısır'da icra olunan hukuksuzluğu, zulmü ortaya koyduğu gibi aynı zamanda Sisi cuntasının çaresizliğini de ifşa etmektedir. Cunta elinden gelen her şeyi yapmış, katliamla, işkenceyle, yasakla, zulümle İhvan'a boyun eğdirmeye, İslami hareketi susturmaya, sindirmeye çalışmış ama başarısız olmuştur. Kardeşlerimiz esir olsa da asla teslim olmamışlardır. Ve şimdi cunta bir türlü boyun eğdiremediği Müslümanların boynuna idam ipini geçirerek teslim almaya çalışmaktadır.

Oysa Müslümanlar Rableriyle ahitlerine sadıktırlar. Bir kısmı ahdini yerine getirmiş ve şehadete yürümüş, diğerleri de sıralarını beklemektedirler ama asla sözlerinden dönmemişler, dönmeyeceklerdir.

Ayrıca Türkiye'de Mısır üzerinden cuntacılığı, darbeciliği meşrulaştırmaya kalkan, Mısır'da ki bu zalim kararı Türkiyeli Müslümanlara karşı bir sopa gibi göstermeye çalışan laik darbeci zihniyeti de buradan lanetliyoruz.

Mursi'ye darbe yapıldığında buna içten içe sevinen ve aynı sürecin Türkiye'de gerçekleşmesinden, seçilmiş cumhurbaşkanına darbe yapılsa ve idam edilse bundan hoşnut olacağı belli çevrelerin yayın organlarında attıkları manşetlerin kendilerini ele vermiştir.

Bu çerçevede Türkiye'de 7 Haziran genel seçim sonuçları Orta Doğuda Darbeci Sisi, Katil Esed ve onların destekçileri İran ve İsrail başta olmak üzere ABD, BM ve Batı dünyası tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Türkiye'de ki Ak Parti iktidarının Filistin'de, Suriye'de, Mısır'da ve diğer coğrafyalarda akan kana sessiz kalmaması, BM'nin de içinde bulunduğu küresel egemen güçlerleri rahatsız etmiş ve ikiyüzlü politikalarını ifşa etmiştir.

Türkiye'de istikrarsızlık, kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen zihniyetle Mısır'da Mursi yönetimini darbe ile deviren zihniyet aynıdır.

Bizler Sisi gibi zalimleri, Beşşar gibi kasapları, Maliki gibi despotları ve destekçisi İran'ı ve Suud'u, ayrıca; tüm katil diktatörlerin patronluğunu yapan ABD'sini, İsrail'i, BM'nin 5'li çetesini, Rusya'sını lanetlemeyi sürdüreceğiz.

Zillete boyun eğene yazıklar olsun!

İzzete talip olan tüm Müslüman kardeşlerimize selam olsun!

Ankaralı Müslümanlar olarak, tevhidi ilkemizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğünün kapılarını açmak için mücadelemiz arzın tamamında devam edecektir.

Bu vesile ile İhvanı Müslim'e karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Mısır halkını ve Müslüman Kardeşler teşkilatının haklı davalarında sonuna kadar destekliyoruz.

ÖZGÜR-DER ANKARA ŞB

Önceki ve Sonraki Haberler