Akhisar'da "Şehadet Kavramı" Semineri Gerçekleştirildi

Akhisar'da "Şehadet Kavramı" Semineri Gerçekleştirildi

Özgür-Der Akhisar şubesi tarafından hanımlara yönelik olarak hazırlanan seminerler dizisinin ikincisi gerçekleştirildi.

Özgür-Der Akhisar şubesi tarafından hanımlara yönelik olarak hazırlanan seminerler dizisinin ikinci programı olan "Şehadet kavramı" başlığını taşıyan seminer, Akhisar Özgür-Der'den Güler Akdal'ın sunumuyla gerçekleştirildi. Kavramın kısaca tanımını yaptıktan sonra, Kur'an'dan örnekler vererek konuşmasına devam eden Akdal, özetle şunları anlattı:

"Herşeye şahit olan Allah'a hamdolsun. Şehid, Allah'a kendisini adayanların adıdır. Unutmayalım peygamberimiz de bir şehitti. Bizim bugün kullandığımız şehit kavramını ise, Allah Kur'an'da şöyle anlatır: 'Ve eğer gerçekten Allah yolunda ölür veya öldürülürseniz, (unutmayın ki) Allah'ın mağfireti ve rahmeti, kişinin (bu dünyada) yığabileceği her şeyden daha iyidir.'(Al-i İmran/157)

Biz bu şahitliği yüklendik; bu ise bize büyük bir sorumluluk yükledi. Biz, Allah'a söz verdik, şahidiz dedik. Ve bunun örneklerini sahabede gördük. Sümeyye'ler, Yasir'ler, Bilal'ler, Mus'ab'lar, Hamza'lar bu şehadetin canlı tanık ve modelleridir. İslam, Allah'ın razı olduklarını yapmak; iman, Allah'ın yaptıklarından razı olmaktır. Allah şahittir. Hem de bir şeye değil, her şeye şahittir. Zira Allah, insana şah damarından yakındır. İnsan, kendisine şahdamarından yakın olandan hiçbir şeyi saklayamaz, kaçıramaz, gizleyemez. Bu hakikati Kur'an 'O, gökleri ve yeri altı çağda yaratmış ve kudret ve egemenlik tahtına oturmuştur. O, hem toprağa giren ve ondan çıkan her şeyi, hem de gökten inen ve ona yükselenleri bilir. Nerede olursanız olun O sizinle beraberdir; ve Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir' (Hadid/4) ayetiyle beyan etmektedir.

İslam, şuurlu bir tercihle girilmiş bir yoldur. Dosdoğru, düz, hayırlı, hidayete götüren bir yoldur. Bu yola girenlerden Allah, zalimlerle mücadele etmelerini istemektedir: 'İmana ermiş olanlar Allah yolunda savaşırlar, hakikati inkara şartlanmış olanlar ise şeytani güçler uğrunda. O halde Şeytanın dostlarına karşı savaşın; Şeytanın hile ve tuzakları kesinlikle zayıftır.'(Nisa/76). Allah'a karşı sorumluluk, gerektiğinde malından harcamayı, gerektiğinde hicreti, gerektiğinde ölmeyi gerekli kılabilir. Kısa bir deyişle: Allah yoluna girmek, bir dizi sınanmaya aday olmak demektir. Vahyin şahidliğini yapmak, bize Allahın yüklediği asli bir sorumluluktur.'

«Rabbimiz, biz indirdiğine inandık ve peygambere uyduk. Böylece bizi şahidlerle beraber yaz.»(Al-i İmran/53)

ŞEHADET: Hazır olmak,bilmek, delalet etmek, yemin etmek gibi anlamlara gelir. Canlı tanıklık etmek, olayı yaşamak esastır. Bu manada şahid olma, peygamberimizin özelliğidir.

ŞEHADET: Küfre ve zulme biat etmeyenlerin bilinçli tercihleridir.

ŞEHADET: Hayatın çeşitli aşamalarla dolu bir imtihan olduğu bilincini taşımaktır.

ŞEHADET: Zalimlere karşı en üstün konumu almak ve zulmü ortadan kaldırmak için çalışmaktır.

ŞEHADET: Onun yolunda malla,canla cihaddır.

ŞEHADET: Allah yolunda uğrayacakları susuzluk, açlık ve yorgunluktan yılmamaktır.

ŞEHADET: İslamın şahitliğini gerekirse kanıyla üstlenme bilincine ulaşmaktır.

ŞEHADET: İnandığı değerler uğruna şehid olabilecek imana ulaşmaktır.

ŞEHADET: Ölümü korkunç bir son değil, yeni bir başlangıç kabul edenlerin yoludur."

Seminer programı,soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

guler_akdal2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler