K.Maraş Bayırbucak’ta Yapılan Saldırıları Lanetledi

K.Maraş Bayırbucak’ta Yapılan Saldırıları Lanetledi

Kahramanmaraş Platformu Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılar dolayısı ile Rusya, İran ve Esed rejimini lanetledi.

Kahramanmaraş Kitap Fuar'ında (KAFUM) bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Bayırbucak'ta yapılan saldırılar karşısında sessiz kalmadı. Açılış konuşmasını ve programın koordinatörlüğünü yapan Kahramanmaraş Özgür-Der temsilcisi Celal KURŞUN yanı başımızdaki olup bitenleri görmeden, katledilen canları ve akan kanları umursamadan günlük hayatımıza devam edemeyeceğimizi dile getirdi. Kurşun konuşmasına şu şekilde devam etti: "Katil Rusya havadan, karadan ve denizden İran ve Esed'in kan emici askerleri ile birlikte Bayırbucağın etrafını sarmış durumda. Bir avuç mücahit amansız bir direniş ile zulmün karşısında durmaya devam ediyor. IŞİD'i bahane eden ABD, NATO, Çin ve Rusya'nın hedefinde Fetih Ordusunun olduğu apaçık. Orada İslami bir mücadelenin uzun soluklu mücadelesini büyük bir tehdit olarak gören Batı Emperyalizmi yine tek safta birleşti. İran ve Hizbullah ise batı ve Esed ile iş tutmaya ve zulme ortak olmaya son hız devam ediyor". dedi

Kurşun konuşmasına: "Değerli Kahramanmaraş' lılar şu an kitap fuarındayız. Yazılan ve okunan yüzlerce kitap bizi adil şahitliğe çağırmıyor ve safımızı zulmün karşında tek yürek belirleyemiyorsak o kitaplar ne işe yarar ki! Tüm kitaplar yalnızca bir kitabı daha iyi anlamak için okunmalı. O kitap (Kur'an) bizi zulme karşı zalimin karşısında olmayı emrediyor. Sütçü İmam'ın torunları zulme rıza gösteremez. Bizler ırkçı bir aidiyet ile değil müminler ancak kardeştir şiarı ile Suriye'deki direnişe top yekûn destek veriyoruz. Fakat bu destek burada basın açıklaması ile sınırlı kalmamalı. Elimizden geldiğince lojistik anlamada var gücümüzle çalışmalı, oradaki kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını giderecek tüm yardımlarımızı ortaya koymalıyız". diyerek devam etti. 

Platform sözcüsü Yusuf BÜLBÜL ise "Bayırbucak Türkmenlerinin maruz kaldığı soykırımı ve katliamı protesto etmek, lanetlemek ve bu vahşete karşı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırmak için toplanmış bulunmaktayız" dedi. Bülbül okumuş olduğu basın metninde şunları kaydetti:

"Katil Esed rejimi ve onun işbirlikçisi Rusya, Çin ve İran ile terör örgütü DAİŞ tarafından kardeşlerimiz ve soydaşlarımız Bayırbucak Türkmenlerine karşı sivil, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden büyük bir katliam ve soykırım yapılmaktadır. Kardeşlerimiz ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde vahşice katledilmektedir. Paris saldırılarına karşı biraraya gelen Batı dünyası, ne yazık ki katledilen Müslümanlar olduğunda her zaman olduğu gibi 3 maymunu oynamayı tercih etmektedir. İslam Ümmetinin bir parçası olan Müslüman Türkmen kardeşlerimiz Irak'ta olduğu gibi, Suriye'de de uzun bir süredir sistematik ve organize bir katliamla karşı karşıyadır. Özellikle son günlerde Suriye'nin Türkmen Dağı bölgesinde ölüm kalım mücadelesi veren kardeşlerimiz, havadan katil Rusya tarafından bombalanırken, karadan ise katil Suriye tarafından kuşatılarak şehit edilmektedir. İşte bu sebeple Kahramanmaraş Platformuna bağlı sivil toplum örgütleri olarak, katil Esed rejimine, Rusya'ya, İran'a ve Çin'e bu katliam ve soykırım politikalarından biran önce vazgeçmesi gerektiğini bir kez daha şiddetle haykırıyor, yapılan katliamları protesto ederek lanetliyoruz. Türkiye başta olmak üzere, tüm İslam dünyasına da Türkmen Dağında sürdürülmekte olan bu katliamların durdurulması için harekete geçmesi ve Sivil toplum kuruluşlarının da  insani yardımları bu bölgelere ulaştırmak için kampanyalar düzenlemeye davet ediyoruz. Bizler Kahramanmaraşlı sivil toplum örgütleri olarak Suriye'den Mısır'a, Filistin'den Irak'a, Çeçenistan'dan Arakan'a, Patani'den Doğu Türkistan'a kadar kan ve gözyaşı içinde boğulan Ümmet Coğrafyasındaki tüm zulümlerin ve katliamların biran önce sona ermesini, adaletin ve barışın yeniden Müslümanlar eliyle dünyaya hakim kılınmasını diliyor, katilleri ve zalimleri şiddetle lanetliyor, kahrolsun Esed, kahrolsun Rus emperyalizmi, kahrolsun Çin emperyalizmi, kahrolsun ABD emperyalizmi, kahrolsun Batı emperyalizmi, kahrolsun her türlü küresel emperyalizm ve yaşasın Bayırbucak Türkmenlerinin Şanlı Direnişi diyoruz."

Bölgenin tanınmış alimlerinden Cemal NAR hoca programda dua etti. Dua esnasında duygulanarak göz yaşlarına hakim olamayan Nar'a gönülden göğe yükselen amin sesleri eşlik etti.  

Programda şu sloganlar atıldı. "Katil Rusya Katil Esed Suriye'den Defol", "Maraş Uyuma Kardeşine Sahip Çık", "İslami Hareket Engellemez", İran, Esed, ABD Hesap Verecek", "Yaşasın Bayırbucak Direnişi", "Suriye Halkı Yalnız Değildir".

maras-20151122-01.jpg

maras-20151122-02.jpg

maras-20151122-03.jpg

maras-20151122-04.jpg

maras-20151122-05.jpg

maras-20151122-06.jpg

maras-20151122-07.jpg

maras-20151122-08.jpg

maras-20151122-10.jpg

maras-20151122-11.jpg

Foto: A. Sami DEMİR

Önceki ve Sonraki Haberler