Rus Elçiliği Önünde “Halep’i Asla Teslim Etmeyeceğiz” Sesleri Yükseldi

Rus Elçiliği Önünde “Halep’i Asla Teslim Etmeyeceğiz” Sesleri Yükseldi

Yüz binlerce Müslümanın katili Esed’e, yaptığı askeri yığınak ve hava bombardımanıyla destek veren Rusya, Özgür-Der’in çağrısıyla Rus Büyüklelçiliği önünde Suriyeli Muhacirlerin de katıldığı basın açıklamasıyla protesto edildi.

İlk olarak söz alan Ankara Özgür-Der Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker özetle; "Suriye'de 6 yıldır yedi düvel bir olmuş Müslüman kanı akıtıyor. Evleri, hastaneleri içindekilerle birlikte yerle bir ediyor. Esed zaliminin şebbihaları ile aynı safta duran Rusya, İran, ABD ve AB'nin silahları ve uçakları çocuklar, kadınlar, yaşlılar yetmiyormuş gibi yaralıları ve hastaları da tedavi gördükleri derme çatma hastanelerde katlediyor. Her türlü kötü şartlara ve imkanlara rağmen Halep'in yiğit evlatları yalnızca Allah'a sığınarak bu katiller sürüsüne karşı yiğitçe direniyorlar. Onca zulme karşı Halep'i ve onurlarını teslim etmeyeceklerini söylüyorlar. Bizlerde buradan onların yalnız olmadığını, verdikleri İslami mücadelenin yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Herkes sussa da biz susmayacağız ve "Zahran'ın, Salih'in ve Mahmud'un yolunu inatla sürdüreceğiz." dedi.

Eylemde Grup Yürüyüş'ün Suriye ezgileri çalarken topluluk ezgilere eşlik etti. Suriyeli muhacirlerin sloganlar ise eylemde renkli görüntüler oluşturdu. 

Ardından Suriyeli muhacirler adına söz alan Yusuf Mulla; "Özgür-Der'e teşekkür ederek başladığını konuşmasını; "Halep yanıyor, Halep katlediliyor. Bir söz söyleyecek yok mudur? Bu vahşete dur diyecek bir kimse yok mudur? İnsanlık bu kadar mı yok oldu? Müslümanlar neredeler? Arap liderleri neredeler? Bir tek Türkiye bize sahip çıkıyor. Türkiye'deki Müslümanlardan Allah razı olsun. Bizlere ve davamıza sahip çıktılar. Bizlerden Halep'i teslim etmemizi istiyorlar. Hepimiz öldürülsek de Halep'i asla teslim etmeyeceğiz. Kimse olmasa da Allah bizim yardımcımız ve bizler Allah'a sığınarak direneceğiz." diyerek konuşmasını bitirdi.

Mulla'nın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Daha sonra Suriyeli bir Muhacir toplu dua ettirdi.

Eylem, Ankara şube yönetim kurulu üyesi Bilal Serkan Yıldızhan'ın okuduğu basın açıklamasıyla sona erdi.

Eylemde; "Katil Rusya Afganistan'ı Unutma", "Rusya, Işıd, ABD, İran, Hizbullat, Esed Yenileceksiniz" ve "Yaşasın Zalimle İçin Cehennem" pankartları ile Suriye bayrakları taşındı.

 1-061.jpg

 

2-061.jpg

 

3-064.jpg

 

4-052.jpg

 

5-043.jpg

 

6-033.jpg7-026.jpg

8-021.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler